Helsingin yliopisto

Pelätty pelastaja – rokotuksen historiaa

Jaa
Mitä tekemistä vanhalla ompelukoneella on rokotteen valmistamisen kanssa? Entä mikä on rokotusmitali, ja miten Elias Lönnrotin runonkeruumatkat liittyvät rokottamiseen? Helsingin yliopistomuseon näyttely ”Pelätty pelastaja – rokotuksen historiaa” on esillä Lääkäripäivillä Helsingin Messukeskuksessa 9. – 12.1.2012.

Rokotus on yksi merkittävimmistä lääketiedettä mullistaneista keksinnöistä, ja se on pelastanut lukemattomia ihmishenkiä. Helsingin yliopistomuseon näyttelyssä paneudutaan rokotuksen historian mielenkiintoisiin vaiheisiin, erityisesti isorokon torjuntaan.

”Näyttely tulee käsittelemään rokonistutuksen ja rokotuksen historiaa laajasti, mutta erityisesti Suomeen keskittyen”, museoamanuenssi Henna Sinisalo Helsingin yliopistomuseosta kertoo. ”Isorokko tulee väistämättä olemaan keskeisessä roolissa, koska sen merkitys rokotusten historiassa on aivan omaa luokkaansa. Esittelemme näyttelyssä myös rokotusten vastustuksen historiaa.”

Rokotuksen historiasta on myös tietoiskut Näkökulma-lavalla hallissa 2 kahtena päivänä:

ti 10.1. klo 12: Rokotuksen historiaa - kuinka isorokko voitettiin
to 12.1. klo 13.30: Rokotuksen historiaa - valistusta ja vastustusta


Aiheista ovat kertomassa museoamanuenssi Henna Sinisalo ja projektisuunnittelija Susanna Hakkarainen Helsingin yliopistomuseosta.

Koska Lääkäripäivien näyttely on avoinna vain rajatulle yleisölle, yliopistomuseo julkaisee helmikuussa 2012 rokotuksen historiaan liittyvän verkkonäyttelyn omilla kotisivuillaan osoitteessa http://www.museo.helsinki.fi/

Lisätietoja:
Museoamanuenssi Henna Sinisalo puh. 050 415 5286, henna.sinisalo@helsinki.fi

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen yhteisö, joka tuottaa tieteen voimalla kestävää tulevaisuutta koko maailman parhaaksi. Kansainvälisissä yliopistovertailuissa Helsingin yliopisto sijoittuu maailman parhaan yhden prosentin joukkoon. Monitieteinen yliopisto toimii neljällä kampuksella Helsingissä sekä Lahden, Mikkelin ja Seinäjoen yliopistokeskuksissa. Lisäksi sillä on kuusi tutkimusasemaa eri puolilla Suomea ja yksi Keniassa. Yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye