Helsingin yliopisto

Dosentti Teppo Järvinen IDEAL Collaborationin jäseneksi

Jaa
Dosentti Teppo Järvinen Helsingin yliopistosta on kutsuttu ensimmäisenä pohjoismaalaisena kirurgisen tutkimuksen asiantuntijoista koostuvan IDEAL Collaborationin jäseneksi. Valinnan perusteena oli korkeatasoisen tutkimustyön lisäksi rohkeus kyseenalaistaa vallitsevia hoitokäytäntöjä.

IDEAL Collaboration on kirurgisiin hoitomuotoihin perehtynyt asiantuntijaorganisaatio, jonka jäseninä on noin 50 maailman johtavaa kirurgisen tutkimuksen asiantuntijaa (http://www.ideal-collaboration.net/).

Ryhmän toiminta perustana on niin sanottu ’näyttöön perustuva lääketiede’ (evidence-based medicine); ryhmä pyrkii parantamaan kirurgisen tutkimuksen tasoa ja sen myötä lisäämään kirurgisten hoitomuotojen vaikuttavuutta ja kustannustehokkuutta. Lääketieteen arvostetuimpien julkaisusarjojen joukkoon lukeutuvat BMJ- ja The Lancet- tiedelehdet ovat sitoutuneet tukemaan IDEALin toimintaa muun muassa julkaisemalla säännöllisesti ryhmän suosituksia.

Dosentti Teppo Järvisen kutsumista IDEAL Collaborationin jäseneksi järjestö perustelee Järvisen pitkäaikaisella korkeatasoisella tutkimustyöllä ja erityisesti hiljattain NEJM-tiedelehdessä julkaistulla, lume-kirurgiaa hyödyntäneellä FIDELITY-tutkimuksella. Erityismaininnan IDEAL antoi Järvisen työryhmän rohkeudelle kyseenalaistaa vallitsevia kliinisiä hoitokäytäntöjä.

Järvinen työskentelee HYKS:n Töölön sairaalassa ortopedina ja tekee kliinistä tutkimusta Suomen Akatemian rahoituksella. Järviselle myönnettiin vuonna 2010 ensimmäisenä pohjoismaisena tutkijana ortopedian alan merkittävin tutkimuspalkinto, Berton Rahn Research Prize Award.


Yhteystiedot:

Dosentti Teppo Järvinen
Puh. 0400 246 426
Sähköposti: teppo.jarvinen@helsinki.fi

*****************************
Ystävällisin terveisin

Päivi Lehtinen, tiedottaja, Helsingin yliopisto
paivi.m.lehtinen@helsinki.fi, 050 406 2043

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen yhteisö, joka tuottaa tieteen voimalla kestävää tulevaisuutta koko maailman parhaaksi. Kansainvälisissä yliopistovertailuissa Helsingin yliopisto sijoittuu maailman parhaan yhden prosentin joukkoon. Monitieteinen yliopisto toimii neljällä kampuksella Helsingissä sekä Lahden, Mikkelin ja Seinäjoen yliopistokeskuksissa. Lisäksi sillä on kuusi tutkimusasemaa eri puolilla Suomea ja yksi Keniassa. Yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye