DNA Oyj

DNA:n 3G-verkkoon uutta tekniikkaa ja uusia tukiasemia

Jaa
Lehdistötiedote 26.9.2011
DNA on jälleen laajentanut 3G-verkkoaan edelläkävijätekniikalla ja uusilla tukiasemilla. Kehityksellä turvataan asiakkaille nopeat ja häiriöttömät yhteydet. DNA:n yli viisi miljoonaa suomalaista kattavaa 3G-verkkoa laajennetaan edelleen.

3G-verkolta vaaditaan yhä enemmän, sillä langattoman laajakaistan suosio ja käyttäjämäärä jatkavat kasvuaan. Uusimmat 3G-tukiasemalaajennukset tulivat seuraaville alueille:

Pohjois-Pohjanmaa: Oulu, Haukipudas, Liminka ja Raahe
Oulussa on useita uusia 3G-tukiasemia: Kiviharjuntiellä, Taskilassa, Kiviharjussa (Oulunlahdentiellä) ja Itäpatelassa. Limingassa 3G-verkko laajeni Tupoksella, Raahessa laajennus tuli Laivakankaantielle. Haukiputaalla verkko laajeni Runtelissa ja Ritalinnokassa.

Kymenlaakso: Kotka
Kotkaan tuli kolme uutta tukiasemaa: Allintielle, Hakalanmäkeen ja Hovinsaareen.

Uusimaa: Helsinki, Porvoo ja Vantaa
Helsingin uusimmat 3G-tukiasemat ovat Kutomotiellä, Riskutiellä, Sakarinkadulla ja Soittajantiellä. Vantaalla ne ovat Kallioruohonpolulla, Kielotiellä ja Vaunukalliontiellä. Porvooseen tuli kaksi uutta tukiasemaa, toinen Saksalaan ja toinen Myllymäelle.

Kanta-Häme: Hämeenlinna ja Janakkala
Hämeenlinnassa tehtiin runsaasti laajennuksia, kun seuraavia tukiasemia vahvistettiin ottamalla nykyisen 3G-taajuuden lisäksi käyttöön 900 MHz-laajennus. Vahvistukset tulivat Ahvenistolle, Aulangolle, Kahilistoon, Kaurialaan, Keskuskoulullle, Ojoiseen (Puhelinkatu), Ojoistenkadulle, VanajaIVO:n alueella, Hätilään, Kettumäkeen, Hallituskadulle, Hämeentielle, Katumantielle, Käikälään, Karhuntielle, Vanajantielle, Raatihuoneenkadulle, Jäähallille, Viisariin, Ratasniittyyn, Luolajaan, Logistiikkakeskukseen, Jukolaan, Loimalahteen, Kaivokadulle, Vesitielle, Punaporttiin, Mummunmäelle, Papinniittyyn, Tiiriöön, Turuntielle ja Moreeniin. Janakkalan uusin 3G-tukiasema on Pukalinkalliossa.

Etelä-Karjala: Lappeenranta ja Parikkala
Lappeenrannassa 3G-verkko laajeni Mattilassa, Myllymäessä ja Kivisalmella. Parikkalan uusin tukiasema on Hyppyrimäenkadulla.

Varsinais-Suomi: Lieto, Naantali ja Turku
3G-tukiasemia tuli Liedon Linnavuoreen, Turun Papinsaareen ja Naantalin Keitilään.

Satakunta: Rauma
Uusin 3G-tukiasema on Rauman Hakunintiellä.

Päijät-Häme: Lahti
Päijät-Hämeessä rakennettiin Lahden Polttimoon.

Pirkanmaa: Juupajoki
Pirkanmaalla rakennettiin Juupajoen Muhuun.

Lappi: Kemi
Kemin Pankokadulla on uusi 3G-tukiasema.

Keski-Suomi: Jyväskylä
Jyväskylässä uusin tukiasema on Ahjokadulla.

Keski-Pohjanmaa: Kokkola
Keski-Pohjanmaalla verkko laajeni Kokkolan Heinolankaaressa.

Hämeenlinnassa Suomen ja maailman edelläkävijätekniikkaa

Hämeenlinnassa otettiin syyskuun alussa käyttöön tiettävästi ensimmäisenä maailmassa ohjelmistopohjaiseen moniteknologiaradiotekniikkaan (MultiStandard Radio, mixed mode) perustuvaa verkkotekniikkaa.

-Asiakkailla käyttöönotto näkyy vakaampina yhteyksinä, koska sama tukiasema välittää sekä 2G- että 3G-liikennettä. Liittymä ei enää poistu 3G-verkosta keskusta-alueiden 3G-taajuuksien ulkopuolellakaan, vaan pysyy siinä aiemmin ainoastaan 2G-verkkoa palvelleiden tukiasemien kautta. Uuden 3G-päätelaitteen omistajat ovat siis käytännössä aina 3G-verkossa. Tässä on esimerkki siitä, että kuuluvuutta voidaan parantaa myös muilla tavoilla kuin lisäämällä tukiasemien määrää, jos verkko suunnitellaan optimaalisella tavalla ja tekniikka on modernia kuten DNA:n verkossa, kertoo DNA:n tuotantojohtaja Antti Jokinen .

- Toimme 4G-testiverkon ja uusimman 3G-tekniikan ensimmäiseksi Hämeenlinnaan, ja nyt olemme päivittäneet kaikki Hämeenlinnan tukiasemien siirtoyhteydet gigabitin valokuituun ja vaihtaneet radiotekniikan moderneimpaan saatavilla olevaan tekniikkaan, Jokinen toteaa.

Uusien 3G-tukiasemien rakentamisen ohessa DNA on laajentanut nopeuksia kasvattavaa DC-HSPA+:ta kesän aikana yli 300 tukiasemaan. Laajennukset jatkuvat syksyn ja talven aikana.

DNA:n innovatiivinen verkkostrategia palkittiin vastikään kansainvälisellä vuosittain jaettavalla palkinnolla televisioalan johtavassa tapahtumassa IBC:ssä. DNA palkittiin matkapuhelinverkon mastoihin rakennettavan antenniteräväpiirtoverkon ansiosta. Aiemmin saman palkinnon ovat saaneet esimerkiksi Sony ja FIFA.

Lisätietoja medialle:

tuotantojohtaja Antti Jokinen, DNA Oy, puh 044 721 2544 , antti.jokinen@dna.fi

DNA:n viestintä: viestintäpäällikkö Helena Sukuvaara, DNA Oy, puh. 044 044 4201, helena.sukuvaara@dna.fi

DNA Oy on suomalainen tietoliikennekonserni, joka tarjoaa yksityishenkilöille ja yrityksille laadukkaita, viimeisintä teknologiaa hyödyntäviä puhe-, data- ja tv-palveluita. DNA:n liikevaihto vuonna 2010 oli 690 miljoonaa euroa ja liikevoitto 65 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli 3 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon asiakkuutta. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi.

Tietoja julkaisijasta

DNA Oyj
DNA Oyj
PL 10
01044 DNA

http://www.dna.fi

DNA on yksi Suomen johtavista tietoliikenneyhtiöistä. Tehtävämme yhteiskunnassa on yhdistää tärkeimmät. Tarjoamme yhteydet, palvelut ja laitteet koteihin sekä töihin ja pidämme näin huolta yhteiskunnan digitalisaatiosta. DNA:n asiakkaat ovat jo vuosien ajan olleet mobiilidatan käyttömäärissä maailman kärkijoukossa. DNA:lla on noin 3,7 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Yhtiö on palkittu lukuisia kertoja erinomaisena työnantajana ja perheystävällisenä työpaikkana. Vuonna 2024 liikevaihtomme oli 1 100 miljoonaa euroa ja yhtiössä työskentelee noin 1 600 henkilöä ympäri Suomea. DNA on osa Telenoria, joka on Pohjoismaiden johtava tietoliikenneyhtiö. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Facebookissa @DNA.fi, Instagramissa ja Threadsissa @dna_fi sekä LinkedInissä @DNA-Oyj.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta DNA Oyj

DNA:lta jopa 120 miljoonan euron valokuituinvestointi – kaikkien asiakastaloyhtiöiden liittymät uudistetaan vuoteen 2028 mennessä18.7.2025 08:32:00 EEST | Tiedote

DNA toteuttaa laajan kuituinvestoinnin, jossa yhtiö tuo valokuidun kaikkiin nykyisiin asiakastaloyhtiöihin vuoteen 2028 mennessä. Päätös on merkittävä investointi suomalaisen tietoliikenneinfrastruktuurin kehittämiseen. DNA arvioi investointitason yltävän kolmen vuoden aikana jopa yli 120 miljoonaan euroon. Päätös heijastaa DNA:n pitkäjänteistä ja johdonmukaista investointilinjaa kuituverkkoihin.

DNA unveils ambitious 120-million-euro investment in fiber – comprehensive upgrades for all customer housing associations by 202818.7.2025 08:32:00 EEST | Press release

DNA is launching a comprehensive fiber investment plan that will bring fiber optics to all existing customer housing companies by 2028. This decision represents a significant investment in the development of Finnish telecommunications infrastructure. DNA estimates that the investment level exceeds EUR 120 million over the next three years. This decision reflects DNA's long-term and consistent investment strategy in fiber networks.

Tutkimus: Moni pitää älylaitteiden omaa tietoturvaa riittävänä, vaikka se ei tarjoakaan riittävää suojaa2.7.2025 08:30:00 EEST | Tiedote

Suomalaiset kokevat tietoturvan entistä tärkeämmäksi ja kaikkia koskettavaksi asiaksi. Samalla yhä useampi jättää älylaitteensa suojaamatta tietoturvauhilta ja kokee tietoturvaratkaisut kalliiksi, selviää DNA:n teettämästä Digitaalinen elämä -kyselytutkimuksesta. Noin kolmasosa (35 %) suomalaisista luottaa siihen, että laitteiden oma tietoturva on riittävä. Asiantuntija pitää tätä huolestuttavana, sillä älylaitteiden tietoturva ei itsessään ole tarpeeksi kattava.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye