Parempi avioliitto ry

Ensimmäinen Parempi avioliitto ry:n järjestämä Pieksämäen avioliittoleiri

Jaa
40-vuotinen valtakunnallinen avioliittotyö saavuttaa uuden virstanpylvään, kun Helsingin NMKY:n avioliitto- ja perhetyön perilliseksi vuosi sitten perustettu Parempi avioliitto ry järjestää ensimmäistä kertaa Pieksämäen paremman avioliiton perheleirin. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Kirkkopalvelut ry:n kanssa. Leirille osallistuu lähes 250 perhettä ja yhteensä noin 1000 henkilöä. Viikon mittainen leiri pyörähtää käyntiin lauantaina 12.7.2014. Oleellinen osa leiriä on lasten leiri.

Parempi avioliitto ry:n puheenjohtajan Markku Kulmalan mukaan uusi yhdistys on pystynyt saumattomasti jatkamaan perinteikästä avioliittotyötä. Yhdistyksellä on yli 500 jäsentä. Tämä luo hyvät edellytykset avioliitto- ja perhetyön laajentamiselle. Parempi avioliitto ry järjestää vuosittain yli 20 tapahtumaa ja koulutustilaisuutta aviopareille. Kesän päätapahtumat ovat Helsingin avioliittotapahtuma - HAT Järvenpäässä (7.-8.6.2014), Paremman avioliiton perheleiri Pieksämäellä (12.-19.7.2014), Hartolan avioparikurssi (25.-27.7.2014) sekä Levi Cross Kittilässä (30.7.-5.8. 2014). Lisäksi yhdistys järjestää jatkoseminaareja kesän perusleireille osallistuneille, ryhmänohjaajien ja luennoitsijoiden koulutusta sekä mies- ja naistapahtumia eri puolilla Suomea. Yhdistyksen parisuhdetyö perustuu vertaistukeen.

Perheleirin anti rakentuu kahdesti päivässä pidettävien luentojen ja pienryhmäkeskustelujen varaan. Luennoijina ja pienryhmien ohjaajina toimivat parisuhdetyöhön koulutetut vapaaehtoiset vertaisparit. Useimmiten juuri ne parit, jotka kokevat saaneensa tukea parisuhteensa ongelmakohtien työstämiseen, haluavat vuorostaan toimia vertaisauttajina muille suhteensa solmukohtien kanssa kamppaileville. - Hyvä vertaispari voi saattaa alkuun kriisin kanssa kipuilevan elämässä suuren muutoksen vain kohtaamalla ja kuuntelemalla, Parempi avioliitto ry:n toiminnanjohtaja Hanna Ranssi-Matikainen kertoo. Leiriviikon aikana keskitytään tunteiden ilmaisemiseen, viestintään ja sen haasteisiin, anteeksiantamiseen, seksuaalisuuteen sekä moniin muihin parisuhteen tärkeisiin osa-alueisiin.

Ranssi-Matikaisen mukaan monet parit ovat arjessa lujilla, sillä perhe-elämää kuormittavat usein lasten ja työelämän vaatimusten lisäksi omat harrastukset. Puolisoakin pitäisi ehtiä kaiken tekemisen keskellä huomioimaan. - Rakkauden ja läheisyyden tunteet hautautuvat helposti arjen kiireisiin. Leiri on sijoitus sekä puolisoon että lapsiin. Luennoilla ja pienryhmäkeskusteluista on mahdollista saada uusia välineitä arjen haasteiden selättämiseen. Jokainen ihminen kaipaa läheisyyttä ja omaan laumaan kuulumisen tunnetta, mutta usein meiltä puuttuvat työkalut niiden osoittamiseen ja vaalimiseen. Näitä keinoja harjoittelemme leirillä, Ranssi-Matikainen valottaa.

Lisätiedot ja tiedustelut:

Hanna Ranssi-Matikainen ja Pekka Matikainen puh. 050 462 1543

Markku ja Marita Kulmala puh. 040 59 62 311

www.parempiavioliitto.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Hanna Ranssi-Matikainen ja Pekka Matikainen puh. 050 462 1543
Markku ja Marita Kulmala puh. 040 59 62 311

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Parempi avioliitto ry
Parempi avioliitto ry
Järvenpääntie 640
04400 Järvenpää

https://parempiavioliitto.fi

Parempi avioliitto ry edistää perheiden hyvinvointia tukemalla puolisoiden välistä suhdetta ja yksilöllistä kasvua. Yhdistys on kansalaisjärjestö, jonka toiminta perustuu vapaaehtoiseen vertaistukeen.  

Järjestämme eripituisia parisuhdetapahtumia, jotka tarjoavat taitoja ja työkaluja parisuhteensa kehittämisestä kiinnostuneille. Tapahtumia on verkossa ja kansanopistoissa eri puolilla Suomea. Parempi avioliitto ry:n kurssit ovat vapaan sivistystyön koulutusta, jota järjestetään yhteistyössä eri kansanopistojen kanssa. Pääyhteistyökumppanina on STEP-koulutus. Vuosittain tapahtumiin osallistuu yli 1200 paria.

Naisille ja miehille järjestämme omia viikonloppuja oman yksilöllisen kasvun pohtimiseksi.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Parempi avioliitto ry

Toivoa ja voimavaroja yli 300 parille – Valtakunnallinen tukiparihanke sai jatkorahoituksen5.12.2018 10:44:38 EET | Tiedote

Jo yli 300 paria on saanut apua parisuhdekriisiinsä Parempi avioliitto ry:n tukiparitoiminnasta. STEA:n tänään julkaiseman avustusehdotuksen mukaan valtakunnallinen tukiparihanke saa jatkorahoituksen. Kolmivuotisen (2016-2018) valtakunnallisen tukiparihankkeen viimeinen vuosi on päättymässä. Sosiaali- ja terveysministeriö päättää myönnettävistä avustuksista tammi-helmikuussa 2019.