
VUODEN KOKKI- JA VUODEN TARJOILIJA 2014 -KILPAILUJEN SEMIFINALISTIT VALITTU
Vuoden Kokki -kilpailuja on järjestetty vuodesta 1995. Tänä vuonna ilmestyvän historiikin kunniaksi sekä kokki- että tarjoilijasemifinalistit kerääntyivät Vuoden Kokki 1995:n, Pekka Terävän, isännöimään OLO-ravintolaan.
Vuoden Kokki 2014 -semifinalistit
Kokkikilpailun semifinalistit valikoituivat vuoden vaihteessa valitsijaryhmälle lähettyjen ennakkotehtävien perusteella. Esiraati arvioi annokset niin, ettei lähettäjän nimeä tai kotipaikkaa tiedetty.
Kilpailun johtaja, keittiömestari Eero Vottonen – Vuoden Kokki 2012 – on iloinen suomalaisten kokkien kovasta tasosta. ”Tänä vuonna hakijoiden annoskuvissa korostui korkeatasoinen tekniikka ja visuaalinen ilme.”
• Mikko Kaukonen, Grotesk, Helsinki
• Ville Korhonen, Ravintola Sasso, Helsinki
• Toni Kostian, Ravintola G.W. Sundmans, Helsinki
• Jari Kovanen, Ravintola Demo, Helsinki
• Heikki Liekola, Grotesk Meat Bar, Helsinki
• Petri Niilola, Ravintola Lyon, Helsinki
• Simo Pietarinen, Ravintola G.W. Sundmans, Helsinki
• Sakari Rautiainen, Ravintola Casino Helsinki, Helsinki
• Kasper Salomäki, A21 Dining, Helsinki
• Jarno Seppä, Ravintola Smör, Turku
• Ismo Sipeläinen, Ravintola G.W. Sundmans, Helsinki
• Niko Suomalainen, Ravintola Sasso, Helsinki
Semifinaalissa Gastro Helsinki -tapahtumassa valmistetaan alkukarsinnan reseptien mukaisesti alku- ja pääruoka 12 hengelle. Alkuruoan pääraaka-aineena on kotimainen siika ja muina pakollisina raaka-aineina katkarapu ja kermaviili. Pääruoan raaka-aineiksi on määritelty porsaan sisäfilee ja lapa sekä juuriselleri.
Semifinaalin annoksista ja kilpailijoista valikoituu kuusi kilpailijaa finaaliin. Vuoden Kokki 2014 - voittaja julkistetaan 20.3. Gastro Helsinki Get Together -tapahtumassa. Kilpailun päätuomari on keittiömestari Filip Langhoff Restaurant Askista.
Vuoden Tarjoilija 2014 -semifinalistit
Vuoden Tarjoilija -kilpailu järjestetään nyt toista kertaa. Kokkien rinnalla käytävä kilpailu nostaa esiin hyvään asiakaskokemukseen liittyvän keittiö- ja tarjoiluhenkilökunnan yhteistyön merkityksen. ”Haluamme kilpailun avulla esitellä myös tarjoilijan työn monipuolisuutta ja vaativuutta. Tärkeitä asioita ovat ruoka- ja juomatietous, tyylikäs ja ystävällinen asiakaspalvelu sekä organisointitaidot ja tilannetaju”, sanoo kilpailun johtaja Marja Hemmi.
Semifinalistit ovat suorittaneet juhlatilaisuuden suunnitteluun liittyvän ennakkotehtävän. Semifinaalissa 19.3. tarjoilijoille arvotaan kokkikilpailijapari, jonka valmistamia annoksia ja niihin sopiviksi katsomiaan ruokajuomia he tarjoilevat asiakkaille. Kilpailun päätuomari on Janne Marin Heinon Tukusta. Kansainvälisistä tuomareista toinen tulee tänä vuonna Virosta ja toinen Torresilta Espanjasta.
• Vilma Suuntala, Ravintola C, Tampere
• Tanja Pöyhönen, Pöllöwaari, Jyväskylä
• Kia-Lisa Vartiainen, Kummisetä, Kuopio
• Päivi Tikka, Woodpeckers, Tuusula
• Toni Yksjärvi, Gastrobar Emo, Helsinki
• Lauri Blomqvist, Ravintola Savoy, Helsinki
• Kata Shecter, Musta Lammas, Kuopio
• Vesa Mäkelä, Wanha Makasiini, Lappeenranta
• Tuulia Leskinen, Ravintola Olo, Helsinki
• Pekka Rantala, G.W. Sundmans, Helsinki
• Marjo Lindberg, Wanha Laamanni, Porvoo
• Laura Nissinen, Hotelli Torni, Helsinki
”Kokki- ja tarjoilijakilpailut ovat hyvä tapa nostaa kiinnostusta hyvää ruokaa ja ruokailun tunnelmaa kohtaan. Kilpailut kasvattavat ravintolaosaajia ja -yrittäjiä koko Suomeen. Joillekin ammattilaisille kilpailu on portti kansainvälisiin mittelöihin”, ELO-säätiön johtaja Seija Kurunmäki sanoo.
Kuvat semifinalisteista 6.2.klo 13.00 alkaen www.elo-saatio.fi
Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:
Seija Kurunmäki, johtaja, ELO-säätiö, puh. 0400 460 894, seija.kurunmaki@elo-saatio.fi
Milla Visuri, tiedottaja, ELO-säätiö, puh. 040 124 5161, milla.visuri@elo-saatio.fi
www.vuodenkokki.fi; www.vuodentarjoilija.fi
*****************************
Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija 2014 -kilpailujen järjestäjä on ELO – Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö.
Kokki- ja tarjoilijakilpailujen tukijoina ja yhteistyökumppaneina ovat Metos, Messukeskus, Valio, Torres, Paulig, E. Ahlström, Hackman, Hartwall, Heinon Tukku, HK, Iittala, KiiltoClean, Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry, Opetushallitus, Pernod Ricard Finland, Pajunen, Palvelualojen ammattiliitto PAM, Ravintolakoulu Perho, Santa Maria, Astiavuokraus Jubilee, À la Carte -kirjat ja Vitriini-lehti.
Avainsanat
Tietoja julkaisijasta

Pajuniityntie 11
00320 Helsinki
http://www.elo-saatio.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö
Vuoden Kokki, Vuoden Tarjoilija, Bocuse d’Or Academy Finland kilpailutoiminta jatkuu katkeamattomana uusine pääjärjestäjineen31.8.2020 09:58:00 EEST | Tiedote
Tiedote 31.8.2020. ELO-säätiön hallinnoima ravintola-alan kansallinen ja kansainvälinen kilpailutoiminta siirtyy uusille pääjärjestäjille syyskuusta alkaen. Bocuse d’Or kilpailutoiminta siirtyy Bocuse d’Or Academy Finland ry:lle. Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija kilpailutoiminnan järjestämisvastuu siirtyy Wihuri Oy Aarnio Metro-tukulle. Sekä Bocuse d’Or että Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija kilpailutoiminta jatkuu katkeamattomana uusine pääjärjestäjineen ja nykyisine ammattilais- ja yhteistyökumppaniverkostoineen suunnitelmien ja tavoitteiden mukaisesti.
Euroopan Bocuse d’Or -kilpailut siirretään syyskuulle20.3.2020 14:34:39 EET | Tiedote
Bocuse d’Or -kilpailuja järjestävä GL-events ilmoitti tänään, että toukokuun lopulle Tallinnaan suunniteltu Bocuse d’Orin Euroopan-osakilpailu pidetään 3.- 4. syyskuuta 2020.
Päivitetty tiedote: Vuoden Kokki 2020 ja Vuoden Tarjoilija 2020 on valittu13.3.2020 17:23:50 EET | Uutinen
Vuoden Kokki 2020 on Lari Helenius (Ravintola Olo, Helsinki) ja Vuoden Tarjoilija 2020 on Christian Angelov (Ravintola Finnjävel Salonki. Ruoanlaiton ammattilaisten Vuoden Kokki- ja salipuolen ammattilaisten Vuoden Tarjoilija SM-kilpailujen finaalit käytiin 13.3.2020 Messukeskuksessa.
Vuoden Kokki 2020 ja Vuoden Tarjoilija 2020 on valittu13.3.2020 17:02:07 EET | Uutinen
Vuoden Kokki 2020 on Lari Helenius (Ravintola Olo, Helsinki) ja Vuoden Tarjoilija 2020 on Christian Angelov (Ravintola Finnjävel Salonki). Ruoanlaiton ammattilaisten Vuoden Kokki- ja salipuolen ammattilaisten Vuoden Tarjoilija SM-kilpailujen finaalit käytiin 13.3.2020 Messukeskuksessa.
Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -finalistit vuodelle 2020 on valittu - seuraa finaalia suorassa lähetyksessä13.3.2020 10:02:19 EET | Tiedote
Vuoden Kokki ja Tarjoilija 2020 -finalistit julkistettiin Gastro Helsinki -ammattitapahtumassa 12.3. Kahdeksan huippukokkia ja -tarjoilijaa jatkaa finaaliin, joka järjestetään poikkeuksellisesti suurelta yleisöltä suljettuna. Vuoden Kokki ja Tarjoilija 2020 -finaalia voi seurata tänä vuonna suorana Ilta-Sanomien verkkosivuilla Ruokala-osiossa 13.3. klo 10-14.