ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö

Suomen seuraava Bocuse d’Or -edustaja on Matti Jämsén

Jaa
Tiedote 6.5.2013. Kokenut keittiömestari Matti Jämsén edustaa Suomea seuraavassa Bocuse d’Or -kilpailussa. Nelivaiheisen karsinnan voittanut Jämsén ratkaisi edustuspaikan itselleen 28.4. järjestetyssä ruoanvalmistusosiossa.

Matti Jämsén on ravintola G.W.Sundmansin keittiöpäällikkö ja Vuoden Kokki vuodelta 2005. Hän on edustanut Suomea Bocuse d’Or -kilpailussa 2011 Lyonissa, jolloin hän sijoittui viidenneksi, mikä on Suomen kautta aikain paras sijoitus maailman arvostetuimmassa ruoanvalmistuskilpailussa. Seuraava Bocuse d’Or kilpailun Euroopan karsinta järjestetään Tukholmassa keväällä 2014. Sieltä jatkoon selvinneet kisaavat maailmanmestaruudesta 2015.

Karsintaprosessissa  Matti Jämsénin haastajana kisasi ravintola Savoyn keittiömestari Olli Kolu.  Kokit valmistivat 12:lle hengelle liha- ja kalaruoan. Pakollisina raaka-aineina olivat kuha ja kuningasrapu sekä lihan osalta karitsan ulkofilè.

Kokenut kilpailija Jämsén aikoo keskittyä harjoittelussaan makuun ja visuaalisuuteen sekä kokonaisvaltaiseen kilpailusuoritukseen.  ”Käydään läpi edellisen kerran heikkoudet, opitaan niistä ja tähdätään täydelliseen suoritukseen”, Jämsèn toteaa. Matti Jämsènin assistenttina  toimii Antti Lukkari. Lukkari on työskennellyt Jämsènin keittiötiimissä G.W. Sundmansilla. Myös Lukkarilla on aiempaa opiskeluaikaista kilpailukokemusta kansallisella ja kansainvälisellä tasolla.

Joukkueen tuomarin tehtävässä toimii keittiömestari Pekka Terävä Ravintola Olosta.

Suomen Bocuse d’Or -organisaatiosta ja järjestelyistä sekä tiedottamisesta vastaa ELO-säätiö.

 

Lisätietoa:


ELO-säätiö, johtaja Sari Mattila,
sari.mattila(at)elo-saatio.fi, puh. 040 738 7780

Matti Jämsén
matti.jamsen(at)royalravintolat.com, puh. 0400 729 099

Suomessa Bocuse d´Or -toiminnan taustalla on ELO-säätiö yhteistyökumppaneineen. www.bocusedor.fi

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö
ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö
Pajuniityntie 11
00320 Helsinki

http://www.elo-saatio.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö

Vuoden Kokki, Vuoden Tarjoilija, Bocuse d’Or Academy Finland kilpailutoiminta jatkuu katkeamattomana uusine pääjärjestäjineen31.8.2020 09:58:00 EEST | Tiedote

Tiedote 31.8.2020. ELO-säätiön hallinnoima ravintola-alan kansallinen ja kansainvälinen kilpailutoiminta siirtyy uusille pääjärjestäjille syyskuusta alkaen. Bocuse d’Or kilpailutoiminta siirtyy Bocuse d’Or Academy Finland ry:lle. Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija kilpailutoiminnan järjestämisvastuu siirtyy Wihuri Oy Aarnio Metro-tukulle. Sekä Bocuse d’Or että Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija kilpailutoiminta jatkuu katkeamattomana uusine pääjärjestäjineen ja nykyisine ammattilais- ja yhteistyökumppaniverkostoineen suunnitelmien ja tavoitteiden mukaisesti.

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -finalistit vuodelle 2020 on valittu - seuraa finaalia suorassa lähetyksessä13.3.2020 10:02:19 EET | Tiedote

Vuoden Kokki ja Tarjoilija 2020 -finalistit julkistettiin Gastro Helsinki -ammattitapahtumassa 12.3. Kahdeksan huippukokkia ja -tarjoilijaa jatkaa finaaliin, joka järjestetään poikkeuksellisesti suurelta yleisöltä suljettuna. Vuoden Kokki ja Tarjoilija 2020 -finaalia voi seurata tänä vuonna suorana Ilta-Sanomien verkkosivuilla Ruokala-osiossa 13.3. klo 10-14.

World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye