Suomen Bioteollisuus rySuomen Bioteollisuus ry

Biotekniikan teemaviikkoa vietetään Suomessa 12.-18.10.2015 - painopiste koululaisissa

Jaa
Suomen Bioteollisuus ry:n koordinoimaa Biotekniikan teemaviikkoa vietetään toista kertaa Suomessa 12.-18.10.2015. Teemaviikko on osa eurooppalaista tapahtumaa European Biotech Week:ia. Tämän vuoden tapahtumassa painopiste on koululaisille suunnatuissa aktiviteeteissä.

Biotekniikan teemaviikolla esitellään bioteknologian huimia mahdollisuuksia globaalien ongelmien, kuten ruoantuotannon, energiantuotannon ja terveydenhuollon ongelmien ratkaisuissa.

Viikkoa vietetään samanaikaisesti ympäri Eurooppaa teemalla European Biotech Week. Suomen Bioteollisuus ry koordinoi viikkoa Suomessa. Ohjelmaa järjestetään alan eri toimijoiden kanssa yhteistyössä sekä alan ammattilaisille että suurelle yleisölle.

Tänä vuonna tapahtuman painopiste on koululaisissa, joille LUMA-keskus järjestää lukuisia aktiviteetteja. Yläkoululaisille ja lukiolaisille järjestettävän Infografiikka-kilpailun aihe on "Murra bioteknologian myytti" ja pienemmille koululaisille (5.-6.-luokkalaiset) Biotekniikan puuhapäivät. Yhteistyössä TAT:in (Taloudellinen tiedotustoimisto) kanssa teemaviikolla järjestettävässä Webinaarissa  koululuokat voivat keskustella alan asiantuntijoiden kanssa biotekniikasta. Webinaarista tehdään myös tallenne.

Muita tapahtumia on mm. Biotekniikan neuvottelukunnan seminaari "Geeni- ja genomimuokkauksen uudet tekniikat". Teemaviikolla julkaistaan myös Biotekniikan neuvottelukunnan nettipohjainen Biosanasto, jossa alan termistöä selvennetään.

Kannustaakseen alan opiskelijoita yrittäjyyteen ja bisnesajatteluun Suomen Bioteollisuus ry järjestää opiskelijoille 16.10. BioFinland Pitching Competition -kilpailun, jonka palkintona on 1000 €.

"Moderni biotekniikka on keskiössä monella elämänalueella, uudet lääkkeet ja terapiat ovat usein biologisia  ja genomitietoa hyödynnetään yhä enemmän terveydenhuollossa. Biomassojen jalostamisessa hyödynnetään teollista biotekniikkaa, ja biotekniikka on myös tärkeä työkalu maanviljelyssä ja ruoantuotannossa. Teemaviikolla tuodaan esiin näitä biotekniikan sovellutuksia",  toteaa Suomen Bioteollisuus ry:n puheenjohtaja Timo Veromaa.

Biotekniikan teemaviikon tapahtumat ovat koottuna Suomen Bioteollisuus ry:n kotisivuilla Teemaviikon Tapahtumakalenteriin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Carmela Kantor-Aaltonen, Suomen Bioteollisuus ry
carmela.kantor-aaltonen@kemianteollisuus.fi, puh. 050 4045166

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Bioteollisuus ry
Eteläranta 10
00131 Helsinki

09 172 841http://www.finbio.net/fi
Suomen Bioteollisuus ry FIB on suomalaisen biotekniikkateollisuuden toimialayhteisö. Jäseniä on noin 60 kaikilta biotekniikan sovellusalueilta, niin suuria kuin pieniä yrityksiä. Vuonna 1997 perustettu FIB on Kemianteollisuus ry:n jäsen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Bioteollisuus ry

Life Science Mentors – Mentoring Service for Finnish Life Science Actors11.4.2018 09:00:00 EEST | Press release

Finnish industry organisations in the Life Science field have collaboratively created an internet based mentoring service for start-up companies, fledgling entrepreneurs and researchers interested to commercialise their inventions. The purpose of the service is to share the knowledge of experienced people with beginners and support their business development. The service is offered free of charge.

Life Science Mentors - Mentorointipalvelu Suomen Life Science toimijoille11.4.2018 09:00:00 EEST | Tiedote

Suomalaiset Life Science -alan toimialajärjestöt ja fasilitaattorit ovat yhteistyössä rakentaneet nettipohjaisen mentorointipalvelun alan startup -yrittäjille, yrittäjäksi aikoville ja tutkimuksen kaupallistamisesta kiinnostuneille tutkijoille. Palvelun tarkoituksen on välittää alalla pitkään olleiden tietoa ja kokemusta vasta-alkajille ja liiketoiminnan kehittämisessä apua kaipaaville. Palvelu on käyttäjille maksutonta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme