Avoin työttömyyskassa, A-kassa

Avoin työttömyyskassa A-kassa on kaikille palkansaajille avoin työttömyyskassa. A-kassa aloitti toimintansa 1.1.2022, kun Teollisuuden työttömyyskassa, Rakennusalan työttömyyskassa ja Työttömyyskassa Finka yhdistyivät.

A-kassan jäsenkysely: Leikkauksilla karu vaikutus työttömien arkeen20.3.2024 07:40:19 EET | Tiedote

Avoin työttömyyskassa kysyi helmikuussa jäseniltään, millaisia vaikutuksia työttömyysturvaan jo tehdyillä ja tulossa olevilla leikkauksilla on ollut tai tulee olemaan heidän talouteensa, työllistymiseensä ja arkeensa. Kyselyyn vastasi 812 jäsentä. Vastaajista 60 prosenttia arvioi, että työttömyysturvan muutoksilla on jo ollut tai tulee olemaan vaikutusta omaan talouteen. Valtaosalla vaikutusta arvioitiin olevan 200– yli 400 euroa kuukaudessa.

Yhä useampi valitsee nyt Avoimen työttömyyskassan2.2.2024 12:20:48 EET | Tiedote

Avoin työttömyyskassa A-kassa kasvatti jäsenmääräänsä viime vuonna 15 495 jäsenellä ja kokonaisjäsenmäärä onkin nyt jo yli 243 500. A-kassa on Suomen kolmanneksi suurin työttömyyskassa. Valtaosa jäsenistä kuuluu myös johonkin ammattiliittoon, mutta jäsenenä voi olla myös ilman liiton jäsenyyttä. Tästä syytä myös YTK-kassasta on tullut paljon uusia jäseniä A-kassaan. Viime vuonna kassojen välisissä jäsenten siirtymissä lähes yli puolet enemmän siirtyi YTK-kassasta A-kassaan, kuin A-kassasta YTK-kassaan toisin, kuin Kauppalehden (2.2.2024) artikkelissa annetaan ymmärtää.

Lomakorvauksen jaksotus otettiin käyttöön – näin se vaikuttaa ansiopäivärahaan26.1.2024 06:37:00 EET | Tiedote

Hallituksen työttömyysturvan muutospakettiin kuuluva lomakorvauksen jaksotus otettiin käyttöön tammikuussa. Pääsääntöisesti lomakorvaus maksetaan pitämättömistä lomista yli kaksi viikkoa kestäneen työsuhteen päättyessä. Jos kaikki lomat on pidetty työsuhteen aikana, ei lomakorvausta jää maksettavaksi, eikä jaksotettavaksi. Lomakorvaus ei ole vakiintunutta palkkatuloa eikä sitä näin ollen oteta huomioon päivärahan määrää laskettaessa.

Finanssivalvonta vahvisti Avoimen työttömyyskassan 2024 jäsenmaksun25.10.2023 13:27:00 EEST | Tiedote

Avoimen työttömyyskassan jäsenmaksu on 8 euroa kuukaudessa vuonna 2024, eli jäsenmaksun määrään ei tule muutosta. Finanssivalvonta on vahvistanut A-kassan ensi vuoden jäsenmaksuksi 8 euroa kuukaudessa (96 euroa vuodessa) A-kassan hallituksen esityksen mukaisesti. "Suurena, taloudellisesti vakaana kassana, pystymme pitämään jäsenmaksumme ennallaan, vaikka työttömyystilanne näyttääkin nyt heikkenevän. On kuitenkin odotettavissa, että työllisyystilanne paranisi 2024 loppuvuodesta. Myös hallituksen lakiesitykset vaikuttavat kassan ansioturvamenoihin ensi vuonna laskevasti. Kassan jäsenmäärä kasvaa myös merkittävästi, kun Suomen Elintarviketyöläisten Työttömyyskassa (17 200 jäsentä) sulautuu vuodenvaihteessa osaksi A-kassaa," kertoo kassanjohtaja Irene Niskanen. A-kassa on monialainen työttömyyskassa, johon voi liittyä kuka tahansa palkansaaja. Useat ammattiliitot vakuuttavatkin jäsenensä työttömyyden varalta A-kassassa ja tällöin jäsenmaksuperintä ja -tilitys hoidetaan liiton kautta. A-kas
  • 1
  • 2
  • Viimeinen
  • >>

Avoin työttömyyskassa A-kassa on kaikille palkansaajille avoin työttömyyskassa. A-kassa aloitti toimintansa 1.1.2022, kun Teollisuuden työttömyyskassa, Rakennusalan työttömyyskassa ja Työttömyyskassa Finka yhdistyivät.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye