Keskuskauppakamari

Keskuskauppakamari työskentelee valtakunnallisesti elinkeinoelämän hyväksi, elinvoimaisen Suomen puolesta. Haluamme helpottaa yritysten toimintaedellytyksiä verotuksen, liikenteen ja lainsäädännön saralla sekä kansainvälisessä kaupassa. Edistämme yritysten itsesääntelyä sekä tarjoamme monipuolisia asiantuntijapalveluja elinkeinoelämän tarpeisiin. 

Tiedotteet
320
Valikko

Kauppakamari: Suomen oltava hereillä Venäjän talouden uudistuessa7.2.2019 14:00:00 | Tiedote

Venäjän ja EU:n poliittisista jännitteistä sekä keskinäisistä sanktioista huolimatta Suomen ei pidä nyt unohtaa Venäjän markkinoiden mahdollisuuksia. Venäjän talouden väistämättä edessä oleva modernisaatio kaipaa juuri sellaista osaamista ja teknologiaa, jota Suomella on paljon. Sanktiot koskevat suoraan vain noin 5 prosenttia maiden välisestä kaupankäynnistä. Kansainvälinen kilpailu tai investoinnit eivät ole Venäjän markkinoilta mihinkään kadonneet, mutta kilpailussa pärjääminen vaatii uudenlaista otetta.

Keskuskauppakamarin Linnainmaa: Vanhustenhoidon tila voi olla vuoden paras uutinen30.1.2019 14:09:44 | Tiedote

Vanhustenhoidon tilanteen nouseminen valtakunnan ykkösuutiseksi saattaa olla vuoden paras uutinen - ainakin jos yksipuolisista hirttäjäisistä päästään analysoimaan tilannetta ja ryhtymään johtopäätösten vaatimiin toimenpiteisiin, toteaa Keskuskauppakamarin varatoimitusjohtaja Leena Linnainmaa. Hän peräänkuuluttaa, ettei nyt esillä oleva tapaus saa päätyä ainoastaan vaalityökaluksi.

Muistutuskutsu: Keskuskauppakamari julkaisee Suuren veroselvityksen 30.1.29.1.2019 09:06:43 | Tiedote

Tervetuloa Keskuskauppakamarin Suuren veroselvityksen julkistustilaisuuteen keskiviikkona 30.1.2019! Suuri veroselvitys kuvaa yritysten verojalanjälkeä vuonna 2017. Selvitys kattaa peräti noin 300.000 yrityksen maksamat ja tilittämät merkittävimmät verot ja veronluonteiset maksut, kuten arvonlisäveron, palkkojen ennakonpidätykset, yhteisöveron ja eläkevakuutusmaksut. Tilaisuudessa selvityksen esittelevät Keskuskauppakamarin verotuksesta vastaava johtaja Ann-Mari Kemell, johtava ekonomisti Mauri Kotamäki ja veroasiantuntija Emmiliina Kujanpää. Ilmoittautumiset ja haastattelupyynnöt: viestintäpäällikkö Jenny Thuneberg, jenny.thuneberg@chamber.fi / 0505911499 Aika: ke 30.1.2019 klo 8:30 (aamiaistarjoilu) Paikka: ravintola Lasipalatsi, Helsinki-kabinetti

Elinkeinoelämän ajama välimiesmenettelylain uudistamishanke etenee28.1.2019 16:29:55 | Tiedote

Oikeusministeri Antti Häkkänen ilmoitti perjantaina käynnistävänsä välimiesmenettelystä annetun lain uudistamishankkeen vielä tällä hallituskaudella. Hankkeen etenemisellä on merkittävä positiivinen vaikutus Suomelle. Kun lainuudistushankkeen lopputuloksena Suomeen saadaan kansainväliset standardit täyttävä välimiesmenettelylaki, suomalainen riidanratkaisu pystyy aikaisempaa merkittävästi paremmin palvelemaan kansainvälistyneen elinkeinoelämän tarpeita ja houkuttelemaan myös ulkomaalaisia välimiesmenettelyn käyttäjiä ja riitoja ratkaistavaksi Suomeen ja suomalaiseen välimiesmenettelyyn. Välimiesmenettelyn taloudelliset vaikutukset levittäytyvät laajalti yhteiskuntaan.

Keskuskauppakamarin ekonomisti arvioi seuraavan hallituksen 75 prosentin työllisyystavoitteen olevan mahdollinen, muttei helppo: ”Maailmantalouden kasvu hiipuu”24.1.2019 12:04:57 | Tiedote

Keskuskauppakamarin neljännesvuosittain julkaistavassa ekonomistikatsauksessa käydään läpi ajankohtaista taloustilannetta Suomessa ja ulkomailla. Järjestyksessään ensimmäinen Kauppakamariekonomistin katsaus keskittyy Suomen kansantalouden elpymiseen, velkatasoon, väestökehitykseen sekä vientikaupan kehittymisen trendeihin.

Pauliina Pulkkinen Keskuskauppakamarin viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtajaksi, Eero Yrjö-Koskinen vastuullisuusasiantuntijaksi22.1.2019 12:00:00 | Tiedote

Yhteiskuntatieteiden maisteri Pauliina Pulkkinen siirtyy viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtajan tehtävään sekä Keskuskauppakamarin johtoryhmän jäseneksi Lääkäriliiton viestintä- ja yhteiskuntasuhdepäällikön paikalta. Tätä ennen hän on työskennellyt 2012-2017 Kokoomuksen viestintäpäällikkönä sekä 14 vuotta toimittajana Helsingin Sanomissa, muun muassa kotimaantoimituksen uutispäällikkönä, Brysselin-kirjeenvaihtajana sekä taloustoimittajana. Pulkkisen vastuulla on viestintä, kauppakamariyhteistyö sekä sidosryhmäyhteistyö. Pulkkinen aloittaa tehtävässään 11.2. Valtiotieteiden maisteri Eero Yrjö-Koskinen on työskennellyt Green Budget Europen toiminnanjohtajana vuodesta 2017 sekä Kestävän kaivostoiminnan verkoston pääsihteerinä vuodesta 2015 alkaen. Aiemmin hän on työskennellyt Suomen luonnonsuojeluliiton toiminnanjohtajana ja EU-parlamentin virkamiehenä. Hän toimii myös Riihimäen kaupunginvaltuustossa vihreiden valtuutettuna. Yrjö-Koskisen vastuulla on Keskuskauppakamarin uuden vastuullisu

Kauppakamarilta selviytymisvinkkejä suomalaisyrityksille Brexitin jälkeen19.1.2019 07:00:00 | Tiedote

Keskuskauppakamari on koonnut yrityksille seitsemän kohdan Brexit-selviytymisvinkit Britannian mahdollisen EU-eron johdosta. Yrityksille pelkistetään, mitä Britannian ero 29.3.2019 ilman mitään erosopimuksia eli kova Brexit käytännössä tarkoittaisi ja miten se vaikuttaisi yrityksiin sekä brittikauppaan. Samalla annetaan tietoa keskeisistä, ajan tasalla olevista Brexit-neuvontapalveluista ja tietolähteistä.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Viimeinen
  • >>

Keskuskauppakamari työskentelee valtakunnallisesti elinkeinoelämän hyväksi, elinvoimaisen Suomen puolesta. Haluamme helpottaa yritysten toimintaedellytyksiä verotuksen, liikenteen ja lainsäädännön saralla sekä kansainvälisessä kaupassa. Edistämme yritysten itsesääntelyä sekä tarjoamme monipuolisia asiantuntijapalveluja elinkeinoelämän tarpeisiin.