
Suomalaista kouluruokaa New Yorkin taidemuseo MoMassa

Herkullisella koululounaalla tarjoillaan konstailemattomia makuja, kuten lohikeittoa tilikurkkujen kera ja lisukkeena ruisleipää. Jälkiruokana nautitaan muun muassa perinteistä vispipuuroa maidolla. Lounastapahtumassa kerrotaan laajemmin kouluruoasta ja myös kokki Petteri Luoto liittyy mukaan keskusteluun aterian lopuksi.
Koululounasidea syntyi MoMan kuraattorien, Juliet Kinchinin ja Aidan O’Connorin, aloitteesta. He olivat tehneet jo useamman vuoden ajan yhteistyötä Suomen New Yorkin pääkonsulaatin kanssa Century of the Child: Growing by Design -näyttelyn osalta. Kuraattorit olivat kiinnostuneita esittelemään lapsen kasvuympäristöä lelujen ja kirjojen lisäksi myös ravinnon kannalta. Suomen hyvä maine peruskoulutuksessa sekä seikka, että Suomi oli ensimmäinen maa, jossa on tarjoiltu säännöllinen lakisääteinen lämmin ateria koulussa vuodesta 1948 lähtien, innoittivat kuraattoreita valitsemaan juuri Suomen yhteistyökumppanikseen.
Kouluruoka on Yhdysvalloissa erittäin ajankohtainen aihe lasten lisääntyneen ylipainoisuuden vuoksi. New Yorkissa pienennettiin juuri lasten koululounaan kalorimääriä ja se on herättänyt runsaasti keskustelua mediassa. Käytännössä New Yorkin muita osavaltioita alemmat kalorimäärät vastaavat kuitenkin melko lailla Suomen käytössä olevia linjauksia.
Suomalainen kouluruokatapahtuma on osa isompaa trendiä: pohjoismainen ruoka on tällä hetkellä erittäin kovassa nousussa Yhdysvalloissa.
---
Back to School: Taste of Finland” -lounastapahtuma MoMassa 1.-12.102012, neljänä päivänä viikossa.Koululounas 18 dollaria, hintaa sisältyy museon pääsymaksu.Lounastapahtuma on osa MoMAn Century of the Child: Growing by Design 1900–2000 –näyttelyä, joka käsittelee sadan vuoden ajalta lapsen ja modernin muotoilun suhdetta lelujen, kirjojen, popkulttuurin, koulupukujen ja ruoan kautta.Tapahtuma toteutetaan MoMAn design kuraattorien, Juliet Kinchinin ja Aidan O’Connorin, Moman kahvilan sekä Suomen New Yorkin pääkonsulaatin yhteistyönä. Kouluruokamenun on suunnitellusta ja toteutuksesta vastaa kokki Petteri Luoto. Yhteistyökumppaneina hankkeessa ovat Finn Crisp (Vaasan Oy), Finlandia Cheese, Marimekko ja Nordic Breads.
Lisätietoa:
New Yorkin pääkonsulaatti:
Magdalena Herrgård +1-917-379-7934 magdalena.herrgard@formin.fi
Kokki: Petteri Luoto +1-646-270-6261 petteri@petteriluoto.com
Kuvat Oknim Jo
Kuvat
Tietoja julkaisijasta

Pajuniityntie 11
00320 Helsinki
http://www.elo-saatio.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö
Vuoden Kokki, Vuoden Tarjoilija, Bocuse d’Or Academy Finland kilpailutoiminta jatkuu katkeamattomana uusine pääjärjestäjineen31.8.2020 09:58:00 EEST | Tiedote
Tiedote 31.8.2020. ELO-säätiön hallinnoima ravintola-alan kansallinen ja kansainvälinen kilpailutoiminta siirtyy uusille pääjärjestäjille syyskuusta alkaen. Bocuse d’Or kilpailutoiminta siirtyy Bocuse d’Or Academy Finland ry:lle. Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija kilpailutoiminnan järjestämisvastuu siirtyy Wihuri Oy Aarnio Metro-tukulle. Sekä Bocuse d’Or että Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija kilpailutoiminta jatkuu katkeamattomana uusine pääjärjestäjineen ja nykyisine ammattilais- ja yhteistyökumppaniverkostoineen suunnitelmien ja tavoitteiden mukaisesti.
Euroopan Bocuse d’Or -kilpailut siirretään syyskuulle20.3.2020 14:34:39 EET | Tiedote
Bocuse d’Or -kilpailuja järjestävä GL-events ilmoitti tänään, että toukokuun lopulle Tallinnaan suunniteltu Bocuse d’Orin Euroopan-osakilpailu pidetään 3.- 4. syyskuuta 2020.
Päivitetty tiedote: Vuoden Kokki 2020 ja Vuoden Tarjoilija 2020 on valittu13.3.2020 17:23:50 EET | Uutinen
Vuoden Kokki 2020 on Lari Helenius (Ravintola Olo, Helsinki) ja Vuoden Tarjoilija 2020 on Christian Angelov (Ravintola Finnjävel Salonki. Ruoanlaiton ammattilaisten Vuoden Kokki- ja salipuolen ammattilaisten Vuoden Tarjoilija SM-kilpailujen finaalit käytiin 13.3.2020 Messukeskuksessa.
Vuoden Kokki 2020 ja Vuoden Tarjoilija 2020 on valittu13.3.2020 17:02:07 EET | Uutinen
Vuoden Kokki 2020 on Lari Helenius (Ravintola Olo, Helsinki) ja Vuoden Tarjoilija 2020 on Christian Angelov (Ravintola Finnjävel Salonki). Ruoanlaiton ammattilaisten Vuoden Kokki- ja salipuolen ammattilaisten Vuoden Tarjoilija SM-kilpailujen finaalit käytiin 13.3.2020 Messukeskuksessa.
Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -finalistit vuodelle 2020 on valittu - seuraa finaalia suorassa lähetyksessä13.3.2020 10:02:19 EET | Tiedote
Vuoden Kokki ja Tarjoilija 2020 -finalistit julkistettiin Gastro Helsinki -ammattitapahtumassa 12.3. Kahdeksan huippukokkia ja -tarjoilijaa jatkaa finaaliin, joka järjestetään poikkeuksellisesti suurelta yleisöltä suljettuna. Vuoden Kokki ja Tarjoilija 2020 -finaalia voi seurata tänä vuonna suorana Ilta-Sanomien verkkosivuilla Ruokala-osiossa 13.3. klo 10-14.