ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö

VUODEN KOKKI- JA VUODEN TARJOILIJA 2014 -KILPAILUJEN SEMIFINALISTIT VALITTU

Jaa
Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija 2014 -semifinalistien nimet ovat selvillä. Molempien kilpailujen 12 semifinalistia astui parrasvaloihin 6.2.14. Esittelyssä oli mielenkiintoinen kattaus sekä kilpailuissa aiemmin menestyneitä että nousevia kykyjä. Kilpailu tähtää siihen, että Suomessa osataan tuottaa kansainväliseen tasoon yltäviä unohtumattomia ravintolakokemuksia.

Vuoden Kokki -kilpailuja on järjestetty vuodesta 1995. Tänä vuonna ilmestyvän historiikin kunniaksi sekä kokki- että tarjoilijasemifinalistit kerääntyivät Vuoden Kokki 1995:n, Pekka Terävän, isännöimään OLO-ravintolaan.

Vuoden Kokki 2014 -semifinalistit

Kokkikilpailun semifinalistit valikoituivat vuoden vaihteessa valitsijaryhmälle lähettyjen ennakkotehtävien perusteella. Esiraati arvioi annokset niin, ettei lähettäjän nimeä tai kotipaikkaa tiedetty.

Kilpailun johtaja, keittiömestari Eero Vottonen – Vuoden Kokki 2012 – on iloinen suomalaisten kokkien kovasta tasosta. ”Tänä vuonna hakijoiden annoskuvissa korostui korkeatasoinen tekniikka ja visuaalinen ilme.”

Mikko Kaukonen, Grotesk, Helsinki
Ville Korhonen, Ravintola Sasso, Helsinki
Toni Kostian, Ravintola G.W. Sundmans, Helsinki
Jari Kovanen, Ravintola Demo, Helsinki
Heikki Liekola, Grotesk Meat Bar, Helsinki
Petri Niilola, Ravintola Lyon, Helsinki
Simo Pietarinen, Ravintola G.W. Sundmans, Helsinki
Sakari Rautiainen, Ravintola Casino Helsinki, Helsinki
Kasper Salomäki, A21 Dining, Helsinki
Jarno Seppä, Ravintola Smör, Turku
Ismo Sipeläinen, Ravintola G.W. Sundmans, Helsinki
Niko Suomalainen, Ravintola Sasso, Helsinki

Semifinaalissa Gastro Helsinki -tapahtumassa valmistetaan alkukarsinnan reseptien mukaisesti alku- ja pääruoka 12 hengelle. Alkuruoan pääraaka-aineena on kotimainen siika ja muina pakollisina raaka-aineina katkarapu ja kermaviili. Pääruoan raaka-aineiksi on määritelty porsaan sisäfilee ja lapa sekä juuriselleri.

Semifinaalin annoksista ja kilpailijoista valikoituu kuusi kilpailijaa finaaliin. Vuoden Kokki 2014 - voittaja julkistetaan 20.3. Gastro Helsinki Get Together -tapahtumassa. Kilpailun päätuomari on keittiömestari Filip Langhoff Restaurant Askista.

Vuoden Tarjoilija 2014 -semifinalistit

Vuoden Tarjoilija -kilpailu järjestetään nyt toista kertaa. Kokkien rinnalla käytävä kilpailu nostaa esiin hyvään asiakaskokemukseen liittyvän keittiö- ja tarjoiluhenkilökunnan yhteistyön merkityksen. ”Haluamme kilpailun avulla esitellä myös tarjoilijan työn monipuolisuutta ja vaativuutta. Tärkeitä asioita ovat ruoka- ja juomatietous, tyylikäs ja ystävällinen asiakaspalvelu sekä organisointitaidot ja tilannetaju”, sanoo kilpailun johtaja Marja Hemmi.

Semifinalistit ovat suorittaneet juhlatilaisuuden suunnitteluun liittyvän ennakkotehtävän. Semifinaalissa 19.3. tarjoilijoille arvotaan kokkikilpailijapari, jonka valmistamia annoksia ja niihin sopiviksi katsomiaan ruokajuomia he tarjoilevat asiakkaille. Kilpailun päätuomari on Janne Marin Heinon Tukusta. Kansainvälisistä tuomareista toinen tulee tänä vuonna Virosta ja toinen Torresilta Espanjasta.

Vilma Suuntala, Ravintola C, Tampere
Tanja Pöyhönen, Pöllöwaari, Jyväskylä
Kia-Lisa Vartiainen, Kummisetä, Kuopio
Päivi Tikka, Woodpeckers, Tuusula
Toni Yksjärvi, Gastrobar Emo, Helsinki
Lauri Blomqvist, Ravintola Savoy, Helsinki
Kata Shecter, Musta Lammas, Kuopio
Vesa Mäkelä, Wanha Makasiini, Lappeenranta
Tuulia Leskinen, Ravintola Olo, Helsinki
Pekka Rantala, G.W. Sundmans, Helsinki
Marjo Lindberg, Wanha Laamanni, Porvoo
Laura Nissinen, Hotelli Torni, Helsinki


”Kokki- ja tarjoilijakilpailut ovat hyvä tapa nostaa kiinnostusta hyvää ruokaa ja ruokailun tunnelmaa kohtaan. Kilpailut kasvattavat ravintolaosaajia ja -yrittäjiä koko Suomeen. Joillekin ammattilaisille kilpailu on portti kansainvälisiin mittelöihin”, ELO-säätiön johtaja Seija Kurunmäki sanoo.

Kuvat semifinalisteista 6.2.klo 13.00 alkaen www.elo-saatio.fi

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

Seija Kurunmäki, johtaja, ELO-säätiö, puh. 0400 460 894, seija.kurunmaki@elo-saatio.fi
Milla Visuri, tiedottaja, ELO-säätiö, puh. 040 124 5161, milla.visuri@elo-saatio.fi

www.vuodenkokki.fi; www.vuodentarjoilija.fi 

*****************************

Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija 2014 -kilpailujen järjestäjä on ELO – Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö.

Kokki- ja tarjoilijakilpailujen tukijoina ja yhteistyökumppaneina ovat Metos, Messukeskus, Valio, Torres, Paulig, E. Ahlström, Hackman, Hartwall, Heinon Tukku, HK, Iittala, KiiltoClean, Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry, Opetushallitus, Pernod Ricard Finland, Pajunen, Palvelualojen ammattiliitto PAM, Ravintolakoulu Perho, Santa Maria, Astiavuokraus Jubilee, À la Carte -kirjat ja Vitriini-lehti.

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö
ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö
Pajuniityntie 11
00320 Helsinki

http://www.elo-saatio.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö

Vuoden Kokki, Vuoden Tarjoilija, Bocuse d’Or Academy Finland kilpailutoiminta jatkuu katkeamattomana uusine pääjärjestäjineen31.8.2020 09:58:00 EEST | Tiedote

Tiedote 31.8.2020. ELO-säätiön hallinnoima ravintola-alan kansallinen ja kansainvälinen kilpailutoiminta siirtyy uusille pääjärjestäjille syyskuusta alkaen. Bocuse d’Or kilpailutoiminta siirtyy Bocuse d’Or Academy Finland ry:lle. Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija kilpailutoiminnan järjestämisvastuu siirtyy Wihuri Oy Aarnio Metro-tukulle. Sekä Bocuse d’Or että Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija kilpailutoiminta jatkuu katkeamattomana uusine pääjärjestäjineen ja nykyisine ammattilais- ja yhteistyökumppaniverkostoineen suunnitelmien ja tavoitteiden mukaisesti.

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -finalistit vuodelle 2020 on valittu - seuraa finaalia suorassa lähetyksessä13.3.2020 10:02:19 EET | Tiedote

Vuoden Kokki ja Tarjoilija 2020 -finalistit julkistettiin Gastro Helsinki -ammattitapahtumassa 12.3. Kahdeksan huippukokkia ja -tarjoilijaa jatkaa finaaliin, joka järjestetään poikkeuksellisesti suurelta yleisöltä suljettuna. Vuoden Kokki ja Tarjoilija 2020 -finaalia voi seurata tänä vuonna suorana Ilta-Sanomien verkkosivuilla Ruokala-osiossa 13.3. klo 10-14.

World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye