Varma

10-vuotias Flamingon viihdekeskus laajenee - energiatehokkaat ratkaisut pienentävät kiinteistön hiilijalanjälkeä

Jaa

Viihdekeskus Flamingo Vantaalla täyttää 10 vuotta. Juhlavuotensa kunniaksi viihdekeskuksen hotelli laajenee ja liiketiloja uudistetaan. Uusi energiatehokas lämmöntalteenottojärjestelmä pienentää kiinteistön ympäristökuormitusta.

Break Sokos Hotel Flamingo avaa nykyisen hotellirakennuksen viereen valmistuvaan lisärakennukseen 232 uutta hotellihuonetta, jotka sisustetaan kolmella eri teemalla. Hotellihuoneet valmistuvat helmikuussa 2019, jolloin Flamingon hotellista tulee 541 huoneella Suomen suurin hotelli.

Uusi bussiyhteys alkaa liikennöidä Flamingon ja lentokentän väliä tammikuussa, mikä nostaa Flamingon hotellin asemaa lentokenttähotellina. 

– Flamingo sopii useille eri  kohderyhmille, kuten liikematkustajille, kotimaan ja ulkomaan matkailijoille sekä minilomaa viettäville lähialueen viikonloppukävijoille. Uusi bussiyhteys tekee lentomatkustajien elämästä vaivatonta, hotellijohtaja Päivi Holappa kertoo.

Lämpöä talteen kiinteistön ilmanvaihdosta ja jätevesistä

Varma kiinteistön omistajana on panostanut laajennuksen yhteydessä koko kiinteistön energiatehokkuuteen. Uusien ympäristöystävällisten hiilidioksidilämpöpumppujen avulla lämpöä pystytään ottamaan talteen tehokkaasti kiinteistön ilmanvaihdosta ja jätevesistä. Kokoluokaltaan yhtä mittavaa jäteveden lämmöntalteenottojärjestelmää ei ole tätä ennen hyödynnetty Suomessa liikekiinteistössä.

–  Tämä pienentää merkittävästi kiinteistön päästöjä samalla kun energiaa saadaan talteen. Energiansäästöhankkeen toimenpiteet pienentävät Flamingon hiilijalanjälkeä päästömäärällä, mikä vastaa noin 230 henkilöauton matkaa maailman ympäri vuodessa, Varman asiakaspäällikkö Tytti Juhokas sanoo.

Hotellin lisärakennuksen katolle asennetaan noin 130 aurinkopaneelia.

Varman tavoitteena on pienentää kiinteistöjensä hiilijalanjälkeä 20 prosenttia vuodesta 2015 vuoteen 2025 mennessä. Flamingon energiatehokkuushankkeeseen on saatu työ- ja elinkeinoministeriön energiatukea, joka kattaa investointikustannuksista vajaan kolmanneksen.

Ravintolamaailma ja kauppakeskus laajenevat

Hotellin lisärakennuksen lisäksi Flamingon kiinteistön liiketiloja ja ravintolamaailmaa laajennetaan ja freesataan. Rullaportaat ja uusi hissi helpottavat liikkumista viihdekeskuksen ensimmäisen ja toisen kerroksen välillä. Uudet vuokralaiset avaavat palvelunsa asiakkaille talven 2019 aikana.

Myös autohallin valaistusta on uudistettu ja nykyaikainen pysäköinnin ohjausjärjestelmä näyttää vapaiden paikkojen määrän.  

Flamingo Vantaan Aviapoliksen alueen vetonaula  

Viihdekeskus Flamingon laajeneminen on osa Vantaan kaupungin kehityshanketta, jossa Aviapoliksen alueesta rakennetaan vetovoimaista asukkaita, yrittäjiä ja matkustajia houkuttelevaa kaupunkia. Viime vuonna viihdekeskus Flamingossa oli 4,75 miljoonaa kävijää.   

– Viihdekeskus Flamingon yhteydessä olevan Break Sokos Hotel Flamingon majoituskapasiteetti lähes tuplaantuu keväällä avattavan laajennusosan myötä. Flamingon viihdekeskus on tärkeä osa Vantaan ja pääkaupunkiseudun matkailua, Aviapoliksen alueen projektijohtaja Arja Lukin sanoo.

Yhteyshenkilöt

Päivi Holappa, hotellijohtaja, Break Sokos Hotel Flamingo, puh. 050 306 6644, etunimi.sukunimi@sok.fi
Tytti Juhokas, asiakkuuspäällikkö, Varma, puh. 050 463 5268, etunimi.sukunimi@varma.fi
Arja Lukin, projektijohtaja, Vantaan kaupunki, puh. 043 825 3621 etunimi.sukunimi@vantaa.fi
Marjut Tervola, viestintäpäällikkö, Varma puh. 045 673 0120, etunimi.sukunimi@varma.fi

Tietoja julkaisijasta

Varma
Varma
Salmisaarenranta 11
00180 Helsinki

010 2440http://www.varma.fi

Työeläkeyhtiö Varma on vastuullinen ja vakavarainen sijoittaja. Yhtiö vastaa yksityisellä sektorilla 900 000 henkilön työeläketurvasta. Vuonna 2017 Varman maksutulo oli 4,9 miljardia euroa, ja yhtiö maksoi eläkkeitä 5,5 miljardia euroa. Varman sijoitusten arvo oli syyskuun 2018 lopussa 46,9 miljardia euroa. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varma

Muistutuskutsu medialle: Ajankohtaista Varman kiinteistösijoituksissa Tampereella ti 28.5. klo 1323.5.2019 09:57:46 EESTKutsu

Varma rakentaa Finlaysonin alueen kupeeseen Puuvillatehtaankatu 6:een uusia vuokra-asuntoja käyttöikänsä loppuun tulleiden asuintalojen tilalle. Samaan kohteeseen tulee myös Varman ensimmäinen helpotetun asumisen asuintalo. Uusi Aika koteja -konsepti huomioi yhteisöllisyyden, asumista helpottavat palvelut ja esteettömän liikkumisen jo suunnitteluvaiheessa. Rakentaminen käynnistyy tänä vuonna. Kutsumme median edustajia kuulemaan ja keskustelemaan Varman omistaman asuintalokorttelin tulevasta muutoksesta. Aika: tiistaina 28.5.2019 klo 13 Paikka: VarmaWorks coworking -tila, Väinö Linnan aukio 15, 4. krs., 33210 Tampere. Liitteenä olevassa kartassa kohta 15. Ohjelma: Varman kiinteistösijoitukset ja vastuullisuus (Kiinteistöistä vastaava sijoitusjohtaja Ilkka Tomperi) Puuvillatehtaankatu 6:n rakennushanke ja Aika koteja (Kiinteistökehitysjohtaja Sari Raunio) Finlaysonin alue kulttuuri- ja tapahtumakeskuksena (Kiinteistöpäällikkö Kai Niinimäki) Finlayson Art Area 2019 -kuvataidetapahtuma (Ta

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme