ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö

Bocuse d'Or Europe -kilpailu käynnissä

Jaa
Elo-säätiön tiedote 20.3.2012. Suomen Bocuse d'Or -edustaja Mika Palonen valmistautuu kilpailusuoritukseensa rauhallisin mielin. Esivalmisteluissa on apuna sama tiimi, jonka kanssa Palonen ja hänen assistenttinsa Juho Ekegren ovat harjoitelleet viimeiset kuukaudet.

Kilpailun järjestäjien tiukkaa ohjeistusta on osattava lukea eteläeurooppalaiseen tyyliin, jotta ei jää muiden jalkoihin. Palonen kuormasi tarvitsemansa varusteet ja suomalaiset raaka-aineet pakettiautoon torstaina Helsingissä, ja ehti viikonloppuna perehtyä paikallisiin raaka-aineisiin ja tehdä hankintoja tukkutorilta.

- Kala on täällä tuoretta, tarjonta on ihan erilainen kuin kotona, Palonen huomauttaa ostereita ja merirapuja hankittuaan.

Kilpailua edeltävän päivän valmisteluiden lomassa Suomen tiimillä oli aikaa seurata myös jo tiistaina urakkansa aloittaneiden kilpailijoiden työskentelyä. 20 maata edustavat kilpailijat on jaettu kahteen ryhmään.

Suomi oli arvonnassa onnekas, ja Palosen vuoro esittää annoksensa tulee toiseksi viimeisenä kilpailijana kilpailun toisena päivänä. Mika Palonen aloittaa työt kisakeittiössä keskiviikkona klo 9.20. Hänen kalavatinsa esitellään klo 14.20 ja lihavadin vuoro on klo 14.55.

- Tärkeintä on keskittyä omaan suoritukseen ja tarjota tuomareille maukasta, mehukasta ruokaa. Pitkän treenaamisen jälkeen maistamisen muistaminen voi olla suurin haaste, aprikoi Palosen valmentaja Henry Tikkanen.

Mika Palonen lähtee kisaan itsevarmana. Uhkana ovat lähinnä kilpailutilanteen kriittisillä hetkillä yllättävät tärisevät kädet - hän ennakoi, että viimeisten koristeyrttien asettelu on päivän vaikein tehtävä!

Suomen joukkueen johtaja, kilpailun tuomarina toimiva keittiömestari Pekka Terävä on jo aloittanut urakkansa. Terävälle osui arvonnassa paikka kala-annokset arvioivassa tuomaripöydässä.

Jännittävää kilpailua voi seurata järjestäjien webbikameran välityksellä. Tulokset julkistetaan keskiviikkona Suomen aikaa klo 18 alkavassa tilaisuudessa. Voittajia ovat ne 12 tiimiä, joiden Bocuse d'Or -taival jatkuu Lyonissa tammikuussa 2013.

Linkki webbikameraan : http://www.bocusedor.com/web-tv-1

Lisätietoja :
Elo-säätiön johtaja Sari Mattila
+358 40 738 7780
sari.mattila@elo-saatio.fi


Suomessa Bocuse d'Or -kilpailun organisoi Elo-säätiö. Bocuse d'Or -tiimin pääyhteistyökumppaneita ovat Lihatukku Tamminen ja KiiltoClean.

Muita yhteistyökumppaneita ovat France & Fromages, Gourmet Gruppen, Kwintet Hejco, Helsingin palvelualojen oppilaitos, Jokisen Eväät, Maalahden Limppu, Wihuri Aarnio Oy (Metro-tukku), Ravintolakoulu Perho, Rougié ja Vihannespörssi.

Bocuse d'Or
Bocuse d'Or on maailman arvostetuin ruoanvalmistuskilpailu. Kokkien maailmanmestaruuskilpailuna pidetyssä Bocuse d'Orissa suomalaisittain paras kokonaissijoitus on 5. sija.

Tietoja julkaisijasta

ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö
ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö
Pajuniityntie 11
00320 Helsinki

http://www.elo-saatio.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö

Vuoden Kokki, Vuoden Tarjoilija, Bocuse d’Or Academy Finland kilpailutoiminta jatkuu katkeamattomana uusine pääjärjestäjineen31.8.2020 09:58:00 EEST | Tiedote

Tiedote 31.8.2020. ELO-säätiön hallinnoima ravintola-alan kansallinen ja kansainvälinen kilpailutoiminta siirtyy uusille pääjärjestäjille syyskuusta alkaen. Bocuse d’Or kilpailutoiminta siirtyy Bocuse d’Or Academy Finland ry:lle. Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija kilpailutoiminnan järjestämisvastuu siirtyy Wihuri Oy Aarnio Metro-tukulle. Sekä Bocuse d’Or että Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija kilpailutoiminta jatkuu katkeamattomana uusine pääjärjestäjineen ja nykyisine ammattilais- ja yhteistyökumppaniverkostoineen suunnitelmien ja tavoitteiden mukaisesti.

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -finalistit vuodelle 2020 on valittu - seuraa finaalia suorassa lähetyksessä13.3.2020 10:02:19 EET | Tiedote

Vuoden Kokki ja Tarjoilija 2020 -finalistit julkistettiin Gastro Helsinki -ammattitapahtumassa 12.3. Kahdeksan huippukokkia ja -tarjoilijaa jatkaa finaaliin, joka järjestetään poikkeuksellisesti suurelta yleisöltä suljettuna. Vuoden Kokki ja Tarjoilija 2020 -finaalia voi seurata tänä vuonna suorana Ilta-Sanomien verkkosivuilla Ruokala-osiossa 13.3. klo 10-14.

World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye