Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL ry

KANSA VASTUSTAA ELÄKKEENSAAJIEN ASUMISTUEN LAKKAUTTAMISTA

Jaa
Valtaenemmistö, useampi kuin neljä viidestä (83 %), suomalaisista tuomitsee hallituksen kaavailut eläkkeensaajien asumistuen lakkauttamisesta. Peräti 44 prosenttia pitää heikennystä erittäin epäoikeudenmukaisena ja 39 prosenttia pitää sitä melko epäoikeudenmukaisena. Myös hallituspuolueiden kannattajien enemmistöt suhtautuvat asiaan kriittisesti.

Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL ry selvitytti TNS Gallupilla suomalaisten suhtautumista maan hallituksen suunnitelmiin lakkauttaa eläkkeensaajille annettava eläkkeensaajien asumistuki ja muuttaa se vastaamaan yleistä asumistukea. Tutkimusaineisto kerättiin puhelinhaastatteluin 24.8.-4.9.2015 välisenä aikana. Tutkimusta varten haastateltu joukko edustaa maamme 15 vuotta täyttänyttä väestöä pois lukien Ahvenanmaan maakunnassa asuvat. Haastatteluissa ei sovellettu yläikärajaa. Tutkimustulosten virhemarginaali on noin kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

- Tutkimustulos osoittaa selvästi, että maan hallituksen kaavailema heikennys eläkkeensaajien asemaan ei saa kansalta tukea ja se olisi nyt peruttava hallituksen budjettiriihessä, toteaa Eläkkeensaajien Keskusliiton puheenjohtaja Matti Hellsten.

Kelan julkaisemassa työpaperissa arvioidaan, että hallituksen suunnittelemien toimenpiteiden johdosta noin 85 prosentilla maamme eläkeläiskotitalouksista käytettävissä olevat reaalitulot pienenevät vuonna 2016 verrattuna tilanteeseen, jos muutoksia ei tehtäisi.

Erityisesti asumistuen muutoksen vaikutukset ovat suuria. Kela on laskenut rekisteritiedoistaan, että eläkkeensaajien siirtäminen yleiseen asumistukeen pienentäisi tukea vajaalla neljänneksellä yli 100 euroa/kk. Lähes 8 000 tuensaajaa eli runsaat 4 prosenttia tuensaajista menettäisi tuen kokonaan. Tuki pienenisi yli 10 euroa/kk noin 63 prosentilla tuensaajista.

- Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL ry vetoaa nyt, maan hallituksen budjettiriihen alla, että se ei toteuttaisi suunniteltua heikennystä. Eläkkeensaajien asumistuen heikennyksen tuomat menetykset ovat valtavia summia pienituloisille eläkkeensaajillemme. Hyvin suuri osa hallitusohjelman muistakin leikkauksista kohdistuu jo nimenomaan maamme ikäihmisiin, jatkaa puheenjohtaja Matti Hellsten.

Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL ry

Lisätietoja:
puheenjohtaja Matti Hellsten, puh. 0400 501 983

LIITE          TNS Gallupin tutkimus Käsitykset eläkkeensaajien asumistuen lakkauttamisesta kokonaisuudessaan

Lisätietoa tutkimuksesta:

Sakari Nurmela, puh. 040 578 5080
Business Unit Director
Social & Opinion Polling

MIKÄ ON EKL?

- Eläkkeensaajien aktiivinen edunvalvoja
- Perustettu 1962, takana jo yli 50 vuotta aktiivista toimintaa
- Yli 80 000 jäsentä 346 yhdistyksessä

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL ry
Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL ry
Haapaniemenkatu 14
00530 Helsinki

09 612 6840, ekl@elakkeensaajat.fihttp://www.elakkeensaajat.fi

MIKÄ ON EKL? Eläkkeensaajien Keskusliitto on noin 80 000 jäsenellään maan toiseksi suurin eläkeläisjärjestö, joka elää aktiivisesti mukana eläkkeensaajan arjessa. Edunvalvontatyötä on tehty jo yli 50 vuotta. Sadat EKL:n paikallisyhdistykset tarjoavat työelämän jälkeen Sinullekin mielenkiintoista toimintaa, uusia harrastuksia ja tuttavuuksia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL ry

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye