Suomen Yrittäjät kantaa vastuuta työpaikoista – opiskelijajäsenyys kannustaa yrittäjyyteen
– Tilalle tarvitaan saman verran uusia yrittäjiä, jos yritysten työpaikat halutaan säilyttää, Suomen Yrittäjien varatoimitusjohtaja Anssi Kujala sanoo.
2000-luvulla valtaosa yksityisen sektorin uusista työpaikoista syntyi pieniin ja keskisuuriin yrityksiin. Yritysten määrällä on ratkaiseva merkitys työpaikkojen säilymisessä.
Kujalan mukaan Suomen Yrittäjien tavoitteena on nyt kertoa yhä useammalle nuorelle ja opiskelijalle yrittäjyydestä houkuttelevana uravaihtoehtona ja pk-yrityksistä hyvinä työpaikkoina.
Opiskelijajäsen pääsee seuraamaan yrittäjyyttä läheltä
Täysipäiväinen opiskelija, joka on kiinnostunut yrittäjyydestä ja haluaa kasvattaa verkostoaan sekä lisätä tietouttaan yrittäjyydestä voi liittyä Suomen Yrittäjien jäseneksi.
– Tavoitteena on pitää opiskelijatoiminta mahdollisimman vapaana ja verkostomaisena. Jäsenyydessä korostetaan opiskelijoiden innostusta ja intohimoa yrittäjyyttä kohtaan. Yrittäjäopiskelijoiden yhteisö on läsnä niissä sähköisissä ympäristöissä, joissa nuoret ja opiskelijat ovat luonnostaan, järjestösihteeri Päivi Laakso sanoo.
Opiskelijajäsen pääsee osaksi nuorten yrittäjien ja opiskelijoiden yhteisöä, jossa voi kysyä yrittäjyydestä suoraan tuoreilta yrittäjiltä. Opiskelijajäsen saa paljon yrittäjyystietoa mm. uutiskirjeessä ja Suomen Yrittäjien jäsenlehdestä Yrittäjäsanomista. Lisäksi he saavat jäsenetuja Suomen Yrittäjien yhteistyökumppaneilta.
Suomen Yrittäjissä on jo nyt yli 10 000 alle 35-vuotiasta jäsenyrittäjää. Vuonna 2013 liittyneistä uusista jäsenistä peräti 24 prosenttia oli 1980- ja 1990-luvulla syntyneitä.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
järjestösihteeri Päivi Laakso p. 040 674 0330, paivi.laakso@yrittajat.fi
varatoimitusjohtaja Anssi Kujala p. 0400 567 925, anssi.kujala@yrittajat.fi
Linkit
Tietoja julkaisijasta

Käynti: Maistraatinportti 2 / Posti: PL 999
00240 HELSINKI
09 229 221 (vaihde klo 8.00-16.00)http://www.yrittajat.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Suomen Yrittäjät
Työelämägallup: Etätyöt lisänneet työtyytyväisyyttä – puolet harkitsisi työpaikan vaihtoa, jos etätyöt evätään21.7.2025 07:30:00 EEST | Tiedote
Etätyöt ovat edelleen merkittävä osa suomalaisten arkea, sillä lähes puolet (46 prosenttia) työelämässä olevista on ollut etätöissä viimeksi kuluneen vuoden aikana. Kolme neljästä (74 %) haluaisi tehdä etätöitä jatkossa, ja puolet harkitsisi työpaikan vaihtoa, jos etätyöt eivät olisi mahdollisia. ”Etätyön tuoma työtyytyväisyys ja työn mielekkyys näyttävät yhä lisääntyneen. Sen sijaan työn itsenäisyys on vähentynyt, mikä viittaa siihen, että etätyötä johdetaan aiempaa enemmän. Se on tervetullutta”, toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen Suomen Yrittäjistä sanoo.
Työelämägallup: Yhä useampi suhtautuu lakkoihin kielteisesti16.7.2025 07:18:00 EEST | Tiedote
Työelämässä olevien suhtautuminen lakkoihin on muuttunut. Nyt 38 prosenttia on sitä mieltä, että Suomessa on liikaa lakkoja. Osuus on noussut huomattavasti alkuvuodesta 2023, jolloin lukema oli 22 prosenttia. Eri mieltä on puolet. ”Ihmiset ymmärtävät, että lakot aiheuttavat taloudellisia menetyksiä ja haittaavat yrityksiä sekä koko taloutta”, toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen Suomen Yrittäjistä arvioi.
Työelämägallup: Suomalaiset kannattavat laajasti yleistä ansioturvaa11.7.2025 08:10:00 EEST | Tiedote
Työelämässä olevat antavat laajan tuen yleiselle ansioturvalle. Heistä 42 prosenttia pitää hyvänä asiana yleistä ansioturvaa, joka antaisi ansiosidonnaisen turvan myös niille, jotka eivät ole työttömyyskassojen jäseniä. Alle kolmannes (31 %) pitää ideaa huonona ja hieman useampi kuin joka neljännes (27 %) ei osaa arvioida ehdotusta.
Työelämägallup: Työ- ja perhe-elämän yhteensovitus onnistuu työpaikoilla9.7.2025 08:10:00 EEST | Tiedote
Työpaikoilla vallitsee vahva luottamuksen ilmapiiri ja mahdollisuus yhteensovittaa työ- ja perhe-elämä. Näin omasta tilanteestaan raportoi Työelämägallupissa työelämän selvä enemmistö. Erityisesti pienimmissä yrityksissä arvioidaan korkealle perhe-elämän yhteensovittaminen, tasapuolisuus ja luottamus. Hyvä työilmapiiri nousee rahapalkkaa tärkeämmäksi tekijäksi työssä viihtymiselle.
Työelämägallup: Ulkomainen työvoima saa enemmän tukea kuin vastustusta – suhdanteet muuttaneet asenteita7.7.2025 09:30:00 EEST | Tiedote
Työelämägallupin vastaajista 44 prosenttia katsoo, että Suomeen tarvitaan lisää ulkomaista työvoimaa, kun vastustajia on 38 prosenttia vastaajista. Kannattajien osuus on laskenut merkittävästi syyskuusta 2023, jolloin vastaava luku oli 58 prosenttia. – Kun talous hidastuu ja työllisyysnäkymät heikentyvät, ulkomainen työvoima aletaan nähdä ennemmin kilpailijana kuin tarpeellisena vahvistuksena, arvioi johtaja, pääekonomisti Juhana Brotherus Suomen Yrittäjistä.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme