Suomen Bioteollisuus ry

BioFinland -palkinto Blueprint Genetics Oy:lle

Jaa
BioFinland -palkinto myönnetään vuonna 2017 helsinkiläiselle Blueprint Genetics Oy:lle. Yritys on kliinisiin geenitestauksiin erikoistunut yritys, jonka asiakkaita ovat sairaalat ja klinikat maailmanlaajuisesti. Blueprint Genetics Oy on viimeisen viiden vuoden aikana ollut voimakkaassa kasvussa.

Blueprint Genetics Oy on helsinkiläinen kliinisiin geenitestauksiin erikoistunut yritys, jonka uraauurtava sekvensointimenetelmä tuo kustannustehokkuutta geenitestaukseen. Vuonna 2012 perustettu Blueprint Genetics perustuu FT Samuel Myllykankaan vuosina 2009–2011 Standfordin yliopistossa kehittämään kohdennettuun OS-sekvensointimenetelmään. Blueprint Geneticsin kehittämä uudenlainen DNA-sekvensointiratkaisu auttaa analysoimaan geenejä laadukkaasti, tehokkaasti ja edullisesti. Klinikat ja sairaalat ympäri maailmaa hyödyntävät yrityksen kohdennettuja geenitestejä perinnöllisten sairauksien diagnosoinnissa.

Sairaaloissa testejä käytetään potilaisiin, joilla epäillään perinnöllistä sairautta. Tavoitteena on saada potilaalle oikea diagnoosi. Blueprint Geneticsin erottaa muista toimijoista testin korkea laatu ja tarkkuus yhdistettynä matalaan kustannukseen ja nopeaan läpimenoaikaan.

Yritys on ollut voimakkaassa kasvussa viimeiset viisi vuotta ja sen liikevaihto on moninkertaistunut (liikevaihto 2016 3,1 m€). Yrityksellä on toimipisteet Helsingissä, San Franciscossa ja Dubaissa ja se työllistää tällä hetkellä yli 50 korkeasti koulutettua asiantuntijaa. Blueprint Genetics Oy valittiin Talouselämän nimeämän vuoden 2017 10 kiinnostavimman startupin joukkoon. Suomen Pääomasijoitusyhdistys ry (FVCA) yhteistyössä PwC:n kanssa valitsi Blueprint Genetics Oy:n vuoden 2017 Kasvunrakentajaksi.

Suomi pyrkii mallimaaksi genomitiedon hyödyntämisessä terveydenhuollossa ja Blueprint Genetics Oy on siihen liittyvän liiketoiminnan keskiössä.

”Blueprint Genetics on esimerkki heti globaalisti toimivasta yrityksestä segmentissä, jossa Suomi on erityisen vahvoilla”, toteaa Suomen Bioteollisuus ry:n ja palkinnon valintaraadin puheenjohtaja Timo Veromaa.

”Genetiikan liiketoimintamahdollisuus on maailmanlaajuisesti valtava ja Blueprint Genetics Oy on tämän bisneksen ytimessä” toteaa Tommi Lehtonen, Blueprint Genetics Oy:n toimitusjohtaja.

BioFinland on Messusäätiön myöntämä 5000 € palkinto, jonka saajan valitsee Suomen Bioteollisuus ry:n hallituksen asettama palkintoraati. BioFinland –palkinto jaetaan nyt kuudennen kerran ChemBio Finland –tapahtuman yhteydessä. Aiemmat palkinnon saajat ovat olleet Finnzymes Oy (v. 2007), Biosilta Oy (2009), Oncos Therapeutics (2011) Glykos Finland Oy (2013) ja Biovian Oy (2015).

Palkinto myönnetään suomalaiselle henkilölle, ryhmälle, yhteisölle tai yritykselle, joka on kehittänyt bioalan innovaation, josta voi kehittyä kansainvälisestikin merkittävä tuote, tai joka tuo toimialalle positiivista imagoa ja kansainvälistä näkyvyyttä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Toimitusjohtaja Tommi Lehtonen, Blueprint Genetics Oy, puh. 044 7700 411
Puheenjohtaja Timo Veromaa, Suomen Bioteollisuus ry, valintaraadin puheenjohtaja,
puh. 040 573 9933
Asiamies Carmela Kantor-Aaltonen, Suomen Bioteollisuus ry, puh. 050 404516

Tietoja julkaisijasta

Suomen Bioteollisuus ry
Eteläranta 10
00131 Helsinki

09 172 841http://www.finbio.net/fi

Suomen Bioteollisuus ry FIB on suomalaisen biotekniikkateollisuuden toimialayhteisö. Jäseniä on noin 60 kaikilta biotekniikan sovellusalueilta, niin suuria kuin pieniä yrityksiä. Vuonna 1997 perustettu FIB on Kemianteollisuus ry:n jäsen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Bioteollisuus ry

Life Science Mentors – Mentoring Service for Finnish Life Science Actors11.4.2018 09:00:00 EEST | Press release

Finnish industry organisations in the Life Science field have collaboratively created an internet based mentoring service for start-up companies, fledgling entrepreneurs and researchers interested to commercialise their inventions. The purpose of the service is to share the knowledge of experienced people with beginners and support their business development. The service is offered free of charge.

Life Science Mentors - Mentorointipalvelu Suomen Life Science toimijoille11.4.2018 09:00:00 EEST | Tiedote

Suomalaiset Life Science -alan toimialajärjestöt ja fasilitaattorit ovat yhteistyössä rakentaneet nettipohjaisen mentorointipalvelun alan startup -yrittäjille, yrittäjäksi aikoville ja tutkimuksen kaupallistamisesta kiinnostuneille tutkijoille. Palvelun tarkoituksen on välittää alalla pitkään olleiden tietoa ja kokemusta vasta-alkajille ja liiketoiminnan kehittämisessä apua kaipaaville. Palvelu on käyttäjille maksutonta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme