Vapriikki
Vapriikki

Vapriikissa viihtyvät kaikenikäiset museovieraat. Voit tutustua kerralla yli kymmeneen näyttelyyn. Historiaa, luonnontieteitä ja tekniikkaa. Vapriikki kuuluu Tampereen historiallisiin museoihin, joita ovat myös Museo Milavida ja Amurin museokortteli.

Vapriikin vuodessa 2024 soi Manserock, Milavida on muodin huipulla22.11.2023 08:30:00 EET | Tiedote

Museokeskus Vapriikki tarjoaa vuonna 2024 asiakkailleen annoksen tamperelaista musiikkikulttuuria, kun Manserock-näyttely avautuu 8.2. Kesällä näyttelytarjonta laajenee Kivimuseon juhlanäyttelyllä, joka vie kivien, mineraalien ja fossiilien ihmeelliseen maailmaan. Lokakuussa Vapriikki jatkaa kaukaisia kulttuureja esittelevien näyttelyiden sarjaansa Uniajan Australia: Seitsemän sisaren tarinat -näyttelyn myötä. Postimuseo avaa helmikuun alussa Vapriikkiin uudenlaisen kohtaamistilan, Kuplan. Vapriikin sisarmuseo, Museo Milavida, tuo huhtikuussa ihasteltavaksi katsauksen huippumuotia.

Museocon Vapriikissa - monipuolisessa ohjelmassa pöytäroolipelejä, pajoja, historiaa ja musiikkia13.11.2023 08:00:00 EET | Tiedote

Vapriikki täyttyy monipuolisesta ohjelmasta lauantaina 18. marraskuuta, kello 11–21, kun Museocon tekee paluun. Tapahtumassa pääsee tutustumaan roolipelaamisen, cosplayn ja coni-kulttuurin maailmaan sekä niiden harrastajiin koko perheen voimin. Tapahtuman erityispiirteenä on historia. Luvassa on paljon mielenkiintoista ja moninaista ohjelmaa työpajoista puheohjelmiin ja taidekujasta musiikkiesityksiin.

Vapriikki avasi Tampere 1918 sisällissotamuseo -sivuston11.9.2023 10:40:35 EEST | Tiedote

Vapriikin suosittu Tampere 1918 -näyttely sulkeutui syyskuun alussa 2023. Jo 15 vuotta esillä olleiden harvinaisten museoesineiden piti päästä huoltotauolle, ja myös näyttelytila on menossa remonttiin. Vapriikki ei silti hylkää Tampereelle tärkeää aihetta. Uusi Tampere 1918 sisällissotamuseo -sivusto tarjoaa nyt tietoa sisällissodan tapahtumista Tampereella 3D-mallinnettujen virtuaalielämysten ja pelillisyyden sekä artikkeleiden, kuvien ja videoiden välityksellä.

Tampere 1918 -näyttely siirtyy verkkoon22.8.2023 09:08:33 EEST | Tiedote

Vapriikin suosittu Tampere 1918 -näyttely sulkeutuu 3.9.2023. Näyttely on vuodesta 2008 alkaen saanut paljon kiitosta niin kävijöiltä kuin historian ja museoalan ammattilaisilta. Jo 15 vuotta esillä olleiden harvinaisten museoesineiden on päästävä huoltotauolle, ja myös näyttelytila on menossa remonttiin. Viimeisten viikkojen aikana museossa on luvassa yleisöopastuksia ja draamakierroksia näyttelyyn sekä Vapriikin kuva-arkiston luento.

Vapriikki julkaisee selvityksen Kalevankankaan joukkohaudasta30.6.2023 09:43:11 EEST | Tiedote

Museokeskus Vapriikki julkaisee valtuustoaloitteen perusteella tehdyn selvityksen Kalevankankaan vuoden 1918 joukkohautaan todennäköisesti haudatuista henkilöistä. Lista on kokonaisuudessaan tarkasteltavissa Vapriikin nettisivuilla osoitteessa vapriikki.fi/kalevankangas1918. Selvitys luo pohjan Kalevankankaan vainajien nimien liittämiselle punaisten muistomerkkiin. Hanketta valmistelee apulaispormestari Pekka Salmen johdolla toimiva työryhmä, jossa ovat edustettuina Tampereen kaupungin, seurakunnan ja eri työväenjärjestöjen toimijat.

Vapriikki mukana Manse Pride -viikossa12.6.2023 13:15:43 EEST | Tiedote

Keskiviikosta perjantaihin Vapriikissa on satumaista Pride-tunnelmaa! Teemaopastuksilla Olipa kerran -näyttelyyn kuullaan tarinoita ei niin tunnetuista saduista. Kaikki ovat lukeneet, kuinka prinsessa sai prinssinsä, mutta joskus myös prinsessan. Torstaina Postimuseon Suurten queer-uutisten illassa kuullaan sateenkaarevien verkkoyhteisöjen muodostumisesta 1980—90-luvuilla. Perjantaina Pelimuseossa pelataan Pride-teemaan sopivia pelejä, kuten Dream Daddy, Tell Me Why, Night in the Woods ja Gay Cats Go to the Weird Weird Woods. Lisäksi tuunaataan T-paitoja.
  • 1
  • 2
  • Viimeinen
  • >>

Vapriikissa viihtyvät kaikenikäiset museovieraat. Voit tutustua kerralla yli kymmeneen näyttelyyn. Historiaa, luonnontieteitä ja tekniikkaa. Vapriikki kuuluu Tampereen historiallisiin museoihin, joita ovat myös Museo Milavida ja Amurin museokortteli.