ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö

Vuoden Kokki, Vuoden Tarjoilija, Bocuse d’Or Academy Finland kilpailutoiminta jatkuu katkeamattomana uusine pääjärjestäjineen

Jaa
Tiedote 31.8.2020. ELO-säätiön hallinnoima ravintola-alan kansallinen ja kansainvälinen kilpailutoiminta siirtyy uusille pääjärjestäjille syyskuusta alkaen. Bocuse d’Or kilpailutoiminta siirtyy Bocuse d’Or Academy Finland ry:lle. Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija kilpailutoiminnan järjestämisvastuu siirtyy Wihuri Oy Aarnio Metro-tukulle. Sekä Bocuse d’Or että Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija kilpailutoiminta jatkuu katkeamattomana uusine pääjärjestäjineen ja nykyisine ammattilais- ja yhteistyökumppaniverkostoineen suunnitelmien ja tavoitteiden mukaisesti.

- Olemme määrätietoisesti rakentaneet kilpailutoiminnalle vahvat, monipuoliset ammattilais- ja yhteistyökumppaniverkostot yhteisillä tavoitteilla, arvolupauksilla ja toimintamalleilla. Koossa on suuri joukko intohimoisia ruokakulttuurin edistäjiä, jotka vievät eteenpäin koko alalle tärkeitä asioita. Olemme rohkeasti yhdessä arvioineet niin haasteet kuin mahdollisuudet kehittyä entisestään - haluamme varmistaa menestyksekkään, laadukkaan kilpailutoiminnan jatkumon kohdistetuilla resursseilla ja osaamispääomalla osana suomalaisen ruokakulttuurin kasvua. Suuret kiitokset kumppaneille luottamuksesta, joka mahdollisti pääjärjestämisvastuun siirron sitoutuneille huipputoimijoille – yhteistyömme jatkuu uudessa roolissa, kiteyttää Bettina Lindfors, ELO-säätiön toimitusjohtaja.

- ELO-säätiön tarkoitus ja tehtävä suomalaisen ruokakulttuurin edistäjänä pysyy samana ja kilpailutoiminnan pääjärjestämisvastuun siirto avaa mahdollisuuksia uusille yhteistyön aloitteille, teemoille ja muodoille verkostoineen. Viestimme ja vaikutamme yhteistyössä ruoka- ja ravintola alojen avaintoimijoiden ja sidosryhmien kanssa tavoitteena nostaa ruoan ja ruokakulttuurin strategiseksi osaksi Suomen maakuvaa, matkailua ja osaamisvientiä. Bettinan johdolla on rakennettu vahva ja vaikuttava yhteistyöverkosto tukemaan ja kehittämään sekä Bocuse d’Or että Vuoden Kokki ja Tarjoilija -kilpailutoimintaa. Kansalliset kilpailut ovat valmistaneet suomalaiset ravintola-alan ammattilaiset hyvään menestykseen myös kansainvälisissä kilpailuissa. ELO-säätiön rooli useissa suomalaisen ruokakulttuurin, -matkailun ja kouluruokailun verkostoissa on ollut merkittävä, painottavat ELO-säätiön hallituksen puheenjohtaja Leena Saarinen ja varapuheenjohtaja Heikki Antolainen.

- Kiitämme ELO-säätiötä kaikesta Bocuse d’Or -kilpailutoiminnan eteen tehdystä suuresta työstä sekä hyvästä yhteistyöstä. Olen tyytyväinen siihen, että voimme jatkaa keskittyneesti Bocuse d’Or kilpailutoiminnan kehittämistä ja Suomen joukkueen harjoittelua vahvalta pohjalta ja tuttujen, upeiden kumppaniemme kanssa, Bocuse d’Or Academy Finland ry:n hallituksen puheenjohtaja Matti Jämsén sanoo.

Bocuse d’Or Academy Finland kilpailutoiminta, viestintä ja kumppaniyhteistyö jatkuu katkeamattomana nykyisten avainhenkilöiden, suunnitelmien ja sitoumusten mukaisesti kilpailukauden 2020-2021 osalta. Suomen Bocuse d’Or edustaja Mikko Kaukonen, assistentti Anni Peräkylä ja valmentaja Heikki Liekola valmistautuvat kohti Bocuse d’Or Europe osakilpailua 15-16.10.2020 Tallinnassa.

- Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut elävät ajassa kehittäen ravintola-alaa ja sen vetovoimaisuutta sekä lisäten vuoropuhelua alan ammattilaisten, tulevaisuuden kykyjen ja avainsidosryhmien välillä. Kiitos ELO-säätiölle luottamuksesta. Meille on kunnia ottaa vastaan pääjärjestäjän rooli ja olla vahva osa tätä kehitystä suomalaisen kulinaarisen ammattitaidon huipulla, kertoo Mikko Poikolainen, myyntijohtaja, Wihuri Oy Aarnio Metro-tukku. Wihuri Metro-tukku on sitoutunut tehtäväänsä, toteuttamaan ja kehittämään edelleen arvostettua, riippumatonta kilpailutoimintaa sen tavoitteiden, arvolupausten ja suunnitelmien mukaisesti nykyisen kumppani- ja ammattilaisverkoston kanssa.

Vuoden Kokki 2020 Lari Heleniuksen ja Vuoden Tarjoilija 2020 Chris Angelovin edustusvuosi jatkuu normaalisti erilaisine tehtävineen. ELO-säätiö vastaa jatkossakin Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija tavaramerkeistä ja osallistuu kilpailutoiminnan kehitykseen osana sen ohjausryhmää ja kumppaniverkostoa. ELO-säätiön edustus sisältää myös Vuoden Kokki Akatemian puheenjohtajan edustuksen ohjausryhmässä.

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija kilpailutoiminnan pääyhteistyökumppaneina 2020 ovat HKScan Finland Oy, Messukeskus, Metos Oy Ab, Valio Oy, Viking Line Oyj, ja Wihuri Oy Aarnio Metro-tukku, yhteistyökumppaneina Ainoa Winery Oy, Diversey Suomi Oy, E.Ahlström Oy, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Jubilee Oy, Laurea ammattikorkeakoulu, MaRa ry, Meira Oy, MTK ry, Oksasen Puutarha Oy, Pajunen Oy, Perho Liiketalousopisto, Polar Electro Finland Oy, Puljonki, Ruokatieto Yhdistys ry / Hyvää Suomesta, SLC ry ja Vitriini-lehti.

Bocuse d’Or Academy Finland kilpailutoiminnan pääyhteistyökumppaneina 2020-2021 ovat HKScan Finland Oy, Kesko Oyj, Messukeskus ja Metos Finland Oy, yhteistyökumppaneina Aalto Yliopisto, Arvo Kokkonen Oy, Arla Oyj, Atitudi Ky, Diversey Suomi, E.Ahlström Oy, Food Camp Finland Oy, Food From Finland – Business Finland, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Keuda, Laurea ammattikorkeakoulu, Mazhr Oy, Medanta Oy, Perho Liiketalousopisto, Polar Electro Finland Oy, Stadin ammatti- ja aikuisopisto, Sooci, Tallink Silja Oyj, Vihannespörssi Oy, Vindirekt Finland Oy. Lisäksi yhteistyökumppaneina ovat Suomen suurlähetystöt Bocuse d’Or kansainvälisten kilpailutapahtumien kohdemaissa Euroopassa.

Yhteyshenkilöt

ELO-säätiön toimitusjohtaja
Bettina Lindfors, 040-920 9810


ELO-säätiön hallituksen puheenjohtaja
Leena Saarinen, 0400-609745

Linkit

Tietoja julkaisijasta

ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö
ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö
Pajuniityntie 11
00320 Helsinki

http://www.elo-saatio.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -finalistit vuodelle 2020 on valittu - seuraa finaalia suorassa lähetyksessä13.3.2020 10:02:19 EET | Tiedote

Vuoden Kokki ja Tarjoilija 2020 -finalistit julkistettiin Gastro Helsinki -ammattitapahtumassa 12.3. Kahdeksan huippukokkia ja -tarjoilijaa jatkaa finaaliin, joka järjestetään poikkeuksellisesti suurelta yleisöltä suljettuna. Vuoden Kokki ja Tarjoilija 2020 -finaalia voi seurata tänä vuonna suorana Ilta-Sanomien verkkosivuilla Ruokala-osiossa 13.3. klo 10-14.

Kutsu: Ravintola-alan huiput kilpailevat Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2020 suomenmestaruudesta Gastro Helsinki – ammattitapahtumassa 12-13.3.202012.3.2020 09:00:00 EET | Kutsu

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija ravintola-alan suomenmestaruudesta kilpailee 16 kokkia ja 16 tarjoilijaa 12-13.3.2020. Gastro Helsinki -ammattitapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa. Tervetuloa seuraamaan läheltä ravintola-alan ammattilaisten sali- ja keittiötyöskentelyä, jossa niin yksityiskohdat kuin kunniahimo on hiottu huippuunsa.