Avain

Avain on suomalainen kirjakustantamo, joka kustantaa laadukasta kotimaista kirjallisuutta. Kustantamo on palkittu Selkokeskuksen Seesam-palkinnolla tunnustuksena selkokirjallisuuden edistämisestä.

Avain on osa Suomen kirjastopalvelu Oy:tä ja Booky Groupia.

Heli Pekkarisen kylähulluus kasvoi Kylässä Italiassa -kirjaa kirjoittaessa31.5.2023 09:00:00 EEST | Blogi

Tietokirjailija Heli Pekkarinen tunnustautuu kylähulluksi. "En rentoudu monen suomalaisen tapaan luonnossa, vaan minun mieleni rauhoittuu ja hartiani laskeutuvat parhaiten kapeilla mukulakivikujilla ja pienillä piazzoilla", kirjoittaa Pekkarinen Kustantamon kuulumisia -blogissa. Rakkaus pieniin italialaisiin kyliin on Kylässä Italiassa -kirjan kirjoittamisen jälkeen vain kasvanut: "Rakastan pieniä kyliäni nyt jopa enemmän kuin ennen kirjan kirjoittamista: koskaan ei tiedä, mihin keskiaikaisessa italialaiskylässä törmää!"

Nora Lehtinen kirjoittaa blogissa arjestaan kirjailijana ja perheenäitinä24.5.2023 09:00:00 EEST | Blogi

Kirjailija Nora Lehtinen kirjasi ylös yhden maaliskuisen työpäivän aikana kohtaamansa kohokohdat ja ajatukset. Tuolloin tekeillä ollut lastenromaani valtasi ison osa arka: "En pysty palaamaan kirjan maailmasta. Kirjoittaessa elän tarinaa lähes fyysisesti mukana. Kuljen pöllyävällä hiekkatiellä, kosken vanhaan oven ripaan, haistan ruohonkorsien tuoksun aamuisella nurmikolla, näen tummansinisen aallokon kirkkaana päivänä meren rannassa, tartun metallisiin paloportaisiin silloin, kun seikkailu niin vaatii", hän kirjoittaa Kustantamon kuulumisia -blogissa. Lehtisen lastenromaani Hilma-täti ja vanhan kartan arvoitus ilmestyi toukokuussa.

Karoliina Suoniemi haluaa kirjoittaa lapsille myös sodasta ja sota-ajan lapsuudesta10.5.2023 09:00:00 EEST | Blogi

Opettajana työskentelevä tietokirjailija Karoliina Suoniemi tietää, miten lapsille kerrotaan menneisyydestä ja vaikeistakin asioista. "Kirjani ovat saaneet innostuksensa oman sukuni historiasta ja asioista, jotka ovat kiinnostaneet ja puhutelleen minua. Paperinarukenkiä aloin kirjoittaa jo ennen Ukrainan sodan alkua, mutta sodan syttyminen Euroopassa toi sen aihepiirin vielä lähemmäs. Tahdoin saada kansien väliin omien isovanhempieni ikäluokan kertomukset sota-ajan lapsuudesta ja nuoruudesta, nyt kun se oli vielä mahdollista", kirjoittaa Suoniemi Kustantamon kuulumisia -blogissa.

Sanna Fäldt: Työkaverisuhteet ovat työpaikkojen tärkeintä tulevaisuusvaluuttaa19.4.2023 09:00:00 EEST | Blogi

Sanna Fäldt toivoo työpaikoille työkaveria arvostavia kohtaamisia ja muistuttaa lähityön pelisäännöistä: "Nyt kun työt ovat palanneet normaaleihin uomiinsa, tarvitaan asioiden napakkaa mutta ystävällistä esiin ottamista silloin, jos joku ei pelaa sovittujen sääntöjen mukaan." Ristiriitoja ei kannata lakaista maton alle – niiden mielenterveydelliset ja taloudellliset vaikutukset ovat merkittäviä.

Avain osallistuu Lukuviikkoon18.4.2023 12:45:45 EEST | Tiedote

Avain viettää Lukuviikkoa yhdessä lukijoiden kanssa tuomalla ohjelmaa kirjastoon ja sosiaaliseen mediaan. Kustantamo avaa Lukuviikolla oman TikTok-tilin @avainkustantamo. Kustantamon kuulumisia -blogissa julkaistaan Sanna Fäldtin blogipostaus työkaveuuden merkityksestä. Pirkko Vekkeli ja Kaija Rosma vierailevat Kallion kirjastossa kertomassa lastenkirjastaan Lellis ja Räyhä matkalla Saapasmaahan keskiviikkona 19.4. Lisäksi Avain julkaisee viikon aikana lukuvinkkejä sosiaalisen median kanavissaan.

MUISTUTUSKUTSU: Parempaa työelämää! / Uutuuskirjojen julkistamistilaisuus to 27.4. klo 913.4.2023 10:26:54 EEST | Kutsu

Tule kuulemaan tuoreita ja inspiroivia ajatuksia parempaan työelämään. Sanna Fäldtin Sydämellä töissä -teoksen sekä Sini Linterin ja Hanna Pelttarin Itsensätyöllistäjän opas -kirjan yhteisestä julkistamistilaisuudesta saat mukaasi kassillisen käytännönläheistä tietoa työkaverisuhteiden vaietusta voimasta sekä vinkkejä itsensätyöllistäjän arkeen. Parempaa työelämää! -tilaisuus järjestetään torstaina 27.4. klo 9–12 Työpajankatu 13 A:n auditoriossa (Tilastokeskuksen talo, Helsinki).

Avaimen syksy 2023: Koskettavia tarinoita, käytännön tietoa ja elämyksiä30.3.2023 09:18:27 EEST | Tiedote

Avaimen syksyn aloittavat runoilija Riikka Palanderin esikoisromaani Elefanttien aika, Satu Leiskon nuorten aikuisten romaani Ihmisenhaltija ja Elina Loisan lastenromaani Hapsi Haamulapsi. Palkitun kirjailijan Tomi Kontion Erämailla on teos isän ja pojan vaelluksista ja keskusteluista pohjoisen Lapin erämaissa. Luvassa on tietokirjoja myös muun muassa urbaanista kompostoinnista, pin-up-kulttuurista ja Italian mafiasta. Avaimen selkokirjojen joukosta löytyvät muun muassa Tuija Takalan Alusta loppuun -selkorunokokoelma, Anne Muhosen selkokielinen säeromaani Pikapiirros mun elämästä sekä useita selkomukautettuja nyky- ja klassikkoromaaneja.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Viimeinen
  • >>

Avain on suomalainen kirjakustantamo, joka kustantaa laadukasta kotimaista kirjallisuutta. Kustantamo on palkittu Selkokeskuksen Seesam-palkinnolla tunnustuksena selkokirjallisuuden edistämisestä.

Avain on osa Suomen kirjastopalvelu Oy:tä ja Booky Groupia.