Helsingin yliopisto

1918, sovinto ja sovitus − keskustelutilaisuus Tiedekulmassa 1.11.

Jaa

Millainen oli paluu 1918 sisällissodasta sovintoon? Entä miltä saamelaiskysymys tai sukupuoli näyttäytyvät nykypäivän sovinnonteon ja sovituksen teemoissa? Tule kuuntelemaan ja keskustelemaan aiheesta lisää Tiedekulmaan!

OHJELMA:

klo 18–18.45

1918 sisällissodasta paluu ja sovinto
FT, Suomen historian dosentti Marko Tikka, Tampereen yliopisto

kommentaattori: Suomen ja Pohjoismaiden historian professori  Anu Lahtinen, Helsingin yliopisto

klo 18.45 – 19.30

Ristin ja rummun kamppailujen jälkipyykki: Mistä pohjoismaisissa saamelaissovintoprosesseissa on kysymys? TM, toimittaja Helga West

Ett språk för fred, tutkijatohtori Sara Gehlin, Helsingin yliopisto, Järki ja uskonnollinen hyväksyminen tutkimuksen huippuyksikkö

**

Tilaisuuden juontaa: Teologisen Aikakauskirjan päätoimittaja, teologisen etiikan ja sosiaalietiikan yliopistonlehtori  Virpi Mäkinen

Järjestäjät: Teologia.fi ja Teologinen Aikakauskirja / Teologinen Julkaisuseura

* Tutustu myös Teologia.fi:n ja Teologisen Aikakauskirjan 29.10. julkaistavaan teemanumeroon Sovinto ja sovitus.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Tie­de muut­tuu tai­teek­si Hel­sin­gin ka­duil­le19.6.2019 13:49:54 EESTTiedote

Taiteella voi vaikuttaa. Siksi Helsingin yliopiston Ilmakehätieteiden keskuksen tutkijat vääntävät tiedettä katutaiteeksi ja Helsingin kaduntallaajien nähtäväksi. He suunnittelevat yhdessä taiteilijoiden kanssa muraalin Linnanmäen liepeille ja sähköaseman maalauksen Pasilaan sekä maalaavat yksittäisiä sähkökaappeja visualisoimaan ilmastonmuutosta. Jäljet ovat nähtävissä loppukesästä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme