ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiöELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö

Ravintola-alan aateliset valittu: Vuoden Kokki 2013 on Erik Mansikka ja Vuoden Tarjoilija 2013 Maria Suihkonen

Jaa
Kokkien ja tarjoilijoiden suomenmestaruustittelit jaettiin lauantaina 27.4. Kolmivaiheisen kilpailun jälkeen voittajiksi kruunattiin Erik Mansikka Logomo Kitchen -ravintolasta Turusta (Vuoden Kokki 2013) ja Maria Suihkonen Hullu Poro -ravintolasta Sirkasta (Vuoden Tarjoilija 2013).

 

Kilpailijat olivat palautuneet edellisen päivän tiukoista semifinaaleista hyvin ja finaalissa venyttiin jälleen huikeisiin suorituksiin. ”Finaalissa ratkaisevaksi tekijäksi osoittautui pääraaka-aineiden kunnioitus ja keskittyminen olennaiseen. Tärkeintä on, että raaka-aineet maistuvat itseltään ja maut sointuvat hyvin yhteen. Voittaja teki yksinkertaisesti parhaalta maistuvaa ruokaa", Vuoden Kokki -kilpailun päätuomari Sauli Kemppainen tähdentää.

Vuoden Kokki -finaalin alkuruoan pääraaka-aineena oli kokonainen ahven, pääruoassa viiriäinen ja viiriäisenmunat, jälkiruoassa pakollisia raaka-aineita olivat Granny Smith –omenat, piimä ja maustepippuri.

Voittaja ja Vuoden Kokki 2013: Erik Mansikka, Logomo Kitchen, Turku. Toinen sija: Jarno Seppä, Ravintola Smör, Turku. Kolmas sija: Ismo Sipeläinen, G.W.Sundmans, Helsinki.

Vuoden Tarjoilija -kilpailun voitto ratkesi viini ja juusto -tehtävissä

Ensimmäistä kertaa järjestetyn Vuoden Tarjoilija -kilpailun kinkkisimmät tehtävät olivat viinien valinta kokin laatimalle menulle ja juustojen leikkaamis- ja tarjoilutehtävä. ”Näissä osioissa kilpailijoiden osaaminen todella punnittiin. Kilpailu oli hyvin tasainen ja erot kilpailijoiden kesken pieniä. Näimme finaalissa erittäin hyvää asiakaspalvelua, sitä tarjoilijoiden tärkeintä päivittäistä työtä”, Vuoden Tarjoilija -kilpailun päätuomari Miia Sironen kuvailee.

Vuoden Tarjoilija -finaalin tehtävinä olivat Torresin viinien valinta menulle, Valion juustojen valinta, pöydän kattaminen, koristelu ja valmistautuminen, menun ja juustojen tarjoilu ruokajuomineen, Pauligin kahvin valinta Petit Four –makealle sekä kahvin valmistus ja digestiivien esittely ja tarjoilu.

Voittaja ja Vuoden Tarjoilija 2013: Maria Suihkonen, Hullu Poro, Sirkka. Toinen sija: Saara Alander, Ravintola Roux, Lahti. Kolmas sija: Toni Yksjärvi, Ravintola Sipuli, Helsinki.

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -finaalit käytiin lauantaina 27.4. Lähiruoka & luomu -tapahtumassa Helsingin messukeskuksessa. Voittajat julistettiin ELO-säätiön järjestämässä gaalassa finaalipäivän iltana.

 

Vuoden Kokki 2013 -finalistit                                            Vuoden Tarjoilija 2013 -finalistit

 

Toni Kostian

Ravintola Luomo

Helsinki

Maria Suihkonen

Hullu Poro

Sirkka

Simo Pietarinen

G.W.Sundmans

Helsinki

Saara Alander

Ravintola Roux

Lahti

Erik Mansikka

Logomo Kitchen

Turku

Elina Turunen

Ravintola Nokka

Helsinki

Lasse Koistinen

Ravintola Palace

Helsinki

Niina Hakolahti

Ravintola Palace

Helsinki

Ismo Sipeläinen

G.W.Sundmans

Helsinki

Kata Shecter

Musta Lammas

Kuopio

Jarno Seppä

Ravintola Smör

Turku

Toni Yksjärvi

Ravintola Sipuli

Helsinki

 Mikäli taulukko ei näy sähköpostissa oikein, siirry lukemaan se  ja koko tiedote osoitteeseen:

www.sttinfo.fi

Vuoden Kokki -kilpailun johtajana toimii Marko Palovaara (Bistro O mat) ja päätuomarina Sauli Kemppainen (Kämp Hotel).

Vuoden Tarjoilija -kilpailun johtajana toimii Marja Hemmi (Ravintolakoulu Perho) ja päätuomarina Miia Sironen(Ravintola Pöllöwaari).

Lisätietoa:
ELO-säätiö, johtaja Sari Mattila,
sari.mattila(at)elo-saatio.fi, puh. 040 738 7780

 www.elo-saatio.fi

Vuoden Kokki kilpailunjohtaja Marko Palovaara

marko.palovaara(at)bistromat.fi, puh. 050 521 0208


Vuoden Tarjoilija kilpailunjohtaja Marja Hemmi

marja.hemmi(at)perho.fi, puh. 040 480 5577


Vuoden Kokki 2013 ja Vuoden Tarjoilija 2013 -kilpailujen pääyhteistyökumppaneina ovat Metos, Valio ja Suomen Messut. Muita yhteistyökumppaneita ovat Torres,E. Ahlström, Hackman, Hartwall, Heinon Tukku, HK, Iittala, KiiltoClean, Matkailu- ja ravintolapalvelut MaRa ry, Opetushallitus, Pernod Ricard, Pajunen, Palvelualojen ammattiliitto PAM, Paulig, Ravintolakoulu Perho, Santa Maria, Astiavuokraus Oy Jubilee ja A la Carte -kirjat. Tukijoina myös Viini-lehti, Aromi-Lehti ja Vitriini.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö
ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö
Pajuniityntie 11
00320 Helsinki

http://www.elo-saatio.fi
Elo-säätiö ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö tukee suomalaista gastronomiaa. Säätiö organisoi ja järjestää kansallisia kokkikilpailuja, tukee alan opintoja ja tutkimusta sekä suomalaisten osallistumista kansainvälisiin kokkikilpailuihin. ELO-säätiön painopisteitä ovat myös suomalaisen villiruoan tunnettuuden kasvattaminen sekä kouluruokakulttuurin kehittäminen. Säätiö kokoaa suomalaiset ruokakulttuurin tekijät, näkijät ja resurssit yhteistyöhön suomalaisen gastronomian hyväksi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö

Vuoden Kokki, Vuoden Tarjoilija, Bocuse d’Or Academy Finland kilpailutoiminta jatkuu katkeamattomana uusine pääjärjestäjineen31.8.2020 09:58:00 EEST | Tiedote

Tiedote 31.8.2020. ELO-säätiön hallinnoima ravintola-alan kansallinen ja kansainvälinen kilpailutoiminta siirtyy uusille pääjärjestäjille syyskuusta alkaen. Bocuse d’Or kilpailutoiminta siirtyy Bocuse d’Or Academy Finland ry:lle. Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija kilpailutoiminnan järjestämisvastuu siirtyy Wihuri Oy Aarnio Metro-tukulle. Sekä Bocuse d’Or että Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija kilpailutoiminta jatkuu katkeamattomana uusine pääjärjestäjineen ja nykyisine ammattilais- ja yhteistyökumppaniverkostoineen suunnitelmien ja tavoitteiden mukaisesti.

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -finalistit vuodelle 2020 on valittu - seuraa finaalia suorassa lähetyksessä13.3.2020 10:02:19 EET | Tiedote

Vuoden Kokki ja Tarjoilija 2020 -finalistit julkistettiin Gastro Helsinki -ammattitapahtumassa 12.3. Kahdeksan huippukokkia ja -tarjoilijaa jatkaa finaaliin, joka järjestetään poikkeuksellisesti suurelta yleisöltä suljettuna. Vuoden Kokki ja Tarjoilija 2020 -finaalia voi seurata tänä vuonna suorana Ilta-Sanomien verkkosivuilla Ruokala-osiossa 13.3. klo 10-14.

World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye