ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö

Bocuse d’Or –kokki Vottonen aloittaa kisakauden

Jaa
Kokkien maailmanmestaruuskilpailun Euroopan karsinnan raaka-aineet on julkistettu, ja Suomen Bocuse d’Or-tiimin harjoittelukausi on käynnistynyt. Suomen edustajana toimii Eero Vottonen ja assistenttina Miikka Manninen.
Bocuse d'Or Team Finland 2016-2017 Eero Vottonen ja Miikka Manninen. Kuva: Jussi Ulkuniemi
Bocuse d'Or Team Finland 2016-2017 Eero Vottonen ja Miikka Manninen. Kuva: Jussi Ulkuniemi

Unkarin raaka-aineet täydentyvät Suomen mauilla

Suomen tiimin ensimmäinen kiintopiste on Euroopan osakilpailu, joka pidetään toukokuussa 2016 Budapestissa. Kisasuorituksen pakolliset raaka-aineet ovat unkarilaiset saksanhirvi ja sterletti sekä kultainen kaviaari.

- Sterletti on sammen sukuinen mutta pienempi kala, jota kasvaa muun muassa Tonavajoessa. Kala on minulle täysin vieras, ja olen vasta aloittanut raaka-aineeseen tutustumisen. Tiedän että kala on haastava, se vaatii huolellisuutta ja taitoa muun muassa kypsennyksessä. Nyt keskitytään siihen, että opitaan siitä kaikki mahdollinen ja saadaan raaka-aine loistamaan, pohtii Eero Vottonen.

Saksanhirven vasan takaneljännes on Vottoselle mieluinen raaka-aine. Liha on melko vähärasvainen ja verrattain hennon makuinen, mikä asettaa vaatimuksia valmistamiselle sekä lisäkkeille.

Kilpailuannoksiin Vottonen etsii suomalaisia vaikutteita metsästä ja pyrkii löytämään parhaat kotimaan tuotteet. Toukokuun alussa pohjoinen luonto tuottaa ensimmäisiä uuden sadon villejä, kiinnostavia raaka-aineita, joten niitä todennäköisesti löytyy Vottosen tiimin kilpailuannoksista. Lisäksi unkarilainen metsäisen makuinen liha saattaa täydentyä vaikkapa vahvalla suomalaisella kuivatulla hirvenlihalla.

Kokenut tiimi uskoo menestykseen

Suomi osallistuu kilpailuun 13. kertaa. Kilpailuja tukee joukko omistautuneita yhteistyökumppaneita, joiden mielestä Suomen osaamisen ja raaka-aineiden esittely maailman huippujen mittelöissä kantaa valtavaa merkitystä koko maalle. Ammattilaistiimi lähtee luottavaisena kohti Budapestia ja siitä eteenpäin Lyonin loppukilpailuun vuonna 2017.

Eero Vottonen on 31-vuotias kokki, jonka ansioluettelossa on useita kotimaisia huippuravintoloita. Syksystä 2015 lähtien Vottonen työskentelee päätoimisesti ravintolakoulu Perhossa sijaitsevassa Bocuse d’Or-harjoituskeittiössä ja tekee yksityistilaisuuksia oman yrityksensä kautta. Vottosella on vahva Bocuse d’Or-kilpailukokemus edelliseltä kilpailukaudelta, jolloin hän toimi Suomen joukkueen valmentajana.

Vottosen assistenttina toimii Miikka Manninen. 19-vuotias Manninen on valmistunut Ravintolakoulu Perhosta vuonna 2015. Bocuse d’Or-kilpailu on myös Manniselle tuttu; hän osallistui Bocuse d’Or-toimintaan kaudella 2014-2015 avustamalla Suomen joukkuetta harjoituksissa ja Euroopan osakilpailuissa sekä loppukilpailuissa.

Vottosen ja Mannisen valmentajana toimii Matti Jämsén, joka sijoittui vuonna 2015 Bocuse d’Or-finaalissa neljänneksi. Suomen tuomarina ja joukkueen presidenttinä toimii Pekka Terävä ja joukkueen johtajana Sami Rekola. Vastuullinen kilpailujärjestäjä Suomessa on Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö ELO-säätiö.

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot, haastattelupyynnöt
Tiedottaja Mari Cadaut p. 040 587 8053, mari.cadaut@viestintamakua.fi
Bocuse d’Or-kandidaatti Eero Vottonen p. 040 743 7442, eero.vottonen@hotmail.com

Kuvat

Bocuse d'Or Team Finland 2016-2017 Eero Vottonen ja Miikka Manninen. Kuva: Jussi Ulkuniemi
Bocuse d'Or Team Finland 2016-2017 Eero Vottonen ja Miikka Manninen. Kuva: Jussi Ulkuniemi
Lataa
Bocuse d'Or Team Finland 2016-2017 Suomen edustaja Eero Vottonen. Kuva: Jussi Ulkuniemi
Bocuse d'Or Team Finland 2016-2017 Suomen edustaja Eero Vottonen. Kuva: Jussi Ulkuniemi
Lataa
Bocuse d'Or Team Finland 2016-2017 assistentti Miikka Manninen. Kuva: Jussi Ulkuniemi
Bocuse d'Or Team Finland 2016-2017 assistentti Miikka Manninen. Kuva: Jussi Ulkuniemi
Lataa
Bocuse d'Or Team Finland 2016-2017 Suomen edustaja Eero Vottonen. Kuva: Jussi Ulkuniemi
Bocuse d'Or Team Finland 2016-2017 Suomen edustaja Eero Vottonen. Kuva: Jussi Ulkuniemi
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö
ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö
Pajuniityntie 11
00320 Helsinki

http://www.elo-saatio.fi
ELO-säätiö eli Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö kokoaa suomalaisen ruokakulttuurin tekijät, näkijät ja resurssit saman pöydän ääreen. Kannustamme yhteistyöhön, jolla lisäämme ruokakulttuurimme arvostusta kotimaassa ja teemme siitä myös kansainvälisesti kiinnostavaa. Innostamme suomalaiset syömään yhdessä Suomi 100 -juhlavuonna ja entistä enemmän sen jälkeen. Vahvistamme suomalaista villiruokaosaamista ja yhdistämme kouluruokatoimijoita viestimään kouluruokailumme ainutlaatuisuudesta. Nostamme esiin suomalaisten ravintola-ammattilaisten osaamista organisoimalla vuosittain kokki- ja tarjoilijakilpailut ja vastaamalla Suomen osallistumisesta Bocuse d’Or -kokkien maailmanmestaruuskilpailuun.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö

Vuoden Kokki, Vuoden Tarjoilija, Bocuse d’Or Academy Finland kilpailutoiminta jatkuu katkeamattomana uusine pääjärjestäjineen31.8.2020 09:58:00 EEST | Tiedote

Tiedote 31.8.2020. ELO-säätiön hallinnoima ravintola-alan kansallinen ja kansainvälinen kilpailutoiminta siirtyy uusille pääjärjestäjille syyskuusta alkaen. Bocuse d’Or kilpailutoiminta siirtyy Bocuse d’Or Academy Finland ry:lle. Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija kilpailutoiminnan järjestämisvastuu siirtyy Wihuri Oy Aarnio Metro-tukulle. Sekä Bocuse d’Or että Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija kilpailutoiminta jatkuu katkeamattomana uusine pääjärjestäjineen ja nykyisine ammattilais- ja yhteistyökumppaniverkostoineen suunnitelmien ja tavoitteiden mukaisesti.

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -finalistit vuodelle 2020 on valittu - seuraa finaalia suorassa lähetyksessä13.3.2020 10:02:19 EET | Tiedote

Vuoden Kokki ja Tarjoilija 2020 -finalistit julkistettiin Gastro Helsinki -ammattitapahtumassa 12.3. Kahdeksan huippukokkia ja -tarjoilijaa jatkaa finaaliin, joka järjestetään poikkeuksellisesti suurelta yleisöltä suljettuna. Vuoden Kokki ja Tarjoilija 2020 -finaalia voi seurata tänä vuonna suorana Ilta-Sanomien verkkosivuilla Ruokala-osiossa 13.3. klo 10-14.

World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye