
Dansukker Taloussokeri on nyt 100-prosenttisesti suomalaista
Suomalaista sokerijuurikasta viljelee noin 800 sopimusviljelijää Länsi- ja Etelä-Suomessa. Juurikkaat kylvetään huhti–toukokuussa, ja sato korjataan yleensä lokakuussa.
Sadonkorjuun jälkeen juurikkaat toimitetaan juurikassokeritehtaalle Säkylään, missä niihin kasvukauden aikana varastoitunut sokeri erotetaan uuttamalla ja kiteytetään. Yhteen kiloon Dansukker Taloussokeria käytetään noin 14 sokerijuurikasta.
Säkylästä sokeri kuljetetaan Suomen Sokeri Oy:n tuotantolaitokselle Kirkkonummelle pakattavaksi Dansukker Taloussokeriksi.
– Olemme erittäin tyytyväisiä voidessamme vihdoin tarjota kuluttajille täysin kotimaisesta juurikassokerista valmistetun tuotteen, suomalaisen Dansukker Taloussokerin. Tuote on hieno osoitus suomalaisen elintarvikkeen arvoketjusta, joka alkaa kotimaan juurikaspellolta ja jalostuu suomalaisella työllä valmiiksi tuotteeksi kotikeittiöihin asti, Suomen Sokerin markkinointijohtaja Matti Kukkola iloitsee.
Monimuotoinen yleissokeri
Dansukker Taloussokeri on yleissokeri, joka soveltuu niin leivontaan, ruuanlaittoon kuin säilöntään. Sokeri makeuttaa ja antaa makua, mutta sillä on monta muutakin tehtävää. Sokeri parantaa leivonnaisten kuohkeutta, sillä pienet sokerikiteet sitovat tehokkaasti ilmaa taikinaa vaahdotettaessa. Sokeri myös auttaa kakkua kohoamaan uunissa sekä antaa leivonnaisille kauniin paistovärin ja herkullisen, vastapaistetun tuoksun.
Ruuanvalmistuksessa hyppysellinen sokeria korostaa esimerkiksi porkkanoiden ja tomaatin luonnollista makua.
Sokeri säilöö marjat ja hedelmät poistamalla niiden sisältämää vettä hilloja pilaavien homeiden ulottuvilta. Lisäksi sokeri auttaa säilyttämään marjojen aidon värin ja maun pidempään. Se myös suojaa marjojen C-vitamiinia estämällä sen hapettumista ja sitomalla C-vitamiinia hajottavia metalli-ioneja.
Dansukker Taloussokeri pakkauskoko: 1 kg
Hinta: Dansukker Taloussokerin hinta keskusliikkeille säilyy ennallaan.
Yhteyshenkilöt
Lisätietoja:
Inari Kettula
Markkinoinnin suunnittelupäällikkö
Suomen Sokeri Oy
inari.kettula@nordzucker.com
Puh. 010 431 5720
Kuvat
Tietoja julkaisijasta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Suomen Sokeri Oy
Livelähetys TÄNÄÄN klo 14: Luomuhilloihin uutta virtaa villiyrteistä12.5.2020 09:00:00 EEST | Tiedote
Tule kanssamme valmistamaan ja tuunaamaan luomuhilloja sekä kuulemaan, kysymään ja keskustelemaan Suomen kasvien, marjojen ja villiyrttien hyödyntämisestä kotikeittiössä. Lähetys on puolen tunnin pituinen.
Livelähetys 12.5. klo 14: Luomuhilloihin uutta virtaa villiyrteistä8.5.2020 12:40:00 EEST | Tiedote
Tule kanssamme valmistamaan ja tuunaamaan luomuhilloja sekä kuulemaan ja keskustelemaan Suomen marjojen ja villiyrttien hyödyntämisestä kotikeittiössä. Menulla on kaksi Ossin luomuhilloreseptiä: raparperichutney mesiangervolla ja mustikka-orvokkihillo.
Livelähetys 12.5. klo 14: Luomuhilloihin uutta virtaa villiyrteistä5.5.2020 09:30:00 EEST | Tiedote
Tule kanssamme valmistamaan ja tuunaamaan luomuhilloja sekä kuulemaan, kysymään ja keskustelemaan Suomen kasvien, marjojen ja villiyrttien hyödyntämisestä kotikeittiössä. Lähetys on puolen tunnin pituinen.
Kotitekoista hilloa uudella Luomuhillosokerilla29.4.2020 10:00:00 EEST | Tiedote
UUTUUS. Suomen Sokeri tuo kesäkuussa kauppoihin Dansukker Luomuhillosokerin. Villiruokaravintoloitsija Ossi Paloneva loihti luomuhillosokerista kaksi reseptiä: raparperichutneyn mesiangervolla ja mustikka-orvokkihillon.
Skoolaa tänä vappuna itsetehdyllä simalla – se valmistuu helposti ja edullisesti14.4.2020 10:00:00 EEST | Tiedote
Lapsuudenmuistot siitä, kun huhtikuussa vapun alla valmistettiin simaa ja paistettiin munkkeja, tuovat monen mieleen kevään. Muistorikkaat tuoksut lapsuudesta tarjoavat mielenrauhaa ja helpottavat tutkitusti stressiä. Nyt meillä on aikaa tuoda kevät ja tutut tuoksut keittiöön.