Tampere-talo Oy
Tampere-talo Oy

Tampere-talo on ohjelmistoltaan, tapahtumiltaan ja kävijämäärältään Suomen suurin ja monipuolisin kulttuuri- ja kongressikeskus ja tapahtumayhtiö. Toimimme myös promoottorina tuottamalla tapahtumia ja konsertteja talon ulkopuolella, ja Events Tampere -tapahtumatoimistomme tuottaa yritystapahtumia ja kongressi- ja kokouspalveluita.

Tapahtumamme sisältävät mm. balettivierailuita, oopperaa, lastenkulttuuria, rock- ja pop-konsertteja, messuja, kokouksia, konferensseja, yritystapahtumia, seminaareja ja kansainvälisiä kongresseja.

Vuonna 2022 Tampere-talon liikevaihto oli 14,7 miljoonaa euroa. Vuodessa järjestämme yli tuhat tapahtumaa, palvelemme 675 000 tyytyväistä kävijää ja tuotamme Tampereen talousalueelle 50 miljoonaa euroa.

Tampere-talo Oy on perustettu 1987 ja ovet avattiin yleisölle 1990. Se on Tampereen kaupungin omistama osakeyhtiö. Yhtiön toimitusjohtaja on Paulina Ahokas, ja työntekijöitä on 52. Hallituksen puheenjohtaja on Kristiina Michelsson.

Talossa toimivat lisäksi täysimittainen sinfoniaorkesteri Tampere Filharmonia, à la carte -ravintola Tuhto ja maailman ainoa Muumimuseo. Talon yhteydessä palvelee Courtyard by Marriott -hotelli.

Tampere-talo lahjoitti Pirkanmaan 7.-luokkalaisille yli 500 lippua Tampereen Kirjafestareille – ”Uskon, että lukuilo lisääntyy”27.11.2023 15:00:00 EET | Tiedote

Tampere-talo lahjoitti Pirkanmaan 7.-luokkalaisille liput Tampereen Kirjafestareille. Lahjoitus tukee nuorten lukuilon lisäämistä ja on osa Tampere-talon laajempaa sosiaalisen vastuun ohjelmaa. Tapahtumaan ilmoittautui mukaan 531 koululaista. Tampereen Kirjafestarit järjestetään Tampere-talossa viikonloppuna 2.–3. joulukuuta 2023. Luvassa on uudistunut ja entistäkin monipuolisempi kirjallisuuden, kulttuurin ja joulun juhla.

Tubecon Games 2024 muuttuu yksipäiväiseksi – Lakko Show ja Meet & Greet täydentää superlauantain ohjelmiston22.11.2023 14:06:54 EET | Tiedote

Tampereen Tubecon Games -pelitapahtuma uudistuu. Tapahtuma järjestetään sisällöllisistä syistä yksipäiväisenä loppiaislauantaina 6. tammikuuta 2024. Ovet aukeavat lauantaina aikaisemmin ilmoitetun sijaan jo klo 10, ja ohjelmaa on aina alkuiltaan saakka. Uusi sisältörikas superlauantai levittäytyy viime vuotta laajempana Tampere-talon kaikkiin kerroksiin.

Tampere-talon keväässä kansainvälisiä musiikkilegendoja, iskelmätähtiä ja klassisen musiikin helmiä16.11.2023 10:30:00 EET | Tiedote

Tampere-talo on julkaissut uutta ohjelmistoa keväälle 2024. Monista hiteistään tunnettu Bonnie Tyler konsertoi Isossa salissa 10. huhtikuuta, ja legendaarinen brittiyhtye The Animals juhlistaa 60-vuotista taivaltaan Pienessä salissa 27. maaliskuuta. Kevään kotimaisia esiintyjiä ovat mm. Scandinavian Music Group, Suvi Teräsniska, Yona, Knipi, Anne Mattila ja Tommi Hakala.

Tampere Chamber Music -festivaalilla soi musiikki Mustosesta Saariahoon8.11.2023 10:30:00 EET | Tiedote

Tulevan Tampere Chamber Music -festivaalin ohjelma on julkaistu. Tampereella 25.–28. tammikuuta 2024 järjestettävän tapahtuman päävieras on pianisti ja säveltäjä Olli Mustonen, jonka Anderseniana-teoksen Suomen kantaesitys kuullaan Tampere-talossa päätöspäivänä sunnuntaina. Festivaali muistaa ja kunnioittaa Jouni Kaipaisen, Jaakko Kuusiston ja Kaija Saariahon musiikillista perintöä. Festivaalin liput ovat nyt myynnissä Tampere-talon ja Lippu.fin lipunmyyntikanavissa.

Tampere-talo Vuoden vastuullisuusteko -kilpailun finaaliin matalan kynnyksen ilmaistapahtumilla6.11.2023 15:18:26 EET | Tiedote

Tampere-talo on päässyt finaaliin Keskuskauppakamarin järjestämässä Vuoden vastuullisuusteko -kilpailussa matalan kynnyksen ilmaistapahtumilla, jotka ovat osa Tampere-talon laajempaa vastuullisuustyötä. Vuoden 2023 alusta elokuun loppuun mennessä Tampere-talon ilmaistapahtumissa on käynyt noin 15 000 kävijää. Vuoden vastuullisuusteko palkitaan Suuressa yritysvastuupäivässä Helsingissä keskiviikkona 15. marraskuuta 2023.

Tampere Filharmonian muusikot soittavat Ukrainan tukikonsertissa – tuotoilla konkreettista apua kriisialueelle3.11.2023 17:12:58 EET | Tiedote

Tampere Filharmonian muusikoista koostuva jousikvartetti esiintyy Ukraina Benefit -tukikonsertissa Tampere-talossa lauantaina 9. joulukuuta 2023. Kvartetti soittaa Dmitri Šostakovitšin kahdeksannen jousikvarteton. Musiikin yhteydessä näytetään ukrainalaisen viulistin Maksym Filatovin tuore Palaneiden sielujen kielet -dokumenttielokuva Ukrainan sodan tuhoista. Konsertin tuotot lahjoitetaan lyhentämättömänä Ukrainians of Tampere -yhdistykselle. Tuotoilla hankitaan itselämpiäviä aktiivipeitteitä kriisialueelle.

Tamperelaisten taidelaitosten suurponnistus Taru Sormusten herrasta nähdään Tampere-talossa syksyllä 202423.10.2023 14:15:00 EEST | Tiedote

Tampereen Teatterin ja Tampere-talon tuottama Taru Sormusten herrasta™ saa maailman kantaesityksensä Tampere-talossa 23. elokuuta 2024. J. R. R. Tolkienin fantasiaklassikkoon perustuvassa suurtuotannossa yhdistyvät teatteritaide, Tuomas Kantelisen uusi teosta varten säveltämä ja Tampere Filharmonian tulkitsema musiikki sekä Sorin Sirkuksen sirkustaide. Esityksiä on aikavälillä 23.8.2024–11.1.2025 yhteensä 32. Teoksen liput ovat nyt myynnissä.

Uudistuvien Tampereen Kirjafestareiden ohjelma on julkaistu – mukana mm. Sofi Oksanen, Kjell Westö, Katja Kettu, Juha Itkonen, Maija Vilkkumaa, Finlandia-voittajat ja presidenttiehdokkaita12.10.2023 09:34:19 EEST | Tiedote

Tampereen Kirjafestarit järjestetään Tampere-talossa viikonloppuna 2.–3. joulukuuta 2023. Luvassa on uudistunut ja entistäkin monipuolisempi kirjallisuuden, kulttuurin ja joulun juhla. Festareilla panostetaan ohjelman lisäksi laajennettuun viinialueeseen ja joulumieltä nostattavaan Joulutoriin. Lapsille ja lapsenmielisille on tänä vuonna luvassa oma toiminnallinen Lasten Festarialue ohjelmalavoineen, lukukoirineen, pakohuonepeleineen ja askartelupajoineen.

Tampere-talossa syyslomalla Blue Man Group, TikTok-viulisti, nykytanssia, vaatteiden kierrätystä ja nukketeatteria11.10.2023 17:00:00 EEST | Tiedote

Tampere-talossa tapahtuu koululaisten syyslomaviikolla. Komediaa, musiikkia ja mimiikkaa yhdistelevä amerikkalainen viihdeilmiö Blue Man Group esiintyy Isossa salissa neljän näytöksen voimin 20.–22. lokakuuta. Irina tekee 13 vuoden tauon jälkeen paluun konserttisaleihin 13. lokakuuta, ja 14. lokakuuta tarjolla on jättimäinen SWAP!-vaatteidenkierrätystapahtuma sekä nukketeatteria perheen pienimmille. Tero Saarinen Company ja Helsingin Barokkiorkesteri tuovat Tampereelle vaikuttavan Third Practice -nykytanssiteoksen ja suosittu TikTok-tähti ONEVIOLIN hämmästyttää viulutaituruudellaan 18. lokakuuta.

Tubecon Games tuo viihteellisen pelaamisen Tampere-taloon – loppiaisena luvassa somevaikuttajia, retropelejä ja SM-finaali3.10.2023 11:00:00 EEST | Tiedote

Suosittu Tubecon Games -pelitapahtuma järjestetään Tampere-talossa toista kertaa loppiaisviikonloppuna 5.–6. tammikuuta 2024. Koko perheen ikärajaton tapahtuma kokoaa yhteen Suomen tunnetuimmat somevaikuttajat, heidän faninsa sekä harraste- ja ammattipelaajat. Tubettajista mukana ovat mm. PAQPA, Namikolinx, Nedde ja Tinke. Luvassa on pelihaasteita, rentoa yhdessäoloa, fanitapaamisia sekä Gran Turismo -pelin SM-finaali. Ohjelma täydentyy myöhemmin syksyllä.

Tampere-talo Oy suunnittelee toimintojensa jakamista kahteen yhtiöön20.9.2023 16:39:56 EEST | Tiedote

Tampere-talo Oy on suunnitellut toimintojensa jakamista kahteen erilliseen yhtiöön. Uudessa yhtiömallissa emoyhtiönä toimisi yleishyödylliseen kulttuuri- ja taidetoimintaan keskittyvä Tampere-talo Oy ja tytäryhtiönä markkinaehtoinen Talo Events Oy. Markkinaehtoinen liiketoiminta tultaisiin siirtämään uuteen, jo perustettuun yhtiöön aikaisintaan vuoden 2024 alusta. Molemmat yhtiöt jatkavat vahvaa konserniyhteistyötä kulttuuri- ja tapahtumaelämän edistämiseksi Tampereella ja muualla Suomessa.

Minna Leinosen sävellyskonsertissa eturivin taiteilijoita ja kantaa ottava kantaesitys28.8.2023 07:10:00 EEST | Tiedote

Tampere-talon syksyssä soi nykymusiikki. Suomen eturivin taiteilijat yhdistävät voimansa ja esittelevät säveltäjä Minna Leinosen monipuolista tuotantoa lauantaina 16. syyskuuta. Pienen salin lavalle nousevat nykymusiikkiyhtyeet TampereRaw, defunensemble sekä eri instrumenttien solistit. Sävellyskonsertissa kuullaan fossiilivapaasta elämästä ammentavan Maa, jonka jätämme -teoksen maailman kantaesitys.

Tampere Hall’s dinosaur exhibition attracts 57,000 visitors16.8.2023 14:59:18 EEST | Tiedote

Tampere Hall's summer events attracted many domestic and foreign tourists. A total of 127,800 people visited Tampere Hall during the summer season. The popular Dinosaur Invasion summer exhibition was experienced by 57,000 visitors. Rock legends Patti Smith and Billy Gibbons performed for large audiences in the Main Auditorium in June. Tampere Philharmonic Orchestra's annual Park Concert in August attracted thousands of people who watched the outdoor concert live at Tampere's Duck Park or via Yle’s broadcast.

Tampere-talon Dinosaurukset-näyttelyllä 57 000 kävijää16.8.2023 12:39:06 EEST | Tiedote

Tampere-talon kesän ohjelmatarjonta kiinnosti kotimaan- ja ulkomaanmatkailijoita. Yhteensä talossa vieraili kesäkauden aikana 127 800 kävijää. Suositun Dinosaurukset-kesänäyttelyn näki ja koki 57 000 kävijää. Rocklegendat Patti Smith ja Billy Gibbons esiintyivät kesäkuun alussa runsaslukuisille Ison salin yleisöille. Myös Tampere Filharmonian Puistokonsertti houkutteli elokuussa tuhansia ihmisiä Tampereen Sorsapuistoon sekä ruudun ääreen.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Viimeinen
  • >>

Tampere-talo on ohjelmistoltaan, tapahtumiltaan ja kävijämäärältään Suomen suurin ja monipuolisin kulttuuri- ja kongressikeskus ja tapahtumayhtiö. Toimimme myös promoottorina tuottamalla tapahtumia ja konsertteja talon ulkopuolella, ja Events Tampere -tapahtumatoimistomme tuottaa yritystapahtumia ja kongressi- ja kokouspalveluita.

Tapahtumamme sisältävät mm. balettivierailuita, oopperaa, lastenkulttuuria, rock- ja pop-konsertteja, messuja, kokouksia, konferensseja, yritystapahtumia, seminaareja ja kansainvälisiä kongresseja.

Vuonna 2022 Tampere-talon liikevaihto oli 14,7 miljoonaa euroa. Vuodessa järjestämme yli tuhat tapahtumaa, palvelemme 675 000 tyytyväistä kävijää ja tuotamme Tampereen talousalueelle 50 miljoonaa euroa.

Tampere-talo Oy on perustettu 1987 ja ovet avattiin yleisölle 1990. Se on Tampereen kaupungin omistama osakeyhtiö. Yhtiön toimitusjohtaja on Paulina Ahokas, ja työntekijöitä on 52. Hallituksen puheenjohtaja on Kristiina Michelsson.

Talossa toimivat lisäksi täysimittainen sinfoniaorkesteri Tampere Filharmonia, à la carte -ravintola Tuhto ja maailman ainoa Muumimuseo. Talon yhteydessä palvelee Courtyard by Marriott -hotelli.