Snellman panostaa voimakkaasti suomalaiseen lihaan
Teurastamon laajennus kaksinkertaistaa teurastuskapasiteetin ja luo vähintään 10 uutta työpaikkaa vuoden 2012 aikana. Naudan- ja sianlihan teurasmäärät ovat kasvaneet 32 miljoonaan kiloon vuonna 2011 kun ne olivat 8 miljoonaa kiloa teurastamon alkuvaiheessa vuonna 1995. Uuden laajennusinvestoinnin ansiosta teuraslinjojen tuotantokapasiteetti nousee 60 milj. kiloon. Kasvutavoite vuoteen 2015 mennessä on 50%.
Tuotantokapasiteetin kasvun johdosta Snellman pystyy laajentamaan yhteistyötään uusien perhetilojen kanssa Maatilan Parhaat laatuohjelmassaan. Tässä vaiheessa Snellman tarvitsee erityisesti uusia naudan kasvattajia mukaan laajenevaan toimintaansa. Snellmanilla on tutkitusti Suomen tyytyväisimmät tuottajat*) ja tuottajat ovat positiivisesti sitoutuneet Snellmanin laatuketjuun.
Uuden teurastamon rakennustyöt aloitettiin huhtikuussa 2011 ja uusi teurastamo saatiin käyttöön 10 kuukautta myöhemmin tammikuussa 2012. Investoinnin kustannusarvio oli 10 miljoonaa euroa ja investointi toteutui sen mukaisena.
Investoinnin ansiosta Snellman vahvistaa asemaansa lihamarkkinoilla ja pystyy täten palvelemaan asiakkaita ja kuluttajia yhä paremmin.
Yhteyshenkilöt:
Konsernin toimitusjohtaja - Martti Vähäkangas puh. 044-7966210
Toimitusjohtaja Snellmanin Lihanjalostus Oy - Henrik Snellman puh. 044-7966235
Alkutuotannon johtaja - Tomas Gäddnäs puh. 044-7966342
*) Lähde: Suomen Gallup Elintarviketieto Oy 30.12.2011
Tietoja julkaisijasta
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Oy Snellmanin Lihanjalostus Ab
Drömmen blev verklighet – Snellman lanserar finsk lufttorkad skinka27.8.2024 09:34:14 EEST | Nyheter
Finländarna har länge kunnat njuta av lufttorkade skinkor, men utbudet i butiken har främst utgjorts av importerade produkter. Fast vem har sagt att lufttorkad skinka måste komma från Parma? Nu kommer den från Jakobstad.
Unelmasta totta – Snellman lanseeraa suomalaisen ilmakuivatun kinkun27.8.2024 09:34:14 EEST | Uutinen
Suomessa ilmakuivattuja kinkkuja on löytynyt kaupan hyllystä jo pitkään, mutta laadukkaimman tarjonnan ovat muodostaneet tuontituotteet. Vaan kuka sanoi, että ilmakuivattujen kinkkujen pitää tulla Parmasta? Nyt ne tulevat Pietarsaaresta.
Utfodringen av Snellmans Lantgris fri från soja4.7.2024 08:00:00 EEST | Pressmeddelande
Utfodringskonceptet för gödsvinen i Snellmans lantgriskedja blir sojafritt inkommande höst. Arbetet för att minska användningen av soja har pågått i närmare tio år. Målet är allt bättre köttkvalitet och ett minskat behov av importerad soja. Den sojafria utfodringen av gödsvin är följande steg på vägen mot en fullständigt sojafri griskedja.
Snellmanin Maatiaispossun ruokinta soijattomaksi4.7.2024 08:00:00 EEST | Tiedote
Snellmanin Maatiaispossu-ketjussa lihasikojen ruokintamalli muuttuu soijattomaksi syksystä lähtien. Soijan käytön vähentämiseksi on työskennelty jo kymmenisen vuotta. Tavoitteena on parempi lihan laatu ja ulkomailta tuodusta soijasta luopuminen kokonaan. Soijaton lihasian kasvatus on seuraava askel kohti Snellmanin tavoitetta, soijasta riippumatonta sianlihan tuotantoa.
Undersökning bekräftar: Snellmans medvurst är ren11.4.2024 12:00:00 EEST | Pressmeddelande
På grund av hepatit E-virusdebatten som har dykt upp de senaste veckorna har Snellmans Köttförädling Ab ännu på eget initiativ låtit undersöka köttet som används som råvara för produktionen av medvurst. Prover som undersökts vid det oberoende Eurofins Scientific Finland Oy-laboratoriet har visat sig vara fullständigt rena.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme