ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiöELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiöELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö

Vuoden Kokki 2017 ruokamatkailun asialla

Jaa
Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2017-kilpailijat on valittu. Kilpailut kunnioittavat 100-vuotiaan Suomen ruokakulttuuria ja nostavat ravintola-alan parhaat osaajat valokeilaan. Semifinaalit järjestetään Helsingin messukeskuksessa Matka 2017-messujen ruokamatkailuosastolla 20.-21.1. 2017.
Vuoden Kokki 2017-semifinalistit. Kuva: Aino Huovio
Vuoden Kokki 2017-semifinalistit. Kuva: Aino Huovio

Vuoden Kokki 2017 ja Vuoden Tarjoilija 2017 -kilpailuissa on panostettu siihen, että katsojille on mielenkiintoista ja innostavaa seurattavaa. Kilpailut tuovat ruokamatkailusta kiinnostuneen kotimaisen ja kansainvälisen yleisön silmien eteen maamme ravintola-alan osaamisen sekä kokonaiskuvan Suomesta ruokamaana.

Yleisö seuraa messuilla lähietäisyydeltä jännittävää kilpailua, jossa 16 kokkikilpailijaa valmistaa suomalaisuutta ilmentävän modernin annoksen, joka kunnioittaa 100-vuotiaan Suomen raaka-aineita. Kahdeksan tarjoilijasemifinalistin kisasuorituksissa korostuu vahvan ammattitaidon lisäksi näyttävyys, kun kilpailusta on rakennettu uudenlainen, yleisöä kiinnostava kokonaisuus.

- Ruokamatkailun merkitys kasvaa jatkuvasti ja matkamessuilla käytävässä semifinaalissa pääsemme näyttämään maamme ruoka-aarteita sekä ravintola-ammattilaistemme osaamista ja palvelutaitoja myös kansainvälisille messuvieraille,  kertoo kilpailujen projektipäällikkö Moila Ant-Wuorinen ELO-säätiöstä. 

Kokkien annoksissa näkyy maamme perinteisten ruokalajien ja raaka-aineiden käsittely modernilla otteella – ruoissa on vivahteita meille monille tärkeistä ja tutuista lapsuuden mauista. 

- Vuoden Kokki-kilpailujen alkukarsinnassa saimme lähes 50 tasokasta hakemusta ympäri Suomen ja Göteborgista saakka. Ennakkotehtävät arvioitiin nimettöminä ja suomalaisista huippukokeista koostunut raati valitsi jatkoon 15 kokkia. Lisäksi yksi kilpailija nostettiin edellisvuoden tapaan mukaan Instagramista villikortti-äänestyksellä, jonka voitti Henri Alén 757 äänellä, kertoo Vuoden Kokki-kilpailujen johtaja Heikki Liekola.

Vuoden Kokki 2017 ja Vuoden Tarjoilija 2017-kilpailujen semifinaalit käydään yleisön edessä Helsingin Messukeskuksessa Matka 2017-messujen yhteydessä 20.-21.1.Vuoden Kokki-kilpailun johtaja on Vuoden Kokki 2014 Heikki Liekola ja Vuoden Tarjoilija-kilpailun johtaja on Vuoden Tarjoilija 2016 Taneli Lehtonen. 8 Vuoden Kokki -semifinalistia ja 4 Vuoden Tarjoilija -semifinalistia jatkaa matkaansa loppukilpailuihin, jotka käydään 10.4. Rafla 2017-messuilla Peurungalla. 

 

 

VUODEN KOKKI 2017-SEMIFINALISTIT

Mattias Åhman

Restaurang Bhoga

Göteborg

Sami Sorvoja

Ravintola Pöllöwaari

Jyväskylä

Janne Blomqvist

Krog Roba / Hotel Lilla Roberts

Helsinki

Ville Leminen

Smör

Turku

Pauli Ojala

Ravintola Savoy

Helsinki

Mikko Lahtinen

Ravintola Punkaharju

Punkaharju

Jarkko Pulkkinen

Freelancer/ Tmi Beurre Noisette

Tampere

Kim Päivästö

Ravintola Savoy

Helsinki

Teemu Boman

Ravintola Finnjävel

Helsinki

Miiro Tähti

Salutorget

Helsinki

Kozeen Shiwan 

Restaurant Ask

Helsinki

Niko Lehto 

Bistro Sinne

Porvoo

Matias Haapsaari

Daphne

Turku

Ville Korhonen

Ravintola Savoy

Helsinki

Joonas Kyllönen

Café Huvila

Helsinki

Henri Alén

Finnjävel/muru

Helsinki

VUODEN TARJOILIJA 2017-SEMIFINALISTIT

Ida Snellman

Mustion Linna

Raasepori

Matias Santeri Pietarinen

Ravintola Teatteri Kellobaari Cocktail lounge

Helsinki

Ronny Malmberg

Farang

Helsinki

Noora Sipilä

Ravintola Muru

Helsinki

Toni Feri 

Regina

Helsinki

Henriette Lindholm

Mustion Linna

Mustio

Heidi Martikainen

Ravintola Solna

Helsinki

Saara Pulkkinen

Holiday club Saimaa

Lappeenranta

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot
Moila Ant-Wuorinen
projektipäällikkö, ELO-säätiö
050 370 4742, moila.ant-wuorinen@elo-saatio.fi


Heikki Liekola
Vuoden Kokki –kilpailun johtaja, Vuoden Kokki 2014
040 514 5304, heikkiliekola@hotmail.com


Taneli Lehtonen
Vuoden Tarjoilija –kilpailun johtaja, Vuoden Tarjoilija 2016
040 5179909, taneli@murudining.fi

Kuvat

Vuoden Kokki 2017-semifinalistit. Kuva: Aino Huovio
Vuoden Kokki 2017-semifinalistit. Kuva: Aino Huovio
Lataa
Vuoden Tarjoilija 2017-semifinalistit. Kuva: Aino Huovio
Vuoden Tarjoilija 2017-semifinalistit. Kuva: Aino Huovio
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö
ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö
Pajuniityntie 11
00320 Helsinki

http://www.elo-saatio.fi

ELO-säätiö eli Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö kokoaa suomalaisen ruokakulttuurin tekijät, näkijät ja resurssit saman pöydän ääreen. Kannustamme yhteistyöhön, jolla lisäämme ruokakulttuurimme arvostusta kotimaassa ja teemme siitä  myös kansainvälisesti kiinnostavaa. Olemme myös juomakulttuurin asialla. 

Innostamme suomalaiset syömään yhdessä Suomi 100 -juhlavuonna ja sen jälkeen. Vahvistamme suomalaista villiruokaosaamista ja yhdistämme kouluruokatoimijoita viestimään kouluruokailumme ainutlaatuisuudesta. Nostamme esiin suomalaisten ravintola-ammattilaisten osaamista organisoimalla vuosittain kokki- ja tarjoilijakilpailut ja vastaamalla Suomen osallistumisesta Bocuse d’Or -kokkien maailmanmestaruuskilpailuun.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö

Vuoden Kokki, Vuoden Tarjoilija, Bocuse d’Or Academy Finland kilpailutoiminta jatkuu katkeamattomana uusine pääjärjestäjineen31.8.2020 09:58:00 EEST | Tiedote

Tiedote 31.8.2020. ELO-säätiön hallinnoima ravintola-alan kansallinen ja kansainvälinen kilpailutoiminta siirtyy uusille pääjärjestäjille syyskuusta alkaen. Bocuse d’Or kilpailutoiminta siirtyy Bocuse d’Or Academy Finland ry:lle. Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija kilpailutoiminnan järjestämisvastuu siirtyy Wihuri Oy Aarnio Metro-tukulle. Sekä Bocuse d’Or että Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija kilpailutoiminta jatkuu katkeamattomana uusine pääjärjestäjineen ja nykyisine ammattilais- ja yhteistyökumppaniverkostoineen suunnitelmien ja tavoitteiden mukaisesti.

Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -finalistit vuodelle 2020 on valittu - seuraa finaalia suorassa lähetyksessä13.3.2020 10:02:19 EET | Tiedote

Vuoden Kokki ja Tarjoilija 2020 -finalistit julkistettiin Gastro Helsinki -ammattitapahtumassa 12.3. Kahdeksan huippukokkia ja -tarjoilijaa jatkaa finaaliin, joka järjestetään poikkeuksellisesti suurelta yleisöltä suljettuna. Vuoden Kokki ja Tarjoilija 2020 -finaalia voi seurata tänä vuonna suorana Ilta-Sanomien verkkosivuilla Ruokala-osiossa 13.3. klo 10-14.

World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye