
Ravintola-alan valiot valittu - Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailuiden semifinalistit esittelyssä
Kilpailujen tuomaristot ovat valinneet kandidaateista 12 parasta 26.4. käytäviin semifinaaleihin. Kokkikaarti on tutusti Helsinki-painotteinen, mutta osaajia on mukana myös muualta Suomesta.
Vuoden Kokki -kilpailun semifinalistit valittiin reseptien ja annoskuvien perusteella. Kilpailun johtaja Marko Palovaara on erittäin tyytyväinen näkemäänsä. ”Erityisesti merkille pantavaa oli tarkkuus kaikessa tekemisessä ja kyky työstää raaka-aineita. Suorituksissa näkyi korkeatasoinen käsityöosaaminen.” Palovaara,Vuoden Kokki 11 vuoden takaa, kiittelee myös kilpailijoiden luovuutta: ”Uusia asioita oli oivallettu hienosti ja visuaalisuuteen panostettu.”
Tarjoilijoiden taso mitataan ensimmäistä kertaa – kuka voittaa historiallisen tittelin?
Luomu- ja lähiruokamessuilla valitaan ensimmäistä kertaa Suomen paras tarjoilija. Vuoden Tarjoilija -kilpailun valiot karsittiin monipuolisten ennakkotehtävien avulla. ”Tehtäviin oli paneuduttu huolellisesti”, kilpailun johtaja Marja Hemmi iloitsee. ”Tälle kilpailulle on selvästi ollut tilausta. Tarjoilijoilla on monipuolista osaamista ja siitä osataan olla oikealla tavalla ylpeitä.” Semifinalistien ikähaitari on suuri ja mukana on kilpailijoita Helsingistä Lappiin. Naisia välieriin selviytyi kahdeksan, miehiä neljä.
Vuoden Kokki 2013 -semifinalistit Vuoden Tarjoilija 2013 -semifinalistit
Teemu Boman |
Rav. Grotesk |
Helsinki |
Maria Suihkonen |
Hullu Poro |
Sirkka |
Simo Pietarinen |
G.W.Sundmans |
Helsinki |
Saara Alander |
Ravintola Roux |
Lahti |
Sami Sorvoja |
Rav. Pöllöwaari |
Jyväskylä |
Outi Duncker |
Ravintola Roux |
Lahti |
Erik Mansikka |
Logomo Kitchen |
Turku |
Elina Turunen |
Ravintola Nokka |
Helsinki |
Lasse Koistinen |
Ravintola Palace |
Helsinki |
Niina Hakolahti |
Ravintola Palace |
Helsinki |
Tuomas Vierelä |
Ravintola Olo |
Helsinki |
Jonne Ukonaho |
Ravintola Havis |
Helsinki |
Ismo Sipeläinen |
G.W.Sundmans |
Helsinki |
Kata Shecter |
Musta Lammas |
Kuopio |
Anssi Halen |
Lupolo |
Helsinki |
Timo Neuvonen |
Kalastajatorppa |
Helsinki |
Veli-Matti Jälkö |
Bistro O Mat |
Kirkkonummi |
Charlotta Myrberg |
Kalastajatorppa |
Helsinki |
Toni Kostian |
Ravintola Luomo |
Helsinki |
Toni Feri |
Bistro 15 Helsinki |
Helsinki |
Jarno Seppä |
Ravintola Smör |
Turku |
Toni Yksjärvi |
Ravintola Sipuli |
Helsinki |
Pete Niilola |
Staff+ |
Helsinki |
Jenny Marjakangas |
Ravintola Hugo |
Oulu |
Vuoden Kokki -kilpailun johtajana toimii Marko Palovaara (Bistro Sinne) ja päätuomarina Sauli Kemppainen (Brasserie Kämp). Kilpailun tiimissä ovat myös Eero Vottonen (Vuoden Kokki 2012), Sampo Kantele, Sasu Laukkonen, Birgitta Sirkiä ja Sari Mattila.
Vuoden Tarjoilija -kilpailun johtajana toimii Marja Hemmi (Ravintolakoulu Perho) ja päätuomarina Miia Sironen (Pöllöwaari). Työryhmään kuuluvat myös Hannu Hakala, Merja Lahdenkauppi, Annika Rönni-Sällinen, Birgitta Sirkiäja Sari Mattila.
Molempien kilpailujen semifinaalit mitellään 26.4., ja kuuden parhaan finaali 27.4.2013 Helsingin Messukeskuksessa Luomu- ja lähiruokamessujen yhteydessä.
Lisätietoa:
ELO-säätiö, johtaja Sari Mattila,
sari.mattila(at)elo-saatio.fi, puh. 040 738 7780
Vuoden Kokki kilpailunjohtaja Marko Palovaara
marko.palovaara(at)bistromat.fi, puh. 050 521 0208
Vuoden Tarjoilija kilpailunjohtaja Marja Hemmi
marja.hemmi(at)perho.fi, puh. 040 480 5577
Vuoden Kokki 2013 ja Vuoden Tarjoilija 2013 -kilpailujen pääyhteistyökumppaneina ovat Metos, Valio ja Suomen Messut. Muita yhteistyökumppaneita ovat Torres,E. Ahlström, Hackman, Hartwall, Heinon Tukku, HK, Iittala, KiiltoClean, Matkailu- ja ravintolapalvelut MaRa ry, Opetushallitus, Pajunen, Palvelualojen ammattiliitto PAM, Paulig, Ravintolakoulu Perho, Santa Maria, Astiavuokraus Oy Jubilee ja A la Carte -kirjat. Tukijoina myös Viini-lehti, Aromi-Lehti ja Vitriini.
Elo-säätiö
ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö tukee suomalaista gastronomiaa. Säätiö organisoi ja järjestää kansallisia kokkikilpailuja, tukee alan opintoja ja tutkimusta sekä suomalaisten osallistumista kansainvälisiin kokkikilpailuihin. ELO-säätiön painopisteitä ovat myös suomalaisen villiruoan tunnettuuden kasvattaminen sekä kouluruokakulttuurin kehittäminen. Säätiö kokoaa suomalaiset ruokakulttuurin tekijät, näkijät ja resurssit yhteistyöhön suomalaisen gastronomian hyväksi.
www.elo-saatio.fi
Liitteet
Linkit
Tietoja julkaisijasta

Pajuniityntie 11
00320 Helsinki
http://www.elo-saatio.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö
Vuoden Kokki, Vuoden Tarjoilija, Bocuse d’Or Academy Finland kilpailutoiminta jatkuu katkeamattomana uusine pääjärjestäjineen31.8.2020 09:58:00 EEST | Tiedote
Tiedote 31.8.2020. ELO-säätiön hallinnoima ravintola-alan kansallinen ja kansainvälinen kilpailutoiminta siirtyy uusille pääjärjestäjille syyskuusta alkaen. Bocuse d’Or kilpailutoiminta siirtyy Bocuse d’Or Academy Finland ry:lle. Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija kilpailutoiminnan järjestämisvastuu siirtyy Wihuri Oy Aarnio Metro-tukulle. Sekä Bocuse d’Or että Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija kilpailutoiminta jatkuu katkeamattomana uusine pääjärjestäjineen ja nykyisine ammattilais- ja yhteistyökumppaniverkostoineen suunnitelmien ja tavoitteiden mukaisesti.
Euroopan Bocuse d’Or -kilpailut siirretään syyskuulle20.3.2020 14:34:39 EET | Tiedote
Bocuse d’Or -kilpailuja järjestävä GL-events ilmoitti tänään, että toukokuun lopulle Tallinnaan suunniteltu Bocuse d’Orin Euroopan-osakilpailu pidetään 3.- 4. syyskuuta 2020.
Päivitetty tiedote: Vuoden Kokki 2020 ja Vuoden Tarjoilija 2020 on valittu13.3.2020 17:23:50 EET | Uutinen
Vuoden Kokki 2020 on Lari Helenius (Ravintola Olo, Helsinki) ja Vuoden Tarjoilija 2020 on Christian Angelov (Ravintola Finnjävel Salonki. Ruoanlaiton ammattilaisten Vuoden Kokki- ja salipuolen ammattilaisten Vuoden Tarjoilija SM-kilpailujen finaalit käytiin 13.3.2020 Messukeskuksessa.
Vuoden Kokki 2020 ja Vuoden Tarjoilija 2020 on valittu13.3.2020 17:02:07 EET | Uutinen
Vuoden Kokki 2020 on Lari Helenius (Ravintola Olo, Helsinki) ja Vuoden Tarjoilija 2020 on Christian Angelov (Ravintola Finnjävel Salonki). Ruoanlaiton ammattilaisten Vuoden Kokki- ja salipuolen ammattilaisten Vuoden Tarjoilija SM-kilpailujen finaalit käytiin 13.3.2020 Messukeskuksessa.
Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -finalistit vuodelle 2020 on valittu - seuraa finaalia suorassa lähetyksessä13.3.2020 10:02:19 EET | Tiedote
Vuoden Kokki ja Tarjoilija 2020 -finalistit julkistettiin Gastro Helsinki -ammattitapahtumassa 12.3. Kahdeksan huippukokkia ja -tarjoilijaa jatkaa finaaliin, joka järjestetään poikkeuksellisesti suurelta yleisöltä suljettuna. Vuoden Kokki ja Tarjoilija 2020 -finaalia voi seurata tänä vuonna suorana Ilta-Sanomien verkkosivuilla Ruokala-osiossa 13.3. klo 10-14.