
Laiva on lastattu - Matti matkalla Tukholmaan
Suomen edustaja Matti Jämsén ja hänen assistenttinsa Antti Lukkari kävivät ennen pakkausurakkaa läpi viimeiset harjoitukset. Nyt kaikki on paketoitu ja sinetöity niin, että kuorma puretaan vasta kisapaikalla. Heillä on koko ajan ollut tukenaan tiimi, joka on tehnyt arvokasta taustatyötä.
Jämsénin läheisin sparraaja on valmentaja Eero Vottonen, joka on ollut mukana jokaisissa treeneissä. Miesten kemiat toimivat, toivotaan että tuomaritkin aistivat saman! Lukkarin henkisenä tukena ja valmentajana on toiminut Ismo Sipeläinen, Jämsénin aisapari vuosilta 2010-11. Lukkari ja Sipeläinen ovat piisipari työpaikallaan G.W. Sundmanissa.
Kolmas tiimin kanssa tiiviissä yhteistyössä toiminut henkilö on kilpailuvadin muotoilija Pekka Paikkari. Hän lähtee mukaan kannustamaan joukkuetta Tukholmaan.
Opiskelijat Jenna Heino Stadiasta sekä Miikka Manninen ja Minni Manninen Ravintolakoulu Perhosta ovat toimineet kisatiimin assistentteina ja esivalmistelleet, tiskanneet, tarjoilleet ja siivonneet syksystä lähtien antaen Jämsénille ja Lukkarille työrauhan keskittyä olennaiseen. Assistentit hyppäävät myös laivaan, sillä Bocuse-tiimillä saa olla kisassa assistentit taustajoukoissa mukana.
Kuorma-autollinen tavaraa
Jotta tiimi pääsi matkaan, apuun tarvittiin logistiikkaan erikoistuneet kaverit. Logistiikkavastaava Henri Aalto saa Jämséniltä kehuja: kuljetus on ammattimainen. Näkymä on tyylikäs, kun avaa kuorma-auton oven, ja kaikki on kätevästi liikuteltavissa.
Parin päivän lastausurakan aikana saatiin pakattua kuorma-autoon kaikki Suomen-lipuista ja kannustuspaidoista uusiin perunoihin ja sähköjohtoihin. Tiimin tärkeimpiä tarvikkeita ovat lämpöpöytä, lämpölamput ja tarjoiluvati, joita ilman ei synny täydellistä kisasuoritusta. Sekä Davantin tekemä lämpöpöytä että Pekka Paikkarin suunnittelema tarjoiluvati ovat omissa kuljetusvaunuissaan.
Kuljetuksen ytimessä on kahdeksan Scanboxia, joista kaksi on varattu kylmäkuljetukseen ja loput työvälineille, laitteille, kattiloille ja lautasille. Tämä kaikki siis torstaina nousevia 28 annosta varten!
Yllättävä avainhenkilö
Jämsénin harjoittelulle Ravintolakoulu Perhossa on antanut vauhtia Davantin varustama harjoittelukeittiö, joka on mitoiltaan identtinen kilpailukeittiön kanssa.
- Meillä on kotoisa olo mennä kisakeittiöön, kun olemme saaneet harjoitella samoilla laitteilla, joita käytetään kilpailussa. Davanti, joka on Convothermin Suomen-maahantuoja, toimitti meille täsmälleen samat induktioliedet, uunin ja lähes saman jäähdytyskaapin kuin kisakeittiöön, Jämsén kertoo kiitollisena.
Lisäksi yrityksen toimitusjohtaja Jouni Heinonen on luvannuttarkistaa kisakeittiön sähköliitokset. Sähköinsinöörin vastuulla on, ettei ylikuormittuminen pilaa kriittisiä vaiheita kisapäivänä.
Myös kannustusjoukot iskussa
Koko ison talkootyön tehnyt porukka lupaa kannustaa Jämséniä myös h-hetkellä.
- Kilpailussa on mukana todella iso joukko intohimoisesti ruokaan suuntautuvia ihmisiä, jotka tekevät pro bono -työtä. He ovat laittaneet Bocuse-valmisteluihin valtavasti aikaa ilman mitään vastinetta, ELO-säätiön johtaja Seija Kurunmäki kertoo.
Vastineesta käy pääsylippu kisakatsomoon, jossa yhteistyökumppanit, kollegat, ystävät ja lukuisat muut suomalaiset kannustavat Matti Jämséniä kilpailupäivänä torstaina.
Suomalaisista parhaan käsityksen kilpailun tasosta saa joukkueen tuomarijäsen Pekka Terävä, jolle arvotaan paikka joko kala- tai liha-annoksia arvostelevaan tuomaripöytään.
Bocuse d'Or Tukholmassa 7.-8.5.2014
Matti Jämsén kilpailee keittiössä numero 1. Hän aloittaa urakkansa torstaina 8. toukokuuta klo 8.30 paikallista aikaa.
Kilpailua voi seurata nettitelevisiossa: http://www.bocusedor-europe.com/webtv-bocuse-d-or-europe-2014ja osoitteessa
www.facebook.com/bocusedorfinland sekä verkossa kilpailun virallisilla hashtageilla #bocusedor #teamfinland ja #bocusefi.
Matti Jämsén Instagramissa: @jamsenmatti
Lähtötunnelmiin pääset myös tiimin teaser-filmillä:
https://vimeo.com/93350993
Lisätietoja:
tiedottaja, ELO-säätiö, Milla Visuri puh. +358 40 124 5161
johtaja, ELO-säätiö, Seija Kurunmäki puh. +358 400 460 894
Lehdistökuvia ilman salasanoja: www.flickr.com/photos/elosaatio/sets
Bocuse d'Or on maailman arvostetuin ruoanvalmistuskilpailu, joka on nimetty ranskalaisen keittiömestarin Paul Bocusen mukaan. Kilpailua on järjestetty vuodesta 1987. Suomi on ollut mukana 11 kertaa ja saavuttanut kilpailussa kahdesti 5. sijan (1999 ja 2011). Euroopan osakilpailu on Tukholmassa 7.-8.5.2014 ja maailmanmestarin tittelistä kilpaillaan Lyonissa 28.-29.1.2015. Suomen edustaja on kokenut keittiömestari Matti Jämsén ja assistentti Antti Lukkari. Joukkueen valmentajana toimii Eero Vottonen ja tuomarina Pekka Terävä.
www.bocusedor.fi
www.bocusedor.com
ELO-säätiö eli Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö kokoaa suomalaisen ruokakulttuurin tekijät, näkijät ja resurssit saman pöydän ääreen. Tavoitteena on saada ruokakulttuurillemme tunnettuutta myös maailmalla. Bocuse d´Or -kilpailun lisäksi säätiö vastaa vuosittaisten Vuoden Kokki - ja Vuoden Tarjoilija -kilpailujen järjestämisestä. Säätiö tekee työtä myös villiruoan ja kouluruokailun hyväksi.
www.elo-saatio.fi
Linkit
Tietoja julkaisijasta

Pajuniityntie 11
00320 Helsinki
http://www.elo-saatio.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö
Vuoden Kokki, Vuoden Tarjoilija, Bocuse d’Or Academy Finland kilpailutoiminta jatkuu katkeamattomana uusine pääjärjestäjineen31.8.2020 09:58:00 EEST | Tiedote
Tiedote 31.8.2020. ELO-säätiön hallinnoima ravintola-alan kansallinen ja kansainvälinen kilpailutoiminta siirtyy uusille pääjärjestäjille syyskuusta alkaen. Bocuse d’Or kilpailutoiminta siirtyy Bocuse d’Or Academy Finland ry:lle. Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija kilpailutoiminnan järjestämisvastuu siirtyy Wihuri Oy Aarnio Metro-tukulle. Sekä Bocuse d’Or että Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija kilpailutoiminta jatkuu katkeamattomana uusine pääjärjestäjineen ja nykyisine ammattilais- ja yhteistyökumppaniverkostoineen suunnitelmien ja tavoitteiden mukaisesti.
Euroopan Bocuse d’Or -kilpailut siirretään syyskuulle20.3.2020 14:34:39 EET | Tiedote
Bocuse d’Or -kilpailuja järjestävä GL-events ilmoitti tänään, että toukokuun lopulle Tallinnaan suunniteltu Bocuse d’Orin Euroopan-osakilpailu pidetään 3.- 4. syyskuuta 2020.
Päivitetty tiedote: Vuoden Kokki 2020 ja Vuoden Tarjoilija 2020 on valittu13.3.2020 17:23:50 EET | Uutinen
Vuoden Kokki 2020 on Lari Helenius (Ravintola Olo, Helsinki) ja Vuoden Tarjoilija 2020 on Christian Angelov (Ravintola Finnjävel Salonki. Ruoanlaiton ammattilaisten Vuoden Kokki- ja salipuolen ammattilaisten Vuoden Tarjoilija SM-kilpailujen finaalit käytiin 13.3.2020 Messukeskuksessa.
Vuoden Kokki 2020 ja Vuoden Tarjoilija 2020 on valittu13.3.2020 17:02:07 EET | Uutinen
Vuoden Kokki 2020 on Lari Helenius (Ravintola Olo, Helsinki) ja Vuoden Tarjoilija 2020 on Christian Angelov (Ravintola Finnjävel Salonki). Ruoanlaiton ammattilaisten Vuoden Kokki- ja salipuolen ammattilaisten Vuoden Tarjoilija SM-kilpailujen finaalit käytiin 13.3.2020 Messukeskuksessa.
Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -finalistit vuodelle 2020 on valittu - seuraa finaalia suorassa lähetyksessä13.3.2020 10:02:19 EET | Tiedote
Vuoden Kokki ja Tarjoilija 2020 -finalistit julkistettiin Gastro Helsinki -ammattitapahtumassa 12.3. Kahdeksan huippukokkia ja -tarjoilijaa jatkaa finaaliin, joka järjestetään poikkeuksellisesti suurelta yleisöltä suljettuna. Vuoden Kokki ja Tarjoilija 2020 -finaalia voi seurata tänä vuonna suorana Ilta-Sanomien verkkosivuilla Ruokala-osiossa 13.3. klo 10-14.