ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö

Ravintola-alan valiot valittu - Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailuiden semifinalistit esittelyssä

Jaa
Lehdistötiedote 13.3.2013. Kokkien Suomen mestaruudella on kysyntää. Kahdentoista semifinalistin joukkoon mahtuu niin kilpailun konkareita kuin uusiakin yrittäjiä. Myös ensimmäistä kertaa järjestettävään Vuoden Tarjoilija -kilpailuun ilmoittautui edustava joukko alansa huipputaitajia.

Kilpailujen tuomaristot ovat valinneet kandidaateista 12 parasta 26.4. käytäviin semifinaaleihin. Kokkikaarti on tutusti Helsinki-painotteinen, mutta osaajia on mukana myös muualta Suomesta.

Vuoden Kokki -kilpailun semifinalistit valittiin reseptien ja annoskuvien perusteella. Kilpailun johtaja Marko Palovaara on erittäin tyytyväinen näkemäänsä. ”Erityisesti merkille pantavaa oli tarkkuus kaikessa tekemisessä ja kyky työstää raaka-aineita. Suorituksissa näkyi korkeatasoinen käsityöosaaminen.” Palovaara,Vuoden Kokki 11 vuoden takaa, kiittelee myös kilpailijoiden luovuutta: ”Uusia asioita oli oivallettu hienosti ja visuaalisuuteen panostettu.”

Tarjoilijoiden taso mitataan ensimmäistä kertaa – kuka voittaa historiallisen tittelin?

Luomu- ja lähiruokamessuilla valitaan ensimmäistä kertaa Suomen paras tarjoilija. Vuoden Tarjoilija -kilpailun valiot karsittiin monipuolisten ennakkotehtävien avulla. ”Tehtäviin oli paneuduttu huolellisesti”, kilpailun johtaja Marja Hemmi iloitsee. ”Tälle kilpailulle on selvästi ollut tilausta. Tarjoilijoilla on monipuolista osaamista ja siitä osataan olla oikealla tavalla ylpeitä.” Semifinalistien ikähaitari on suuri ja mukana on kilpailijoita Helsingistä Lappiin. Naisia välieriin selviytyi kahdeksan, miehiä neljä.

Vuoden Kokki 2013 -semifinalistit                                 Vuoden Tarjoilija 2013 -semifinalistit

 

Teemu Boman

Rav. Grotesk

Helsinki

Maria Suihkonen

Hullu Poro

Sirkka

Simo Pietarinen

G.W.Sundmans

Helsinki

Saara Alander

Ravintola Roux

Lahti

Sami Sorvoja

Rav. Pöllöwaari

Jyväskylä

Outi Duncker

Ravintola Roux

Lahti

Erik Mansikka

Logomo Kitchen

Turku

Elina Turunen

Ravintola Nokka

Helsinki

Lasse Koistinen

Ravintola Palace

Helsinki

Niina Hakolahti

Ravintola Palace

Helsinki

Tuomas Vierelä

Ravintola Olo

Helsinki

Jonne Ukonaho

Ravintola Havis

Helsinki

Ismo Sipeläinen

G.W.Sundmans

Helsinki

Kata Shecter

Musta Lammas

Kuopio

Anssi Halen

Lupolo

Helsinki

Timo Neuvonen

Kalastajatorppa

Helsinki

Veli-Matti Jälkö

Bistro O Mat

Kirkkonummi

Charlotta Myrberg

Kalastajatorppa

Helsinki

Toni Kostian

Ravintola Luomo

Helsinki

Toni Feri

Bistro 15 Helsinki

Helsinki

Jarno Seppä

Ravintola Smör

Turku

Toni Yksjärvi

Ravintola Sipuli

Helsinki

Pete Niilola

Staff+

Helsinki

Jenny Marjakangas

Ravintola Hugo

Oulu

Vuoden Kokki -kilpailun johtajana toimii Marko Palovaara (Bistro Sinne) ja päätuomarina Sauli Kemppainen (Brasserie Kämp). Kilpailun tiimissä ovat myös Eero Vottonen (Vuoden Kokki 2012), Sampo Kantele, Sasu Laukkonen, Birgitta Sirkiä ja Sari Mattila.

Vuoden Tarjoilija -kilpailun johtajana toimii Marja Hemmi (Ravintolakoulu Perho) ja päätuomarina Miia Sironen (Pöllöwaari). Työryhmään kuuluvat myös Hannu Hakala, Merja Lahdenkauppi, Annika Rönni-Sällinen, Birgitta Sirkiäja Sari Mattila.

Molempien kilpailujen semifinaalit mitellään 26.4., ja kuuden parhaan finaali 27.4.2013 Helsingin Messukeskuksessa Luomu- ja lähiruokamessujen yhteydessä.

Lisätietoa:

ELO-säätiö, johtaja Sari Mattila,
sari.mattila(at)elo-saatio.fi, puh. 040 738 7780

Vuoden Kokki kilpailunjohtaja Marko Palovaara
marko.palovaara(at)bistromat.fi, puh. 050 521 0208

Vuoden Tarjoilija kilpailunjohtaja Marja Hemmi
marja.hemmi(at)perho.fi, puh. 040 480 5577

Vuoden Kokki 2013 ja Vuoden Tarjoilija 2013 -kilpailujen pääyhteistyökumppaneina ovat Metos, Valio ja Suomen Messut. Muita yhteistyökumppaneita ovat Torres,E. Ahlström, Hackman, Hartwall, Heinon Tukku, HK, Iittala, KiiltoClean, Matkailu- ja ravintolapalvelut MaRa ry, Opetushallitus, Pajunen, Palvelualojen ammattiliitto PAM, Paulig, Ravintolakoulu Perho, Santa Maria, Astiavuokraus Oy Jubilee ja A la Carte -kirjat. Tukijoina myös Viini-lehti, Aromi-Lehti ja Vitriini.

Elo-säätiö

ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö tukee suomalaista gastronomiaa. Säätiö organisoi ja järjestää kansallisia kokkikilpailuja, tukee alan opintoja ja tutkimusta sekä suomalaisten osallistumista kansainvälisiin kokkikilpailuihin. ELO-säätiön painopisteitä ovat myös suomalaisen villiruoan tunnettuuden kasvattaminen sekä kouluruokakulttuurin kehittäminen. Säätiö kokoaa suomalaiset ruokakulttuurin tekijät, näkijät ja resurssit yhteistyöhön suomalaisen gastronomian hyväksi.
www.elo-saatio.fi

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö
ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö
Pajuniityntie 11
00320 Helsinki

http://www.elo-saatio.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö

Vuoden Kokki, Vuoden Tarjoilija, Bocuse d’Or Academy Finland kilpailutoiminta jatkuu katkeamattomana uusine pääjärjestäjineen31.8.2020 09:58:00 EEST | Tiedote

Tiedote 31.8.2020. ELO-säätiön hallinnoima ravintola-alan kansallinen ja kansainvälinen kilpailutoiminta siirtyy uusille pääjärjestäjille syyskuusta alkaen. Bocuse d’Or kilpailutoiminta siirtyy Bocuse d’Or Academy Finland ry:lle. Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija kilpailutoiminnan järjestämisvastuu siirtyy Wihuri Oy Aarnio Metro-tukulle. Sekä Bocuse d’Or että Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija kilpailutoiminta jatkuu katkeamattomana uusine pääjärjestäjineen ja nykyisine ammattilais- ja yhteistyökumppaniverkostoineen suunnitelmien ja tavoitteiden mukaisesti.

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -finalistit vuodelle 2020 on valittu - seuraa finaalia suorassa lähetyksessä13.3.2020 10:02:19 EET | Tiedote

Vuoden Kokki ja Tarjoilija 2020 -finalistit julkistettiin Gastro Helsinki -ammattitapahtumassa 12.3. Kahdeksan huippukokkia ja -tarjoilijaa jatkaa finaaliin, joka järjestetään poikkeuksellisesti suurelta yleisöltä suljettuna. Vuoden Kokki ja Tarjoilija 2020 -finaalia voi seurata tänä vuonna suorana Ilta-Sanomien verkkosivuilla Ruokala-osiossa 13.3. klo 10-14.

World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye