

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailuiden finalistit valittu
Tunnelma Lähiruoka & luomu -tapahtumassa oli tiivis kun Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -semifinalistit esittelivät osaamistaan yleisölle ja tuomaristolle. Ensimmäistä kertaa järjestettävä Vuoden Tarjoilija -kilpailu tuo tapahtumaan uuden ulottuvuuden, kun kokkien ja salihenkilökunnan kykyjä päästään mittaamaan samassa kilpailussa.
Vuoden Kokki -kilpailun tehtävänä oli valmistaa kala- ja liharuoat, joiden perusteella kilpailijat oli valittu semifinaaliin. Vuoden Tarjoilija -semifinaalissa osaamista arvioitiin viidellä osa-alueella: kattaminen ja tarjoilutilanteeseen valmistautuminen sekä saliruoanvalmistukseen, viinin tarjoiluun, kahvin valmistukseen ja alkoholijuomiin liittyvät tehtävät.
Tehtävistä suoriuduttiin erinomaisesti ja tuomareilla oli vaikea tehtävä valita kahdentoista osanottajan joukosta kilpailun crème de la crème.
Finaalit alkavat lauantaina 27.4.2013 kello 9.00 Helsingin Messukeskuksessa.
Vuoden Kokki 2013 -finalistit Vuoden Tarjoilija 2013 -finalistit
Toni Kostian |
Ravintola Luomo |
Helsinki |
Maria Suihkonen |
Hullu Poro |
Sirkka |
Simo Pietarinen |
G.W.Sundmans |
Helsinki |
Saara Alander |
Ravintola Roux |
Lahti |
Erik Mansikka |
Logomo Kitchen |
Turku |
Elina Turunen |
Ravintola Nokka |
Helsinki |
Lasse Koistinen |
Ravintola Palace |
Helsinki |
Niina Hakolahti |
Ravintola Palace |
Helsinki |
Ismo Sipeläinen |
G.W.Sundmans |
Helsinki |
Kata Shecter |
Musta Lammas |
Kuopio |
Jarno Seppä |
Ravintola Smör |
Turku |
Toni Yksjärvi |
Ravintola Sipuli |
Helsinki |
Vuoden Kokki -kilpailun johtajana toimii Marko Palovaara (Bistro O mat) ja päätuomarina Sauli Kemppainen (Kämp Hotel). Kilpailun tiimissä ovat myös Eero Vottonen (Vuoden Kokki 2012), Sampo Kantele, Sasu Laukkonen, Birgitta Sirkiä ja Sari Mattila.
Vuoden Tarjoilija -kilpailun johtajana toimii Marja Hemmi (Ravintolakoulu Perho) ja päätuomarina Miia Sironen (Pöllöwaari). Työryhmään kuuluvat myös Hannu Hakala, Merja Lahdenkauppi, Annika Rönni-Sällinen, Birgitta Sirkiäja Sari Mattila.
Lisätietoa:
ELO-säätiö, johtaja Sari Mattila,
sari.mattila(at)elo-saatio.fi, puh. 040 738 7780
Vuoden Kokki kilpailunjohtaja Marko Palovaara
marko.palovaara(at)bistromat.fi, puh. 050 521 0208
Vuoden Tarjoilija kilpailunjohtaja Marja Hemmi
marja.hemmi(at)perho.fi, puh. 040 480 5577
Vuoden Kokki 2013 ja Vuoden Tarjoilija 2013 -kilpailujen pääyhteistyökumppaneina ovat Metos, Valio ja Suomen Messut. Muita yhteistyökumppaneita ovat Torres, E. Ahlström, Hackman, Hartwall, Heinon Tukku, HK, Iittala, KiiltoClean, Matkailu- ja ravintolapalvelut MaRa ry, Opetushallitus, Pernod Ricard, Pajunen, Palvelualojen ammattiliitto PAM, Paulig, Ravintolakoulu Perho, Santa Maria, Astiavuokraus Oy Jubilee ja A la Carte -kirjat. Tukijoina myös Viini-lehti, Aromi-Lehti ja Vitriini.
Avainsanat
Linkit
Tietoja julkaisijasta

Pajuniityntie 11
00320 Helsinki
http://www.elo-saatio.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö
Vuoden Kokki, Vuoden Tarjoilija, Bocuse d’Or Academy Finland kilpailutoiminta jatkuu katkeamattomana uusine pääjärjestäjineen31.8.2020 09:58:00 EEST | Tiedote
Tiedote 31.8.2020. ELO-säätiön hallinnoima ravintola-alan kansallinen ja kansainvälinen kilpailutoiminta siirtyy uusille pääjärjestäjille syyskuusta alkaen. Bocuse d’Or kilpailutoiminta siirtyy Bocuse d’Or Academy Finland ry:lle. Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija kilpailutoiminnan järjestämisvastuu siirtyy Wihuri Oy Aarnio Metro-tukulle. Sekä Bocuse d’Or että Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija kilpailutoiminta jatkuu katkeamattomana uusine pääjärjestäjineen ja nykyisine ammattilais- ja yhteistyökumppaniverkostoineen suunnitelmien ja tavoitteiden mukaisesti.
Euroopan Bocuse d’Or -kilpailut siirretään syyskuulle20.3.2020 14:34:39 EET | Tiedote
Bocuse d’Or -kilpailuja järjestävä GL-events ilmoitti tänään, että toukokuun lopulle Tallinnaan suunniteltu Bocuse d’Orin Euroopan-osakilpailu pidetään 3.- 4. syyskuuta 2020.
Päivitetty tiedote: Vuoden Kokki 2020 ja Vuoden Tarjoilija 2020 on valittu13.3.2020 17:23:50 EET | Uutinen
Vuoden Kokki 2020 on Lari Helenius (Ravintola Olo, Helsinki) ja Vuoden Tarjoilija 2020 on Christian Angelov (Ravintola Finnjävel Salonki. Ruoanlaiton ammattilaisten Vuoden Kokki- ja salipuolen ammattilaisten Vuoden Tarjoilija SM-kilpailujen finaalit käytiin 13.3.2020 Messukeskuksessa.
Vuoden Kokki 2020 ja Vuoden Tarjoilija 2020 on valittu13.3.2020 17:02:07 EET | Uutinen
Vuoden Kokki 2020 on Lari Helenius (Ravintola Olo, Helsinki) ja Vuoden Tarjoilija 2020 on Christian Angelov (Ravintola Finnjävel Salonki). Ruoanlaiton ammattilaisten Vuoden Kokki- ja salipuolen ammattilaisten Vuoden Tarjoilija SM-kilpailujen finaalit käytiin 13.3.2020 Messukeskuksessa.
Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -finalistit vuodelle 2020 on valittu - seuraa finaalia suorassa lähetyksessä13.3.2020 10:02:19 EET | Tiedote
Vuoden Kokki ja Tarjoilija 2020 -finalistit julkistettiin Gastro Helsinki -ammattitapahtumassa 12.3. Kahdeksan huippukokkia ja -tarjoilijaa jatkaa finaaliin, joka järjestetään poikkeuksellisesti suurelta yleisöltä suljettuna. Vuoden Kokki ja Tarjoilija 2020 -finaalia voi seurata tänä vuonna suorana Ilta-Sanomien verkkosivuilla Ruokala-osiossa 13.3. klo 10-14.