
Suomen seuraava Bocuse d’Or -edustaja on Matti Jämsén
Matti Jämsén on ravintola G.W.Sundmansin keittiöpäällikkö ja Vuoden Kokki vuodelta 2005. Hän on edustanut Suomea Bocuse d’Or -kilpailussa 2011 Lyonissa, jolloin hän sijoittui viidenneksi, mikä on Suomen kautta aikain paras sijoitus maailman arvostetuimmassa ruoanvalmistuskilpailussa. Seuraava Bocuse d’Or kilpailun Euroopan karsinta järjestetään Tukholmassa keväällä 2014. Sieltä jatkoon selvinneet kisaavat maailmanmestaruudesta 2015.
Karsintaprosessissa Matti Jämsénin haastajana kisasi ravintola Savoyn keittiömestari Olli Kolu. Kokit valmistivat 12:lle hengelle liha- ja kalaruoan. Pakollisina raaka-aineina olivat kuha ja kuningasrapu sekä lihan osalta karitsan ulkofilè.
Kokenut kilpailija Jämsén aikoo keskittyä harjoittelussaan makuun ja visuaalisuuteen sekä kokonaisvaltaiseen kilpailusuoritukseen. ”Käydään läpi edellisen kerran heikkoudet, opitaan niistä ja tähdätään täydelliseen suoritukseen”, Jämsèn toteaa. Matti Jämsènin assistenttina toimii Antti Lukkari. Lukkari on työskennellyt Jämsènin keittiötiimissä G.W. Sundmansilla. Myös Lukkarilla on aiempaa opiskeluaikaista kilpailukokemusta kansallisella ja kansainvälisellä tasolla.
Joukkueen tuomarin tehtävässä toimii keittiömestari Pekka Terävä Ravintola Olosta.
Suomen Bocuse d’Or -organisaatiosta ja järjestelyistä sekä tiedottamisesta vastaa ELO-säätiö.
Lisätietoa:
ELO-säätiö, johtaja Sari Mattila,
sari.mattila(at)elo-saatio.fi, puh. 040 738 7780
Matti Jämsén
matti.jamsen(at)royalravintolat.com, puh. 0400 729 099
Suomessa Bocuse d´Or -toiminnan taustalla on ELO-säätiö yhteistyökumppaneineen. www.bocusedor.fi
Liitteet
Linkit
Tietoja julkaisijasta

Pajuniityntie 11
00320 Helsinki
http://www.elo-saatio.fi
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö
Vuoden Kokki, Vuoden Tarjoilija, Bocuse d’Or Academy Finland kilpailutoiminta jatkuu katkeamattomana uusine pääjärjestäjineen31.8.2020 09:58:00 EEST | Tiedote
Tiedote 31.8.2020. ELO-säätiön hallinnoima ravintola-alan kansallinen ja kansainvälinen kilpailutoiminta siirtyy uusille pääjärjestäjille syyskuusta alkaen. Bocuse d’Or kilpailutoiminta siirtyy Bocuse d’Or Academy Finland ry:lle. Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija kilpailutoiminnan järjestämisvastuu siirtyy Wihuri Oy Aarnio Metro-tukulle. Sekä Bocuse d’Or että Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija kilpailutoiminta jatkuu katkeamattomana uusine pääjärjestäjineen ja nykyisine ammattilais- ja yhteistyökumppaniverkostoineen suunnitelmien ja tavoitteiden mukaisesti.
Euroopan Bocuse d’Or -kilpailut siirretään syyskuulle20.3.2020 14:34:39 EET | Tiedote
Bocuse d’Or -kilpailuja järjestävä GL-events ilmoitti tänään, että toukokuun lopulle Tallinnaan suunniteltu Bocuse d’Orin Euroopan-osakilpailu pidetään 3.- 4. syyskuuta 2020.
Päivitetty tiedote: Vuoden Kokki 2020 ja Vuoden Tarjoilija 2020 on valittu13.3.2020 17:23:50 EET | Uutinen
Vuoden Kokki 2020 on Lari Helenius (Ravintola Olo, Helsinki) ja Vuoden Tarjoilija 2020 on Christian Angelov (Ravintola Finnjävel Salonki. Ruoanlaiton ammattilaisten Vuoden Kokki- ja salipuolen ammattilaisten Vuoden Tarjoilija SM-kilpailujen finaalit käytiin 13.3.2020 Messukeskuksessa.
Vuoden Kokki 2020 ja Vuoden Tarjoilija 2020 on valittu13.3.2020 17:02:07 EET | Uutinen
Vuoden Kokki 2020 on Lari Helenius (Ravintola Olo, Helsinki) ja Vuoden Tarjoilija 2020 on Christian Angelov (Ravintola Finnjävel Salonki). Ruoanlaiton ammattilaisten Vuoden Kokki- ja salipuolen ammattilaisten Vuoden Tarjoilija SM-kilpailujen finaalit käytiin 13.3.2020 Messukeskuksessa.
Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -finalistit vuodelle 2020 on valittu - seuraa finaalia suorassa lähetyksessä13.3.2020 10:02:19 EET | Tiedote
Vuoden Kokki ja Tarjoilija 2020 -finalistit julkistettiin Gastro Helsinki -ammattitapahtumassa 12.3. Kahdeksan huippukokkia ja -tarjoilijaa jatkaa finaaliin, joka järjestetään poikkeuksellisesti suurelta yleisöltä suljettuna. Vuoden Kokki ja Tarjoilija 2020 -finaalia voi seurata tänä vuonna suorana Ilta-Sanomien verkkosivuilla Ruokala-osiossa 13.3. klo 10-14.