KUTSU: Hopeanuolen Yoshihiro Takahashi Tammessa to 1.9. klo 14
Takahashi on odotettu vieras animen ja mangan eli japanilaisen animaation ja sarjakuvan harrastajien keskuudessa Suomessa. Karhukoira Hopeanuolen seikkailuilla jatko-osineen on Suomessa oma uskollinen fanikuntansa, mutta ilmiö on laajempi - lähes jokainen 18-25-vuotias on vähintään kuullut Hopeanuolesta. Ginga Nagareboshi Gin -animaatiosarja, joka pohjautuu samannimiseen mangaan, julkaistiin Suomessa ensimmäisen kerran 1980-luvun lopussa leikattuna ja suomeksi puhuttuna nimellä Hopeanuoli. Hopeanuoli-animaatiota sekä sen jatkosarja Weediä on myyty yli 200 000 dvd-levyä.
Hopeanuolta, alkuperäiseltä nimeltään Ginga -Nagareboshi Gin-, julkaisee Suomessa Punainen jättiläinen, Kustannusosakeyhtiö Tammen mangaan erikoistunut kustannuslinja. Tammi on mangan markkinajohtaja, jonka julkaisuihin kuuluvat mm. klassikko Tuulen laakson Nausicaä ja lähes puoli miljoonaa kirjaa myynyt Dragon Ball .
Ilmoittautumiset viimeistään pe 26.8. klo 15 mennessä: tiedotus@tammi.fi
Ennakkovarauksen tehneillä on mahdollisuus haastatella Takahashia tiedotustilaisuuden jälkeen. Varaukset ja lisätietoja: Kustannustoimittaja Antti Valkama, antti.valkama@tammi.fi tai 041 543 0893
YOSHIHIRO TAKAHASHI syntyi 18. syyskuuta 1953 Akitan prefektuurissa, Higashinarusen kylässä. Takahashi oli alusta alkaen kiinnostunut piirtämisestä ja hänen ensimmäinen julkaistu sarjakuvansa oli Shitamachi Benkei vuonna 1971. Takahashi on kaikkein tunnetuin koira-aiheisista tarinoistaan, joissa hän usein käsittelee lemmikkikoiran kuolemaa, koirien villiintymistä sekä taistelukoiria.Takahashin ensimmäisiä pitkiä sarjoja olikin Shiroi Senshi Yamato (Valkoinen soturi Yamato), joka kertoo taistelukoirasta nimeltä Yamato.Takahashin tunnetuin työ on vuosina ilmestynyt 1983-1987 Ginga NagareboshiGin eli tutummin Hopeanuoli, joka on ilmestynyt myös animena. Idean Hopeanuoleen Takahashi sanoo saaneensa luettuaan lehdestä tarinan omistajiltaan karanneista koirista, jotka olivat villiintyneet ja sitten muodostaneet laumoja vuorilla. Huomattavaa on myös, että vuonna 1999 Takahashi päätti jatkaa Hopeanuolen tarinaa sarjassa Ginga Densetsu Weed, joka kertoo Hopeanuolen pojasta, Weedistä. Weedistä tuli yhtä suosittu kuin GNG:stä aikoinaan ja siitä tehtiin anime. Weed päättyi 2009, kun sitä oli ilmestynyt 60 osaa. Tämänkin jälkeen Ginga-saaga jatkui Ginga Densetsu Weed: Orionissa.Koiratarinoiden lisäksi Takahashi on piirtänyt niin urheilumangaa hevosista, pesäpallosta kuin golfi sta kuin myös aikuisille suunnattuja jännäreitä. Takahashi on kuitenkin kaikkein tunnetuin koirasarjoistaan ja häntä onkin sanottu ensimmäiseksi mangakaksi, joka on tehnyt sankarin koiranpennusta.Takahashi on myös itse koiranomistaja ja hänen tunnetuin lemmikkinsä oli puolisusi Hanako, jonka kuolemasta Takahashi piirsi lyhyen tarinan Hanako to Kurasu.
Joitakin Takahashin sarjoja:
• Shiroi Senshi Yamato (1978)
• Aozora Fishing (1982)
• Ginga Nagareboshi Gin (1983)
• Great Horse (1990)
• Byakuren no Fang (1993)
• FANG (1998)
• Ginga Densetsu Weed (1999)
• Ginga Densetsu Riki (2000)
• Lassie (2001)
• Ginga Densetsu Weed: Orion (2009)
Kuvat
Tietoja julkaisijasta
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Tammi
Miten välttää myyräkuume? Uutuuskirja vastaa moniin kiehtoviin ja kiperiin Suomen pikkunisäkkäitä koskeviin kysymyksiin24.4.2025 14:19:04 EEST | Tiedote
Millä toimilla voi välttää myyräkuumetartunnan? Miksi metsäsopuleista vain neljännes on uroksia? Entä tekevätkö tunturisopulit 40 vuoden välein joukkoitsemurhia vai lähtevätkö ne vaeltamaan, koska eivät halua nähdä muita sopuleita? Paavo Hellstedtin ja Juha Laaksosen upeasti kuvitettu Suomen pikkunisäkkäät -kirja (Tammi) kertoo pikkunisäkkäiden merkityksestä ekosysteemissämme ja tarjoaa huimasti tietoa eri lajien erityispiirteistä.
Tammen syksyn 2025 kirjakattaus tarjoaa monipuolisen valikoiman suuria tarinoita, jännittäviä mysteerejä ja lasten suosikkeja15.4.2025 12:00:00 EEST | Tiedote
Tammen syksy on vahvojen kertojien ja tietokirjallisuudessa suurten elämäntarinoiden juhlaa. R. M. Rosenbergin historiallinen romaani Amelie kertoo aateliskartanon elämästä nälkävuosien puristuksissa. Liz Mooren Metsien jumala on loistava mysteeri ja nerokas sukusaaga, jonka Barack Obama nosti suosituslistalleen. Tuula Karjalainen paljastaa Tove Jansson ja maailman lapset -teoksessaan, millainen yhteys Janssonilla oli lukijoihinsa. Hiljattain kansainvälisen H. C. Andersen -palkinnon ehdokkaaksi nimetyn Timo Parvelan Ella ja kaverit -sarja viettää 30-vuotisjuhlavuottaan.
Tekoäly avaa suomalaisen tietokirjallisuuden kansainvälistymiselle uusia mahdollisuuksia10.4.2025 10:30:00 EEST | Tiedote
Tänä keväänä suomeksi julkaistu Lauri Järvilehdon tietokirja Konemieli on julkaistu tuoreeltaan englanniksi nimellä The Machine Mind. Suomi-englanti-konekäännöksen ja äänikirjan englanninkielisen koneäänen ansiosta teos on kansainvälisen yleisön saatavilla merkittävästi tavanomaista nopeammin.
Seiväshyppääjä Wilma Murto avaa mielenmaisemaansa matkallaan maailman parhaaksi syksyllä 2025 ilmestyvässä kirjassa19.3.2025 14:00:00 EET | Tiedote
Hippo Taatilan kirjoittama Yli kaiken – Wilma Murto vie lukijansa syvälle sukupolvensa suurimman suomalaisen yleisurheilijan mielen sisään elokuun 2022 Euroopan mestaruutta seuranneen kolmen vuoden aikana.
Sir Anthony Hopkinsin muistelmat julkaistaan suomeksi marraskuussa5.3.2025 13:00:00 EET | Tiedote
Näyttelijäsuuruus kertoo uskomattoman tarinansa, miten teollisuuskaupungin pienestä pojasta kasvoi näyttämöiden ja valkokankaiden supertähti. Suomenkielisen teoksen kustantaja on Tammi ja suomentaja Tero Valkonen.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme