ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiöELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailuiden finalistit valittu

Jaa
Kamppailu kokkien ja tarjoilijoiden Suomen mestaruudesta käy kuumana. Tuomarit valitsivat tänään käydyistä välieristä kuusi parhaiten suorituksessaan onnistunutta lauantain finaaliin.

Tunnelma Lähiruoka & luomu -tapahtumassa oli tiivis kun Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -semifinalistit esittelivät osaamistaan yleisölle ja tuomaristolle. Ensimmäistä kertaa järjestettävä Vuoden Tarjoilija -kilpailu tuo tapahtumaan uuden ulottuvuuden, kun kokkien ja salihenkilökunnan kykyjä päästään mittaamaan samassa kilpailussa.

Vuoden Kokki -kilpailun tehtävänä oli valmistaa kala- ja liharuoat, joiden perusteella kilpailijat oli valittu semifinaaliin. Vuoden Tarjoilija -semifinaalissa osaamista arvioitiin viidellä osa-alueella: kattaminen ja tarjoilutilanteeseen valmistautuminen sekä saliruoanvalmistukseen, viinin tarjoiluun, kahvin valmistukseen ja alkoholijuomiin liittyvät tehtävät.

Tehtävistä suoriuduttiin erinomaisesti ja tuomareilla oli vaikea tehtävä valita kahdentoista osanottajan joukosta kilpailun crème de la crème.

Finaalit alkavat lauantaina 27.4.2013 kello 9.00 Helsingin Messukeskuksessa.

Vuoden Kokki 2013 -finalistit                     Vuoden Tarjoilija 2013 -finalistit

 

Toni Kostian

Ravintola Luomo

Helsinki

Maria Suihkonen

Hullu Poro

Sirkka

Simo Pietarinen

G.W.Sundmans

Helsinki

Saara Alander

Ravintola Roux

Lahti

Erik Mansikka

Logomo Kitchen

Turku

Elina Turunen

Ravintola Nokka

Helsinki

Lasse Koistinen

Ravintola Palace

Helsinki

Niina Hakolahti

Ravintola Palace

Helsinki

Ismo Sipeläinen

G.W.Sundmans

Helsinki

Kata Shecter

Musta Lammas

Kuopio

Jarno Seppä

Ravintola Smör

Turku

Toni Yksjärvi

Ravintola Sipuli

Helsinki

 

Vuoden Kokki -kilpailun johtajana toimii Marko Palovaara (Bistro O mat) ja päätuomarina Sauli Kemppainen (Kämp Hotel). Kilpailun tiimissä ovat myös Eero Vottonen (Vuoden Kokki 2012), Sampo Kantele, Sasu Laukkonen, Birgitta Sirkiä ja Sari Mattila.

Vuoden Tarjoilija -kilpailun johtajana toimii Marja Hemmi (Ravintolakoulu Perho) ja päätuomarina Miia Sironen (Pöllöwaari). Työryhmään kuuluvat myös Hannu Hakala, Merja Lahdenkauppi, Annika Rönni-Sällinen, Birgitta Sirkiäja Sari Mattila.

 

Lisätietoa:


ELO-säätiö, johtaja Sari Mattila,
sari.mattila(at)elo-saatio.fi, puh. 040 738 7780

www.elo-saatio.fi
 

Vuoden Kokki kilpailunjohtaja Marko Palovaara

marko.palovaara(at)bistromat.fi, puh. 050 521 0208

Vuoden Tarjoilija kilpailunjohtaja Marja Hemmi

marja.hemmi(at)perho.fi, puh. 040 480 5577

Vuoden Kokki 2013 ja Vuoden Tarjoilija 2013 -kilpailujen pääyhteistyökumppaneina ovat Metos, Valio ja Suomen Messut. Muita yhteistyökumppaneita ovat Torres, E. Ahlström, Hackman, Hartwall, Heinon Tukku, HK, Iittala, KiiltoClean, Matkailu- ja ravintolapalvelut MaRa ry, Opetushallitus, Pernod Ricard, Pajunen, Palvelualojen ammattiliitto PAM, Paulig, Ravintolakoulu Perho, Santa Maria, Astiavuokraus Oy Jubilee ja A la Carte -kirjat. Tukijoina myös Viini-lehti, Aromi-Lehti ja Vitriini. 

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö
ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö
Pajuniityntie 11
00320 Helsinki

http://www.elo-saatio.fi
Elo-säätiö ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö tukee suomalaista gastronomiaa. Säätiö organisoi ja järjestää kansallisia kokkikilpailuja, tukee alan opintoja ja tutkimusta sekä suomalaisten osallistumista kansainvälisiin kokkikilpailuihin. ELO-säätiön painopisteitä ovat myös suomalaisen villiruoan tunnettuuden kasvattaminen sekä kouluruokakulttuurin kehittäminen. Säätiö kokoaa suomalaiset ruokakulttuurin tekijät, näkijät ja resurssit yhteistyöhön suomalaisen gastronomian hyväksi. www.elo-saatio.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö

Vuoden Kokki, Vuoden Tarjoilija, Bocuse d’Or Academy Finland kilpailutoiminta jatkuu katkeamattomana uusine pääjärjestäjineen31.8.2020 09:58:00 EEST | Tiedote

Tiedote 31.8.2020. ELO-säätiön hallinnoima ravintola-alan kansallinen ja kansainvälinen kilpailutoiminta siirtyy uusille pääjärjestäjille syyskuusta alkaen. Bocuse d’Or kilpailutoiminta siirtyy Bocuse d’Or Academy Finland ry:lle. Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija kilpailutoiminnan järjestämisvastuu siirtyy Wihuri Oy Aarnio Metro-tukulle. Sekä Bocuse d’Or että Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija kilpailutoiminta jatkuu katkeamattomana uusine pääjärjestäjineen ja nykyisine ammattilais- ja yhteistyökumppaniverkostoineen suunnitelmien ja tavoitteiden mukaisesti.

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -finalistit vuodelle 2020 on valittu - seuraa finaalia suorassa lähetyksessä13.3.2020 10:02:19 EET | Tiedote

Vuoden Kokki ja Tarjoilija 2020 -finalistit julkistettiin Gastro Helsinki -ammattitapahtumassa 12.3. Kahdeksan huippukokkia ja -tarjoilijaa jatkaa finaaliin, joka järjestetään poikkeuksellisesti suurelta yleisöltä suljettuna. Vuoden Kokki ja Tarjoilija 2020 -finaalia voi seurata tänä vuonna suorana Ilta-Sanomien verkkosivuilla Ruokala-osiossa 13.3. klo 10-14.

World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye