

Ravintola-alan aateliset valittu: Vuoden Kokki 2013 on Erik Mansikka ja Vuoden Tarjoilija 2013 Maria Suihkonen
Kilpailijat olivat palautuneet edellisen päivän tiukoista semifinaaleista hyvin ja finaalissa venyttiin jälleen huikeisiin suorituksiin. ”Finaalissa ratkaisevaksi tekijäksi osoittautui pääraaka-aineiden kunnioitus ja keskittyminen olennaiseen. Tärkeintä on, että raaka-aineet maistuvat itseltään ja maut sointuvat hyvin yhteen. Voittaja teki yksinkertaisesti parhaalta maistuvaa ruokaa", Vuoden Kokki -kilpailun päätuomari Sauli Kemppainen tähdentää.
Vuoden Kokki -finaalin alkuruoan pääraaka-aineena oli kokonainen ahven, pääruoassa viiriäinen ja viiriäisenmunat, jälkiruoassa pakollisia raaka-aineita olivat Granny Smith –omenat, piimä ja maustepippuri.
Voittaja ja Vuoden Kokki 2013: Erik Mansikka, Logomo Kitchen, Turku. Toinen sija: Jarno Seppä, Ravintola Smör, Turku. Kolmas sija: Ismo Sipeläinen, G.W.Sundmans, Helsinki.
Vuoden Tarjoilija -kilpailun voitto ratkesi viini ja juusto -tehtävissä
Ensimmäistä kertaa järjestetyn Vuoden Tarjoilija -kilpailun kinkkisimmät tehtävät olivat viinien valinta kokin laatimalle menulle ja juustojen leikkaamis- ja tarjoilutehtävä. ”Näissä osioissa kilpailijoiden osaaminen todella punnittiin. Kilpailu oli hyvin tasainen ja erot kilpailijoiden kesken pieniä. Näimme finaalissa erittäin hyvää asiakaspalvelua, sitä tarjoilijoiden tärkeintä päivittäistä työtä”, Vuoden Tarjoilija -kilpailun päätuomari Miia Sironen kuvailee.
Vuoden Tarjoilija -finaalin tehtävinä olivat Torresin viinien valinta menulle, Valion juustojen valinta, pöydän kattaminen, koristelu ja valmistautuminen, menun ja juustojen tarjoilu ruokajuomineen, Pauligin kahvin valinta Petit Four –makealle sekä kahvin valmistus ja digestiivien esittely ja tarjoilu.
Voittaja ja Vuoden Tarjoilija 2013: Maria Suihkonen, Hullu Poro, Sirkka. Toinen sija: Saara Alander, Ravintola Roux, Lahti. Kolmas sija: Toni Yksjärvi, Ravintola Sipuli, Helsinki.
Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -finaalit käytiin lauantaina 27.4. Lähiruoka & luomu -tapahtumassa Helsingin messukeskuksessa. Voittajat julistettiin ELO-säätiön järjestämässä gaalassa finaalipäivän iltana.
Vuoden Kokki 2013 -finalistit Vuoden Tarjoilija 2013 -finalistit
Toni Kostian |
Ravintola Luomo |
Helsinki |
Maria Suihkonen |
Hullu Poro |
Sirkka |
Simo Pietarinen |
G.W.Sundmans |
Helsinki |
Saara Alander |
Ravintola Roux |
Lahti |
Erik Mansikka |
Logomo Kitchen |
Turku |
Elina Turunen |
Ravintola Nokka |
Helsinki |
Lasse Koistinen |
Ravintola Palace |
Helsinki |
Niina Hakolahti |
Ravintola Palace |
Helsinki |
Ismo Sipeläinen |
G.W.Sundmans |
Helsinki |
Kata Shecter |
Musta Lammas |
Kuopio |
Jarno Seppä |
Ravintola Smör |
Turku |
Toni Yksjärvi |
Ravintola Sipuli |
Helsinki |
Mikäli taulukko ei näy sähköpostissa oikein, siirry lukemaan se ja koko tiedote osoitteeseen:
www.sttinfo.fi
Vuoden Kokki -kilpailun johtajana toimii Marko Palovaara (Bistro O mat) ja päätuomarina Sauli Kemppainen (Kämp Hotel).
Vuoden Tarjoilija -kilpailun johtajana toimii Marja Hemmi (Ravintolakoulu Perho) ja päätuomarina Miia Sironen(Ravintola Pöllöwaari).
Lisätietoa:
ELO-säätiö, johtaja Sari Mattila,
sari.mattila(at)elo-saatio.fi, puh. 040 738 7780
Vuoden Kokki kilpailunjohtaja Marko Palovaara
marko.palovaara(at)bistromat.fi, puh. 050 521 0208
Vuoden Tarjoilija kilpailunjohtaja Marja Hemmi
marja.hemmi(at)perho.fi, puh. 040 480 5577
Vuoden Kokki 2013 ja Vuoden Tarjoilija 2013 -kilpailujen pääyhteistyökumppaneina ovat Metos, Valio ja Suomen Messut. Muita yhteistyökumppaneita ovat Torres,E. Ahlström, Hackman, Hartwall, Heinon Tukku, HK, Iittala, KiiltoClean, Matkailu- ja ravintolapalvelut MaRa ry, Opetushallitus, Pernod Ricard, Pajunen, Palvelualojen ammattiliitto PAM, Paulig, Ravintolakoulu Perho, Santa Maria, Astiavuokraus Oy Jubilee ja A la Carte -kirjat. Tukijoina myös Viini-lehti, Aromi-Lehti ja Vitriini.
Avainsanat
Linkit
Tietoja julkaisijasta

Pajuniityntie 11
00320 Helsinki
http://www.elo-saatio.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö
Vuoden Kokki, Vuoden Tarjoilija, Bocuse d’Or Academy Finland kilpailutoiminta jatkuu katkeamattomana uusine pääjärjestäjineen31.8.2020 09:58:00 EEST | Tiedote
Tiedote 31.8.2020. ELO-säätiön hallinnoima ravintola-alan kansallinen ja kansainvälinen kilpailutoiminta siirtyy uusille pääjärjestäjille syyskuusta alkaen. Bocuse d’Or kilpailutoiminta siirtyy Bocuse d’Or Academy Finland ry:lle. Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija kilpailutoiminnan järjestämisvastuu siirtyy Wihuri Oy Aarnio Metro-tukulle. Sekä Bocuse d’Or että Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija kilpailutoiminta jatkuu katkeamattomana uusine pääjärjestäjineen ja nykyisine ammattilais- ja yhteistyökumppaniverkostoineen suunnitelmien ja tavoitteiden mukaisesti.
Euroopan Bocuse d’Or -kilpailut siirretään syyskuulle20.3.2020 14:34:39 EET | Tiedote
Bocuse d’Or -kilpailuja järjestävä GL-events ilmoitti tänään, että toukokuun lopulle Tallinnaan suunniteltu Bocuse d’Orin Euroopan-osakilpailu pidetään 3.- 4. syyskuuta 2020.
Päivitetty tiedote: Vuoden Kokki 2020 ja Vuoden Tarjoilija 2020 on valittu13.3.2020 17:23:50 EET | Uutinen
Vuoden Kokki 2020 on Lari Helenius (Ravintola Olo, Helsinki) ja Vuoden Tarjoilija 2020 on Christian Angelov (Ravintola Finnjävel Salonki. Ruoanlaiton ammattilaisten Vuoden Kokki- ja salipuolen ammattilaisten Vuoden Tarjoilija SM-kilpailujen finaalit käytiin 13.3.2020 Messukeskuksessa.
Vuoden Kokki 2020 ja Vuoden Tarjoilija 2020 on valittu13.3.2020 17:02:07 EET | Uutinen
Vuoden Kokki 2020 on Lari Helenius (Ravintola Olo, Helsinki) ja Vuoden Tarjoilija 2020 on Christian Angelov (Ravintola Finnjävel Salonki). Ruoanlaiton ammattilaisten Vuoden Kokki- ja salipuolen ammattilaisten Vuoden Tarjoilija SM-kilpailujen finaalit käytiin 13.3.2020 Messukeskuksessa.
Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -finalistit vuodelle 2020 on valittu - seuraa finaalia suorassa lähetyksessä13.3.2020 10:02:19 EET | Tiedote
Vuoden Kokki ja Tarjoilija 2020 -finalistit julkistettiin Gastro Helsinki -ammattitapahtumassa 12.3. Kahdeksan huippukokkia ja -tarjoilijaa jatkaa finaaliin, joka järjestetään poikkeuksellisesti suurelta yleisöltä suljettuna. Vuoden Kokki ja Tarjoilija 2020 -finaalia voi seurata tänä vuonna suorana Ilta-Sanomien verkkosivuilla Ruokala-osiossa 13.3. klo 10-14.