SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

200 000 litraa simaa ja kymmeniä tuhansia kiloja perunasalaattia päivässä – vapun myynneissä korostuvat perinteiset herkut

Jaa
Vapun ostoskoreista löytyy vuodesta toiseen tiettyjä suosikkituotteita, kuten simaa, munkkeja, nakkeja ja perunasalaattia, joiden myyntimäärät moninkertaistuvat vapun alla tavanomaiseen päivään nähden. S-ryhmän myyntidatasta selviää myös, että tippaleipien myyntiin ja vappuherkkujen itse tekemiseen liittyy mielenkiintoisia alueellisia eroja.

Vappu on S-ryhmän ruokakaupoissa (Prisma, S-market, Sale, Alepa, Food Market Herkku) vuoden neljänneksi vilkkain juhlapyhä joulun, juhannuksen ja pääsiäisen jälkeen.

”Isoin myyntipiikki ajoittuu hieman vuodesta riippuen joko vappuaatolle tai sitä edeltävälle päivälle. Koska tänä vuonna vappuaatto osuu sunnuntaille, arvioimme, että kovimpia myyntipäiviä tulevat olemaan tämän viikon perjantai ja lauantai, joskin myös sunnuntai tulee olemaan tavallista sunnuntaita selvästi vilkkaampi”, S-ryhmän päivittäistavarakaupan myyntijohtaja Antti Oksa toteaa.

Vapun suosikkituotteisiin lukeutuu muun muassa perunasalaatti, jota myydään vapunpäivää edeltävien kahden päivän aikana yli kymmenkertainen määrä kuin vuoden muina päivinä keskimäärin. Määrä on tätä suurempi ainoastaan uuden vuoden alla, jolloin perunasalaatin menekki on vielä vappuakin suurempaa.

”Toisen vappupiknik-suosikin eli nakkien myynti puolestaan lähes nelinkertaistuu, ja hampurilais- ja hotdog-sämpylöiden myynti kolminkertaistuu. Valmiita munkkeja puolestaan myydään vapun alla seitsemänkertaisesti kuin vuoden muina päivinä keskimäärin, ja simaa yli 200 000 litraa päivässä vapunpäivää edeltävien kahden päivän aikana”, Oksa kertoo.

Vappuostoksissa on S-ryhmän myyntidatan perusteella jonkin verran myös alueellisia eroja.

”Myyntidatamme perusteella Etelä- ja Länsi-Suomessa leivotaan vappuherkkuja itse vähemmän kuin Itä- ja Pohjois-Suomessa. Tippaleivät puolestaan eivät erityisemmin maistu pohjoisessa: niitä myydään suhteessa huomattavasti vähemmän Lapissa, Pohjois-Pohjanmaalla, Kainuussa sekä Keski-Suomessa kuin muissa maakunnissa”, Oksa paljastaa.

Vappuherkkujen lisäksi monen ostoskorista löytyy erilaisia vappukoristeita. Sekä serpentiiniä että ilmapalloja myydään vappua edeltävän viikon aikana noin 50 000 pakettia, foliopalloja puolestaan noin 150 000 kappaletta. Pieni myyntipiikki nähdään myös ylioppilaslakkien myynnissä: niiden myynti kasvaa vuosittain vappuviikolla sekä edeltävään että seuraavaan viikkoon verrattuna.

S-ryhmän myymälät palvelevat vappuaattona 30.4. ja vapun päivänä 1.5. pääosin sunnuntaiaukioloin, joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta. Oman myymälän aukioloajat voi tarkistaa osoitteesta https://www.s-kanava.fi/toimipaikat/. Ruoan verkkokaupan vapaita toimitusaikoja voi puolestaan tarkastella osoitteesta https://www.s-kaupat.fi/.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Antti Oksa, S-ryhmän päivittäistavarakaupan myyntijohtaja, antti.oksa@sok.fi, puh. 010 768 0699

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta
SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta
Fleminginkatu 34
00510 Helsinki

http://www.s-ryhma.fi
​S-ryhmä on suomalaisten kotitalouksien omistama kaupparyhmä. S-ryhmän muodostavat 19 alueosuuskauppaa, SOK sekä niiden tytäryhtiöt. ​
 
Tarjoamme arjen palveluita päivittäistavarakaupassa, hotelleissa & ravintoloissa, tavarataloissa, liikennemyymälöissä, rautakaupassa ja oman pankkimme kautta. ​
 
Olemme suurin yksityinen työllistäjä Suomessa - meitä s-ryhmäläisiä on noin 40 000. Ilmastotavoitteemme ovat maan kunnianhimoisimmat, ja olemme Suomen suurin kotimaisen ja lähiruoan myyjä. Verojalanjälkemme on lähes 1,7 miljardia euroa, ja investoimme Suomeen vuosittain noin 500 miljoonaa euroa. ​​
 
#parempipaikkaelää

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

Savonlinnan Original Sokos Hotel Seurahuoneen upea huoneuudistus valmistuu kesäsesonkiin 202329.5.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Savonlinnan hotelli Seurahuoneen huoneuudistus valmistuu 1.6.2023, sopivasti kaupungin vilkkaaksi odotettuun kesäsesonkiin. Uudistuksessa hotellin 55 huonetta saavat kauniin, maanläheisen ilmeen. Tyylikkään huonevalikoiman, monipuolisten ravintola- ja tapahtumatilojen sekä upean saunaosaston kokonaisuus tekevät hotelli Seurahuoneesta houkuttelevan elämyskokonaisuuden Saimaan rannalla.

Elinkustannusten kallistuminen toi esiin yllättävän vaateilmiön Prismassa – vaatelaastareita ja paikkaustarvikkeita ostetaan nyt ennennäkemättömällä tahdilla24.5.2023 08:45:00 EEST | Tiedote

Maailmantilanteen aiheuttama elinkustannusten nousu on saanut suomalaiset paikkamaan vaatteitaan aiempaa suuremmalla innolla. Prisman myyntidatasta selviää, että ompelu- ja paikkaustarvikkeiden myynti lähti viime syksynä selvään kasvuun samoihin aikoihin sähkön hinnan nousun kanssa. Kasvu on vain kiihtynyt tänä keväänä ja etenkin vaatelaastarit tekevät nyt kauppaansa ennenäkemättömällä tahdilla.

Suomalaiset paljastavat mikä juhlapukeutumisessa on vaikeinta – pukukoodien rooli korostuu erityisesti11.5.2023 08:45:00 EEST | Tiedote

Sokoksen teettämästä laajasta kyselytutkimuksesta selviää, että suomalaiset arvostavat juhlapukeutumisessaan erityisesti monikäyttöisyyttä ja istuvuutta. Kuitenkin samalla yli puolet kokee haastavimmaksi tekijäksi omalle vartalolleen istuvien juhlavaatteiden löytämisen. Kyselytutkimus paljasti myös suomalaisten kaipaavan vapaan hulluttelun sijaan rajoja ja raameja juhlapukeutumiseensa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme