10 ehdotusta ylivelkaantumisen ratkaisemiseksi

Jaa
Taloudenhallinnan toimijat yhdistivät voimansa ja kokosivat korjauspaketin kuluttajien ylivelkaantumisongelman ratkaisemiseksi tulevaa hallitusohjelmaa silmällä pitäen. Kymmenen toimenpidekokonaisuuden lista sisältää konkreettisia parannusehdotuksia muun muassa velkajärjestelyn, perinnän ja ulosoton prosessien kehittämiseen. Diakonissalaitos, Kuluttajaliitto, Takuusäätiö ja Solidate muistuttavat, että velkaongelman selättämiseksi tarvitaan nyt aktiivisia tekoja ja ennakkoluulottomia, rohkeita ratkaisuja.

Lähes 400 000 suomalaisella on maksuhäiriömerkintä ja lisäksi yli 500 000 eri henkilöä on vuosittain ulosoton piirissä. Näiden ihmisten lisäksi velkaongelmat koskettavat velallisen perheitä ja lähipiiriä. Inhimillisen hinnan lisäksi tämä tulee yhteiskunnalle kalliiksi. Syrjäytyminen, työkyvyn heikentyminen ja sosiaalisten haittojen hoitaminen synnyttävät kustannuksia. Työnantajat menettävät tuottavia työvuosia ja verotettavaa tuloa ei synny.

Diakonissalaitos, Kuluttajaliitto, Takuusäätiö ja Solidate ovat käyneet aktiivista vuoropuhelua tutkijoiden, päättäjien sekä ylivelkaantuneiden kokemusasiantuntijoiden kanssa. Autamme myös päivittäin ylivelkaantuneita. Julkaistut kymmenen toimenpidettä pohjautuvat näihin keskusteluihin sekä omassa työssämme esiin nousseisiin kokemuksiin.

Nyt on hyvä hetki varmistaa, että tulevassa hallitusohjelmassa ylivelkaantumisen ennaltaehkäiseminen ja velkaongelmien ratkaiseminen saavat tarvitsemansa painoarvon. Muun muassa seuraavat esimerkit on mielestämme perusteltua huomioida.

Positiivinen luottotietorekisteri tulee - laitetaan se palvelemaan velallisia

Tuleva positiivinen luottotietorekisteri on syytä nähdä myös työkaluna, joka palvelee kaikkia velallisia. Näkymä omiin velkoihin auttaisi myös heitä, joilla velkojen hoitamisen kanssa ongelmia ei ole.

Käyttökelpoinen ja helposti hyödynnettävä luottotietorekisteri voisi olla polku oman ongelman havaitsemiseen ja avun hakemiseen ylivelkaantumisriskissä olevalle tai jo liiallisten velkojen kanssa kamppailevalle. Nykyään apua haetaan usein aivan liian myöhään.

Perintää ja ulosottoa kehitettävä määrätietoisesti

Perinnän ja ulosoton toimenpiteissä tulisi aina ensisijaisesti selvittää velallisen todellinen maksukyky. Ellei maksukyky velkojen hoitamiseen riitä, velallinen tulee ohjata velkajärjestelyyn.

Myös velkajärjestelyprosessia tulee sujuvoittaa kohdennetuilla panostuksilla tuomioistuimille. Velkajärjestelyjen määrää on lisättävä. Piilevä velkajärjestelyn tarve on suurta.

Ulosoton tavoitteeksi tulee asettaa velallisen auttaminen pois ulosotosta. Velallisen kulut on aina minimoitava. Mittarit ja kannusteet tulee sitoa näihin tavoitteisiin, ei perinnän euromääräiseen tulokseen. Näin toimien myös euromääräinen perintätulos on todennäköisesti paras mahdollinen.

Julkista rahoitusta toiminnan kehittämiseen: ylivelkaantumisen vähentäminen on tuottava sijoitus

Tällä hetkellä julkinen rahoitus on keskittynyt ylläpitämään nykyisiä palveluita. Velkaongelman ratkaisu edellyttää myös rahoitusta toiminnan kehittämiseen.

Rahoitukseen pitää tuoda mukaan valtion yritysrahoitus- ja kehitysorganisaatiot, kuten Business Finland, Suomen Teollisuussijoitus, Finnvera ja Ilmastorahasto. Kehittämällä uusia rahoitus- ja palvelumalleja voimme lisätä palveluiden tarjontaa sekä tiivistää julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin yhteistyötä.

Koko kymmenen kohdan toimenpidelistaan voit tutustua täällä

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Olli HolmströmtoimitusjohtajaDiakonissalaitos

Puh:050 483 6313

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kuluttajaliitto
Kuluttajaliitto
Ritarikatu 1 B
00170 HELSINKI

info@kuluttajaliitto.fihttps://www.kuluttajaliitto.fi/

Suomen ainoa yleinen kuluttajien ja julkisten palvelujen käyttäjien edunvalvonta-, koulutus- ja neuvontajärjestö.

Finlands enda allmänna intressebevaknings-, utbildnings- och rådgivningsorganisation för konsumenterna och användare av offentliga tjänster.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kuluttajaliitto

Pääkaupunkiseudun Kuluttajat: Selvyyttä lippukäytäntöihin ja seniorit paremmin huomioon HSL-alueella26.5.2023 14:37:25 EEST | Tiedote

Pääkaupunkiseudun Kuluttajat ry ottaa kantaa HSL:n lipputyyppeihin ja palveluiden hinnoitteluun. Yhdistyksen mielestä epäselvä lippujärjestelmä aiheuttaa sekaannusta ja tarjolla olevien lipputyyppien tulkinta on vaikeaselkoista. Lisäksi yhdistys katsoo, että satunnaisesti matkustavien, kuten esimerkiksi ikäihmisten, kertamatkan kallis lipun hinta vähentää halua julkisilla liikkumiseen.

Kuluttajien ylivelkaantumisen hillitseminen vaatii monipuolisia keinoja10.5.2023 15:44:09 EEST | Tiedote

Kuluttajaliiton valtuusto toteaa kannanotossaan, että kuluttajien ylivelkaantumisen ennaltaehkäisyyn tähtäävien toimienpiteiden edistäminen ja jo syntyneiden ongelmien ratkaiseminen ei saa jäädä tulevalla hallituskaudella valtion ylivelkaantumisen hoidon varjoon. Maamme hallituksen ja eduskunnan tulee huolehtia siitä, että kuluttajien talousahdingon syntymistä ennaltaehkäisevät, sekä talousongelmia korjaavat monipuoliset toimenpiteet otetaan osaksi tulevaa hallitusohjelmaa.

Hundar i husbolag – Konsumentförbundets jurist listar de vanligaste problemen som förekommer24.4.2023 09:40:56 EEST | Tiedote

I Finland finns det ungefär 700 000 hundar och under coronatiden så ökade takten av registrering av hundar. Trots att hunden ofta är ägarens bästa vän, är den nödvändigtvis inte alltid grannens bästis, påminner Konsumentförbundet på hunddagen den 24.4. Hunden och i all synnerhet dess skall är en av de främsta orsakerna till spända grannförhållanden. Kristel Pynnönen Andersson som ansvarar för boendefrågor på Konsumentförbundet listade de främsta problemen samt spelreglerna gällande hundar samt boende.

Koira taloyhtiössä – Kuluttajaliiton juristi listaa yleisimmät ongelmatilanteet24.4.2023 09:23:51 EEST | Tiedote

Suomessa on arviolta 700 000 koiraa ja koronavuosien aikana koirien rekisteröintivauhti kiihtyi entisestään. Vaikka koira voikin olla omistajalleen paras mahdollinen kaveri, se ei välttämättä aina ole sitä samaa naapureille. Koirat ja koirien haukunta on yksi yleisimmistä syistä, miksi naapurien kärsivällisyys voi olla koetuksella. Kuluttajaliiton asumisasioista vastaava juristi Kristel Pynnönen Andersson listasi keskeisimmät koiriin ja asumiseen liittyvät pelisäännöt ja tilanteet, joista neuvontapuhelimeen tulee eniten kysymyksiä.

Orpo kysyi – järjestöt vastasivat18.4.2023 13:35:25 EEST | Tiedote

Tuleva hallitus ja eduskunta ovat suurten kysymysten äärellä. Mihin suuntaan Suomi lähtee? Miten yhteiskuntaamme kehitetään? Hallitustunnustelija Petteri Orpo on esittänyt puolueille joukon kysymyksiä kartoittamaan toivottuja suuntaviivoja sekä konkreettisempia toimia. Kolme vahvaa kotitalouksien ja kuluttajien edunvalvontajärjestöä, Marttaliitto, Maa- ja kotitalousnaiset ja Kuluttajaliitto, yhdistivät voimansa ja vastasivat kukin oman toimialueensa ja osaamisensa kannalta olennaisimpiin kysymyksiin. Kokosimme vastaukset yhteen. Katso alta mihin kysymyksiin ja miten järjestöt vastasivat!

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme