

Bocuse d’Or Europe: Unkari voittoon, Suomi kuudennella sijalla

Bocuse d’Orin, maailman arvostetuimman kokkikilpailun Euroopan osakilpailut käytiin 10.-11.5. Budapestissa. Suomen edustaja Eero Vottonen ja assistentti Miikka Manninen tulivat kilpailussa kuudensiksi ja jatkavat tammikuussa 2017 pidettävään finaaliin.
Suomi kilpaili ensimmäisenä kisapäivänä tiistaina 10.5. Kilpailupäivä ei sujunut täysin suunnitelmien mukaan, mutta hankaluuksista huolimatta Vottosen ja Mannisen suoritus valmistui ajallaan ja annokset onnistuivat erinomaisesti. Joukkueen tavoite, palkintosija, jäi kuitenkin tällä kertaa saavuttamatta
- Olimme jossain vaiheessa pahasti aikataulusta jäljessä, mutta saimme koottua rivimme ja kurottua ajan kiinni. Miikka oli ensimmäistä kertaa näin tiukassa paikassa ja hän hallitsi hermonsa käsittämättömän hyvin.
- Ei voi sanoa, että koko suorituksemme olisi ollut täydellinen, mutta kaikki ruoka saatiin esiin sellaisena kuin oli tarkoitus ja laatu oli sitä, mitä sen pitikin. Lyoniin lähdemme haastajan asemasta erinomaisella mielellä ja tavoitteenamme on tietenkin korkein sijoitus, kertoo Eero Vottonen.
Suomalaisen ruoan ja luonnon tarina oli esillä raaka-aineiden vahvoina metsäisinä makuina, suomalaista muotokieltä toistavana esillelaittona ja puusta rakennettuna vatina. Kala-annoksen pakollinen raaka-aine, sammen sukuinen sterletti oli haastava kala, ja Suomen toteutus yhdessä kuningasravun kanssa kuului kilpailun parhaimmistoon. Kilpailusuorituksen pienistä virheistä opittiin paljon ja seuraavaksi joukkue istuu alas ja tekee suunnitelman tulevaksi puoleksi vuodeksi.
Kovatasoisen karsinnan kaikki tammikuun 2017 loppukilpailuun päässeet mahtuivat 300 pisteen sisään, mikä tarkoittaa Bocuse d’Or -kilpailujen arvostelussa hyvin pieniä eroja suorituksessa.
- Bocuse d’Orin taso on nykyään niin kova, että jokainen pienikin kivi on käännettävä, jotta täydellinen suoritus löytyy. Yksi pieni horjahdus voi tiputtaa sijoilta. Euroopan osakilpailuissa ei 20 joukkueen joukossa ollut oikeastaan kuin muutamia heikompitasoisia maita. Eeron ja Miikan suoritus oli kova, ja Lyoniin mennään hyvistä lähtökohdista, kertoo Suomen tuomari Pekka Terävä.
Bocuse d'Orin loppukilpailu järjestetään 24.-25.1.2017 Lyonissa Ranskassa.
ELO-säätiö eli Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö kokoaa suomalaisen ruokakulttuurin tekijät, näkijät ja resurssit saman pöydän ääreen. Kannustamme yhteistyöhön, jolla lisäämme ruokakulttuurimme arvostusta kotimaassa ja teemme siitä myös kansainvälisesti kiinnostavaa.
Innostamme suomalaiset syömään yhdessä Suomi 100 -juhlavuonna ja entistä enemmän sen jälkeen. Vahvistamme suomalaista villiruokaosaamista ja yhdistämme kouluruokatoimijoita viestimään kouluruokailumme ainutlaatuisuudesta. Nostamme esiin suomalaisten ravintola-ammattilaisten osaamista organisoimalla vuosittain kokki- ja tarjoilijakilpailut ja vastaamalla Suomen osallistumisesta Bocuse d’Or -kokkien maailmanmestaruuskilpailuun.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Lisätietoja
Mari Cadaut, Press officer Bocuse d’Or Team Finland, +358 40 5878 053, mari.cadaut@viestintamakua.fi
Pekka Terävä, President, Bocuse d'Or Team Finland, +358 50 569 7095
Eero Vottonen, Candidate Bocuse d’Or Team Finland, +358 40 743 7442
Kuvat







Linkit
Tietoja julkaisijasta

Pajuniityntie 11
00320 Helsinki
http://www.elo-saatio.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö
Vuoden Kokki, Vuoden Tarjoilija, Bocuse d’Or Academy Finland kilpailutoiminta jatkuu katkeamattomana uusine pääjärjestäjineen31.8.2020 09:58:00 EEST | Tiedote
Tiedote 31.8.2020. ELO-säätiön hallinnoima ravintola-alan kansallinen ja kansainvälinen kilpailutoiminta siirtyy uusille pääjärjestäjille syyskuusta alkaen. Bocuse d’Or kilpailutoiminta siirtyy Bocuse d’Or Academy Finland ry:lle. Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija kilpailutoiminnan järjestämisvastuu siirtyy Wihuri Oy Aarnio Metro-tukulle. Sekä Bocuse d’Or että Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija kilpailutoiminta jatkuu katkeamattomana uusine pääjärjestäjineen ja nykyisine ammattilais- ja yhteistyökumppaniverkostoineen suunnitelmien ja tavoitteiden mukaisesti.
Euroopan Bocuse d’Or -kilpailut siirretään syyskuulle20.3.2020 14:34:39 EET | Tiedote
Bocuse d’Or -kilpailuja järjestävä GL-events ilmoitti tänään, että toukokuun lopulle Tallinnaan suunniteltu Bocuse d’Orin Euroopan-osakilpailu pidetään 3.- 4. syyskuuta 2020.
Päivitetty tiedote: Vuoden Kokki 2020 ja Vuoden Tarjoilija 2020 on valittu13.3.2020 17:23:50 EET | Uutinen
Vuoden Kokki 2020 on Lari Helenius (Ravintola Olo, Helsinki) ja Vuoden Tarjoilija 2020 on Christian Angelov (Ravintola Finnjävel Salonki. Ruoanlaiton ammattilaisten Vuoden Kokki- ja salipuolen ammattilaisten Vuoden Tarjoilija SM-kilpailujen finaalit käytiin 13.3.2020 Messukeskuksessa.
Vuoden Kokki 2020 ja Vuoden Tarjoilija 2020 on valittu13.3.2020 17:02:07 EET | Uutinen
Vuoden Kokki 2020 on Lari Helenius (Ravintola Olo, Helsinki) ja Vuoden Tarjoilija 2020 on Christian Angelov (Ravintola Finnjävel Salonki). Ruoanlaiton ammattilaisten Vuoden Kokki- ja salipuolen ammattilaisten Vuoden Tarjoilija SM-kilpailujen finaalit käytiin 13.3.2020 Messukeskuksessa.
Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -finalistit vuodelle 2020 on valittu - seuraa finaalia suorassa lähetyksessä13.3.2020 10:02:19 EET | Tiedote
Vuoden Kokki ja Tarjoilija 2020 -finalistit julkistettiin Gastro Helsinki -ammattitapahtumassa 12.3. Kahdeksan huippukokkia ja -tarjoilijaa jatkaa finaaliin, joka järjestetään poikkeuksellisesti suurelta yleisöltä suljettuna. Vuoden Kokki ja Tarjoilija 2020 -finaalia voi seurata tänä vuonna suorana Ilta-Sanomien verkkosivuilla Ruokala-osiossa 13.3. klo 10-14.