Finanssiala ry

Finanssiala ry (FA) edustaa Suomessa toimivia pankkeja, henki-, työeläke- ja vahinkovakuutusyhtiöitä, rahasto- ja rahoitusyhtiöitä sekä arvopaperivälittäjiä. Rakennamme jäsenillemme toimintaympäristöä, jossa ne voivat liiketoiminnallaan lisätä suomalaista hyvinvointia.

Finanssiala - Uudistuvan alan ääni

Pankit tarjoavat lyhennysvapaita – jo 63 000 kotitaloutta ja 12 000 yritystä tarttunut mahdollisuuteen7.4.2020 13:38:47 EEST | Tiedote

Suomalaiset pankit tarjoavat koronakriisissä joustoja sekä kotitalouksille että yrityksille luottojen hoitamiseen. Pankit ovat saaneet henkilöasiakkaiden lyhennysvapaahakemuksia maaliskuun alun jälkeen noin 63 000 kappaletta. Yrityksiltä on tullut lyhennysvapaahakemuksia noin 12 000 kappaletta. Finanssialan Uutismajakka -julkaisu teki kyselyn Suomessa toimiville pankeille 6.4.2020.

FA:n live stream 1. huhtikuuta: Seuraa keskustelua virtuaalivaluutoista, keskuspankkien digirahasta ja koronasta30.3.2020 13:55:47 EEST | Tiedote

Huhtikuun 1. päivänä Finanssiala ry (FA) järjestää virtuaalisen Luotain-tilaisuuden, jossa selviää, ovatko virtuaalivaluutat vain silliä ja kuravettä, vai onko niistä varteenotettavaksi maksuvälineeksi tai sijoituskohteeksi. Entä miltä kuulostaa keskuspankin ylläpitämä digiraha? Aiemmin vain Finanssiala ry:n jäsenyritysten asiantuntijoille tarkoitettu tilaisuus järjestetään verkossa, ja se on poikkeuksellisesti avoinna kaikille kiinnostuneille.

Keskeytysvakuutus korvaa harvoin koronasulkemisia25.3.2020 12:58:39 EET | Tiedote

Ravintoloiden ja kahviloiden sulkeminen koronavirusepidemian vuoksi ei lähtökohtaisesti laukaise korvaustenmaksua yritysten keskeytysvakuutuksista. Vain erittäin pieni osa vakuutuksista voi rajoitetusti korvata toiminnan keskeytymistä tilanteessa, jossa poikkeusoloissa annetulla lailla suljetaan kokonaan ravintola- ja kahvilatoiminta Suomessa. Vakuutukset on rakennettu normaalioloihin eikä niillä voida kattaa kaikkea liiketoimintaa. Nyt onkin syytä tutkia oman vakuutuksen ehdot tarkkaan.

Fivan päätös laskea pääomavaatimuksia lisää pankkien luotonantokykyä18.3.2020 09:22:26 EET | Tiedote

Finanssiala ry (FA) tervehtii ilolla Finanssivalvonnan päätöstä laskea suomalaisten luottolaitosten pääomavaatimuksia. Päätös lisää suomalaisten pankkien luotonantokykyä arviolta 52 miljardilla eurolla. Tämä yhdessä muiden maiden makrovakausvalvojien päätösten kanssa lisää laskennallista luotonantokapasiteettia suomalaisille yrityksille ja kotitalouksille arviolta 30 miljardilla eurolla.

Finanssiala kiittää Suomen Pankin ja Finanssivalvonnan tuoreita talouslinjauksia15.3.2020 18:38:26 EET | Tiedote

Suomen Pankki on päättänyt sunnuntaina 15.3. koronapandemian aiheuttamien maksu- ja kassavaikeuksien helpottamiseksi ostaa 500 miljoonalla eurolla yritystodistuksia. Finanssivalvonta on vahvistanut, että Euroopan keskuspankin linjausten mukaisesti pankkien tietyt lisäpääoma- ja likviditeettivaatimukset on mahdollista väliaikaisesti alittaa. Maan hallitus valmistelee myös toimia, joilla on määrä helpottaa erityisesti pk- ja palvelusektoreita.

Suomen pankkisektori kohtaa koronavirusepidemian aiheuttamat riskit vakavaraisena13.3.2020 17:04:27 EET | Tiedote

Euroopan keskuspankki kertoi torstaina 12.3.2020 sen suorassa valvonnassa olevien pankkien mahdollisuuksista joustaa tietyistä lisäpääoma- ja likviditeettivaatimuksista. Tällä tuetaan sitä, että pankit voivat tarvittaessa vastata koronavirukseen kytkeytyvään epävarmuuteen markkinoilla ja jatkaa talouden rahoittamista. Finanssivalvonnan mukaan Suomen pankkisektori kohtaa koronavirusepidemian aiheuttamat riskit vakavaraisena.

Sujuva ja turvallinen laskun maksaminen tutuksi iäkkäille4.3.2020 07:30:00 EET | Tiedote

Helsingin kaupungin taloushallintopalvelu ja Finanssiala ry (FA) järjestävät keskiviikkona 4.3. tilaisuuden Helsingissä Kampin palvelukeskuksessa tavoitteena rohkaista ja tukea asiakkaita siirtymisessä paperilaskun käytöstä sähköiseen laskutukseen. ”Sähköisten palveluiden käyttäminen on luontevaa suurelle osalle suomalaisia. Useimmat haluavat käyttää digitaalisia palveluita, ja paluu entiseen koettaisiin ongelmallisena. Tukea ja rohkaisua tarvitaan kuitenkin heille, joille digitaalisten palveluiden käyttö ei ole niin tuttua”, sanoo FA:n toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi.

Finanssiala tarjoaa kymmenille opettajille harjoittelupaikkoja – Yritysten ja oppilaitosten yhteistyötä tarvitaan28.2.2020 13:31:25 EET | Tiedote

Finanssiala on tarjonnut opettajille kymmeniä harjoittelupaikkoja alan yrityksissä viime syksyn aikana. Finanssitietojen päivitys -harjoittelussa finanssialaa opettavat opettajat pääsevät yrityksiin päivittämään tietojaan nykypäivän finanssialan työstä. Hiljan alkanut yhteistyö on esimerkki yritysten ja oppilaitosten välisestä yhteistyöstä, jota soisi olevan enemmän. Tänään julkaistun palvelualojen yhteisen osaajabarometrin mukaan yli puolet palvelualojen yrityksistä kokee, etteivät oppilaitokset ole aktiivisia yritysten suuntaan.

Uusi Talousguru Kaius Kumpulainen: ”Erityisesti rahapolitiikka lähellä sydäntä”26.2.2020 17:19:35 EET | Tiedote

Lukiolaisten vuoden 2020 Talousguru-kilpailun voitti Kaius Kumpulainen Helsingin suomalaisesta yhteiskoulusta. Kilpailun toiseksi tuli Matias Mäkiranta Tampereen lyseon lukiosta ja kolmanneksi Olavi Kaskisaari Jyväskylän normaalikoulusta. Parhaan väittelijän palkinnon sai Joel Vanhanen Etelä-Tapiolan lukiosta Espoosta. Loppukilpailussa pohdittiin sitä, mitkä tekijät vaikuttavat tuloeroihin yhteiskunnassa ja millaisia seurauksia niillä on.

Vastuullinen sijoittaminen nosteessa erityisesti nuorten ja ikäihmisten keskuudessa14.2.2020 09:00:00 EET | Tiedote

Vastuullinen sijoittaminen kiinnostaa suomalaisia osake-, rahasto- ja vakuutussijoittajia. Noin puolet yksityissijoittajista kertoo olevansa kiinnostunut seuraamaan sijoitustensa tuoton lisäksi niiden vaikutuksia ympäristöön ja yhteiskuntaan. Yli puolet olisi lisäksi valmis tyytymään maltillisempaan tuottoon lyhyellä aikavälillä, jos vähäpäästöisistä sijoituksista voisi odottaa parempia tuottoja vaikkapa kymmenen vuoden päästä. Tiedot käyvät ilmi Finanssiala ry:n Norstat Oy:ltä tilaamasta kyselytutkimuksesta.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Viimeinen
  • >>

Finanssiala ry (FA) edustaa Suomessa toimivia pankkeja, henki-, työeläke- ja vahinkovakuutusyhtiöitä, rahasto- ja rahoitusyhtiöitä sekä arvopaperivälittäjiä. Rakennamme jäsenillemme toimintaympäristöä, jossa ne voivat liiketoiminnallaan lisätä suomalaista hyvinvointia.

Finanssiala - Uudistuvan alan ääni