
Bocuse d’Or –kokki Vottonen aloittaa kisakauden

Unkarin raaka-aineet täydentyvät Suomen mauilla
Suomen tiimin ensimmäinen kiintopiste on Euroopan osakilpailu, joka pidetään toukokuussa 2016 Budapestissa. Kisasuorituksen pakolliset raaka-aineet ovat unkarilaiset saksanhirvi ja sterletti sekä kultainen kaviaari.
- Sterletti on sammen sukuinen mutta pienempi kala, jota kasvaa muun muassa Tonavajoessa. Kala on minulle täysin vieras, ja olen vasta aloittanut raaka-aineeseen tutustumisen. Tiedän että kala on haastava, se vaatii huolellisuutta ja taitoa muun muassa kypsennyksessä. Nyt keskitytään siihen, että opitaan siitä kaikki mahdollinen ja saadaan raaka-aine loistamaan, pohtii Eero Vottonen.
Saksanhirven vasan takaneljännes on Vottoselle mieluinen raaka-aine. Liha on melko vähärasvainen ja verrattain hennon makuinen, mikä asettaa vaatimuksia valmistamiselle sekä lisäkkeille.
Kilpailuannoksiin Vottonen etsii suomalaisia vaikutteita metsästä ja pyrkii löytämään parhaat kotimaan tuotteet. Toukokuun alussa pohjoinen luonto tuottaa ensimmäisiä uuden sadon villejä, kiinnostavia raaka-aineita, joten niitä todennäköisesti löytyy Vottosen tiimin kilpailuannoksista. Lisäksi unkarilainen metsäisen makuinen liha saattaa täydentyä vaikkapa vahvalla suomalaisella kuivatulla hirvenlihalla.
Kokenut tiimi uskoo menestykseen
Suomi osallistuu kilpailuun 13. kertaa. Kilpailuja tukee joukko omistautuneita yhteistyökumppaneita, joiden mielestä Suomen osaamisen ja raaka-aineiden esittely maailman huippujen mittelöissä kantaa valtavaa merkitystä koko maalle. Ammattilaistiimi lähtee luottavaisena kohti Budapestia ja siitä eteenpäin Lyonin loppukilpailuun vuonna 2017.
Eero Vottonen on 31-vuotias kokki, jonka ansioluettelossa on useita kotimaisia huippuravintoloita. Syksystä 2015 lähtien Vottonen työskentelee päätoimisesti ravintolakoulu Perhossa sijaitsevassa Bocuse d’Or-harjoituskeittiössä ja tekee yksityistilaisuuksia oman yrityksensä kautta. Vottosella on vahva Bocuse d’Or-kilpailukokemus edelliseltä kilpailukaudelta, jolloin hän toimi Suomen joukkueen valmentajana.
Vottosen assistenttina toimii Miikka Manninen. 19-vuotias Manninen on valmistunut Ravintolakoulu Perhosta vuonna 2015. Bocuse d’Or-kilpailu on myös Manniselle tuttu; hän osallistui Bocuse d’Or-toimintaan kaudella 2014-2015 avustamalla Suomen joukkuetta harjoituksissa ja Euroopan osakilpailuissa sekä loppukilpailuissa.
Vottosen ja Mannisen valmentajana toimii Matti Jämsén, joka sijoittui vuonna 2015 Bocuse d’Or-finaalissa neljänneksi. Suomen tuomarina ja joukkueen presidenttinä toimii Pekka Terävä ja joukkueen johtajana Sami Rekola. Vastuullinen kilpailujärjestäjä Suomessa on Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö ELO-säätiö.
Yhteyshenkilöt
Lisätiedot, haastattelupyynnöt
Tiedottaja Mari Cadaut p. 040 587 8053, mari.cadaut@viestintamakua.fi
Bocuse d’Or-kandidaatti Eero Vottonen p. 040 743 7442, eero.vottonen@hotmail.com
Kuvat




Linkit
Tietoja julkaisijasta

Pajuniityntie 11
00320 Helsinki
http://www.elo-saatio.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö
Vuoden Kokki, Vuoden Tarjoilija, Bocuse d’Or Academy Finland kilpailutoiminta jatkuu katkeamattomana uusine pääjärjestäjineen31.8.2020 09:58:00 EEST | Tiedote
Tiedote 31.8.2020. ELO-säätiön hallinnoima ravintola-alan kansallinen ja kansainvälinen kilpailutoiminta siirtyy uusille pääjärjestäjille syyskuusta alkaen. Bocuse d’Or kilpailutoiminta siirtyy Bocuse d’Or Academy Finland ry:lle. Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija kilpailutoiminnan järjestämisvastuu siirtyy Wihuri Oy Aarnio Metro-tukulle. Sekä Bocuse d’Or että Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija kilpailutoiminta jatkuu katkeamattomana uusine pääjärjestäjineen ja nykyisine ammattilais- ja yhteistyökumppaniverkostoineen suunnitelmien ja tavoitteiden mukaisesti.
Euroopan Bocuse d’Or -kilpailut siirretään syyskuulle20.3.2020 14:34:39 EET | Tiedote
Bocuse d’Or -kilpailuja järjestävä GL-events ilmoitti tänään, että toukokuun lopulle Tallinnaan suunniteltu Bocuse d’Orin Euroopan-osakilpailu pidetään 3.- 4. syyskuuta 2020.
Päivitetty tiedote: Vuoden Kokki 2020 ja Vuoden Tarjoilija 2020 on valittu13.3.2020 17:23:50 EET | Uutinen
Vuoden Kokki 2020 on Lari Helenius (Ravintola Olo, Helsinki) ja Vuoden Tarjoilija 2020 on Christian Angelov (Ravintola Finnjävel Salonki. Ruoanlaiton ammattilaisten Vuoden Kokki- ja salipuolen ammattilaisten Vuoden Tarjoilija SM-kilpailujen finaalit käytiin 13.3.2020 Messukeskuksessa.
Vuoden Kokki 2020 ja Vuoden Tarjoilija 2020 on valittu13.3.2020 17:02:07 EET | Uutinen
Vuoden Kokki 2020 on Lari Helenius (Ravintola Olo, Helsinki) ja Vuoden Tarjoilija 2020 on Christian Angelov (Ravintola Finnjävel Salonki). Ruoanlaiton ammattilaisten Vuoden Kokki- ja salipuolen ammattilaisten Vuoden Tarjoilija SM-kilpailujen finaalit käytiin 13.3.2020 Messukeskuksessa.
Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -finalistit vuodelle 2020 on valittu - seuraa finaalia suorassa lähetyksessä13.3.2020 10:02:19 EET | Tiedote
Vuoden Kokki ja Tarjoilija 2020 -finalistit julkistettiin Gastro Helsinki -ammattitapahtumassa 12.3. Kahdeksan huippukokkia ja -tarjoilijaa jatkaa finaaliin, joka järjestetään poikkeuksellisesti suurelta yleisöltä suljettuna. Vuoden Kokki ja Tarjoilija 2020 -finaalia voi seurata tänä vuonna suorana Ilta-Sanomien verkkosivuilla Ruokala-osiossa 13.3. klo 10-14.