Suomen Yrittäjät
Suomen Yrittäjät

Suomen Yrittäjät on jäsenmäärältään elinkeinoelämän suurin, 115 000 jäsenyrityksen keskusjärjestö, joka ajaa Suomen pienten ja keskisuurten yritysten asiaa. Jäsenyrityksistä 50 000 on työnantajayrittäjiä. Ne työllistävät yrittäjät mukaan lukien noin 660 000 henkilöä. Työllistämisluku perustuu vuonna 2018 yhdessä Tilastokeskuksen kanssa tehtyyn laskelmaan. Yrittäjäjärjestön toiminta rakentuu 383 paikallisyhdistyksestä, 20 aluejärjestöstä ja 58 toimialajärjestöstä. Lisätietoa: www.yrittajat.fi.

Työelämägallup: Yleiselle ansioturvalle ja sosiaaliturvauudistuksille laaja tuki työelämästä11.3.2023 08:06:00 EET | Tiedote

Yleisellä ansioturvalla on vahva kannatus työelämässä, osoittaa Työelämägallup. ”Tässä on kyse oikeudenmukaisuudesta. On väärin, että ansioturva ei kuulu kaikille sitä rahoittaville, vaan vain kassojen jäsenille”, sanoo toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen Suomen Yrittäjistä. Sosiaaliturvaa halutaan laajalti uudistaa siten, että se kannustaa nykyistä enemmän työelämään

Elinkeinoelämä: VM:n menojen karsinta sopii jatkoon – haitalliset veronkiristykset silti vältettävä6.3.2023 13:32:43 EET | Tiedote

Seuraavilla vaalikausilla on edessä julkiseen talouteen roimat sopeutustoimet. Tänään julkistettu valtiovarainministeriön meno- ja verokartoitus toimii hyvänä pohjana tälle. Kiristykset osinkoverotukseen ja arvonlisäverotukseen olisivat kuitenkin myrkkyä taloudelle ja yrittäjyydelle. Niitä ei tule toteuttaa, vaativat Elinkeinoelämän keskusliitto EK, Suomen Yrittäjät, Keskuskauppakamari ja Perheyritysten liitto.

Yrittäjät: Yrittäjien eläkelakia uudistettava, tavoitteena luottamuksen ja vapauden parantaminen27.2.2023 09:04:00 EET | Tiedote

Suomen Yrittäjät esittää laajempaa yrittäjän eläkelain (yel) kehittämistä. Asiaa edellytti myös eduskunta hallitukselta viime syksynä. ”Toivomme, että seuraava hallitus tarttuisi rohkeasti ja avoimesti tähän yrittäjille aivan keskeisen lainsäädännön kokonaisvaltaiseen uudistamiseen”, sanoo johtaja Janne Makkula Suomen Yrittäjistä. Yrittäjät esittää myös yleistä ansioturvaa kaikille.

Työelämägallup: Puolet harkitsisi työpaikan vaihtoa, jos ei saisi tehdä etätöitä22.2.2023 10:09:00 EET | Tiedote

Suomalaiset ovat palanneet laajalti työpaikoille. Enää neljännes on tehnyt etätöitä koko ajan kaikkina työpäivinä, vuosi sitten vastaava tulos oli 44 %, kertoo Työelämägallup. Etätöitä tehneistä lähes puolet harkitsisi työpaikan vaihtoa, jos ei saisi tehdä etätöitä. Osuus on selvästi suurin (64 %) nuorilla, 18–29-vuotiailla työllisillä. Etätyön arvioidaan vähentäneen merkittävästi sairauspoissaoloja.

Työelämägallup: Kolme puoluetta taistelee tasaisesti työelämässä olevien ykköspaikasta9.2.2023 07:02:00 EET | Tiedote

Työelämässä olevien keskuudessa on kova taistelu suosituimman puolueen paikasta. Suomen Yrittäjien Työelämägallupissa perussuomalaiset johtaa (18 %), kokoomus on toisena (17 %) ja Sdp kolmantena (16 %). “Johtavat työelämäpuolueet eivät tule enää vasemmalta eivätkä ole ay-liikkeen ohjauksessa. Tämä voi ennakoida muutoksia työelämää koskevaan säätelyyn ensi vaalikaudella”, toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen arvioi.

Elinkeinoelämä: Tulevan hallituksen lopetettava velkaantuminen, mahdollistettava 100 000 työpaikkaa7.2.2023 09:00:00 EET | Tiedote

Kilpailukykyinen verotus on varmistettava, velkaantuminen on taitettava ja Suomeen on luotava lisää työtä, vaativat seuraavalta hallitukselta Elinkeinoelämän keskusliitto EK, Suomen Yrittäjät, Keskuskauppakamari ja Perheyritysten liitto. Suomen tilanne on niin vakava, että elinkeinoelämän järjestöt ovat päättäneet poikkeuksellisesti julkistaa myös yhteiset tavoitteet ensi vaalikaudelle.

Työelämägallup: Puolet työllisistä on sitä mieltä, että Suomessa tarvitaan lisää ulkomaista työvoimaa6.2.2023 08:41:00 EET | Tiedote

Puolet työelämässä olevista on sitä mieltä, että Suomessa tarvitaan lisää ulkomaista työvoimaa, osoittaa Suomen Yrittäjien teettämä Työelämägallup. Oleskelulupaprosessin sujuvoittaminen ja työkalut työpaikalle kotimaisten kielten kehittämiseksi ovat vastaajien mielestä tärkeimmät keinot ulkomaisen työvoiman sijoittumiseksi työyhteisöön. Yrittäjät peräänkuuluttaa konkreettisia tekoja työperäisen maahanmuuton kirittämiseksi, kuten verovähennyksiä kansainvälisten osaajien maahanmuuttokustannuksiin.

Yrittäjät: Työmarkkinamalli ei toimi, ylisuuret palkankorotukset vastuuttomia27.1.2023 10:29:57 EET | Tiedote

“Suomea uhkaa työtaisteluiden aalto, joka vaikeuttaa jo valmiiksi vaikeaa taloustilannetta ja nakertaa tulevan kasvun eväitä. On erittäin valitettavaa, että Teollisuusliitto hylkäsi valtakunnansovittelijan ehdotuksen”, sanoo Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen. Yrittäjät muistuttaa, että kenenkään työntekijän ei ole pakko osallistua työtaistelutoimiin.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Viimeinen
  • >>

Suomen Yrittäjät on jäsenmäärältään elinkeinoelämän suurin, 115 000 jäsenyrityksen keskusjärjestö, joka ajaa Suomen pienten ja keskisuurten yritysten asiaa. Jäsenyrityksistä 50 000 on työnantajayrittäjiä. Ne työllistävät yrittäjät mukaan lukien noin 660 000 henkilöä. Työllistämisluku perustuu vuonna 2018 yhdessä Tilastokeskuksen kanssa tehtyyn laskelmaan. Yrittäjäjärjestön toiminta rakentuu 383 paikallisyhdistyksestä, 20 aluejärjestöstä ja 58 toimialajärjestöstä. Lisätietoa: www.yrittajat.fi.