Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ylläpitää ja parantaa eri-ikäisten helsinkiläisten mahdollisuuksia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, sivistymiseen sekä aktiiviseen kansalaisuuteen ja tukee Helsingin elinvoimaisuutta. Toimiala jakautuu kolmeen palvelukokonaisuuteen, jotka ovat kulttuuri, liikunta ja nuoriso.

Tiedotteet
169
Valikko

Vuokko Hovatta & uusi hurmaava lastenorkesteri Sisidisko: 1970-luvun discorytmejä Stoassa sunnuntaina 11.2.7.2.2018 14:56 | Tiedote

Live Nationin tuore artistikiinnitys Sisidisko on yhtä kuin Sisi ja Carlos, jotka yhtyeineen tuovat tuulahduksen maailman liukkailta diskolattioilta. Glitteriin puetut lastenlaulut ja aidot 1970-luvun diskohitit pyörittävät lanteita iästä riippumatta. Yhtyeen esiintyminen viime vuoden Helsingin Skidit Festari -tapahtumassa oli ainoastaan yhden keikan tilaustyö, mutta vastaanotto oli niin hurmioitunut, että ryhmä päätti syksyn muiden kiireiden jälkeen lähteä tien päälle tänä vuonna. Vuoden ensimmäinen keikka on nyt Helsingissä, Stoassa, jossa Sisidisko esiintyy tulevana sunnuntaina 11.2. kahden konsertin verran.

Matchbox Company esittää lumoavan seikkailun Prinssi Rei yli 5-vuotiaille7.2.2018 12:02 | Kutsu

Aiemmista tiedoista poiketen esitystä suositellaan jo viisivuotiaille ja sitä vanhemmille aina mummu- ja vaari-ikäisiin asti. Pekingin Teatteriakatemiasta ainoana eurooppalaisena valmistuneen ohjaaja Elias Edströmin toinen teos saa ensi-iltansa Kanneltalossa 28.2.2018 klo 18. Prinssi Rei on mukaansa tempaava tarina, jossa seikkaillaan metsissä, vuoristomaisemissa ja lennetään sudenkorentolentokoneella ilmojen halki.

Non-toxic –hanke selvitti nuorten kokemuksia vihapuheesta ja häirinnästä pelikulttuurissa: Suurin osa pelaajista on törmännyt häiritsevän käyttäytymisen muotoihin6.2.2018 10:36 | Tiedote

Suomessa on viime vuosina herätty keskustelemaan erilaisten vihapuheen ja häirinnän muotojen seurauksista ja merkityksestä. Helsingin kaupungin nuorisopalvelujen Non-toxic – syrjimätön pelikulttuuri -hanke kartoitti kilpailullisia tietokone- ja konsolipelejä pelaavien nuorten kokemuksista vihapuheesta ja häirinnästä. Henkilökohtaisesti vihapuheen tai häirinnän kohteeksi kertoi joutuneensa 70 % vastaajista. Jopa 90 % vastaajista toivoi, että vihapuheeseen ja häirintään puututtaisiin, ja yli 80 % toivoi, että pelaajat kannustaisivat toisiaan enemmän.

Kiinalaisen uudenvuoden tapahtuma suurempana kuin koskaan. Kaikki kiinalaisen horoskoopin kaksitoista eläintä jääveistoksina.2.2.2018 10:00 | Tiedote

Torstaina 15. helmikuuta 2018 Helsingissä vietetään Kiinalaista uuttavuotta jo kahdennettatoista kertaa. Päätapahtumapaikkana on viime vuosien tapaan Keskuskatu, mutta nyt tapahtuma laajenee ensimmäistä kertaa myös Rautatientorin Jääpuistoon. Ohjelmassa on muun muassa kungfu-tähti Jackie Chanin perustaman kiinalaisiin kamppailulajeihin erikoistuneen Long Yun Kungfu -ryhmän esityksiä.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Viimeinen
  • >>

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ylläpitää ja parantaa eri-ikäisten helsinkiläisten mahdollisuuksia henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, sivistymiseen sekä aktiiviseen kansalaisuuteen ja tukee Helsingin elinvoimaisuutta. Toimiala jakautuu kolmeen palvelukokonaisuuteen, jotka ovat kulttuuri, liikunta ja nuoriso.