


Vuoden Kokki 2017 ruokamatkailun asialla

Vuoden Kokki 2017 ja Vuoden Tarjoilija 2017 -kilpailuissa on panostettu siihen, että katsojille on mielenkiintoista ja innostavaa seurattavaa. Kilpailut tuovat ruokamatkailusta kiinnostuneen kotimaisen ja kansainvälisen yleisön silmien eteen maamme ravintola-alan osaamisen sekä kokonaiskuvan Suomesta ruokamaana.
Yleisö seuraa messuilla lähietäisyydeltä jännittävää kilpailua, jossa 16 kokkikilpailijaa valmistaa suomalaisuutta ilmentävän modernin annoksen, joka kunnioittaa 100-vuotiaan Suomen raaka-aineita. Kahdeksan tarjoilijasemifinalistin kisasuorituksissa korostuu vahvan ammattitaidon lisäksi näyttävyys, kun kilpailusta on rakennettu uudenlainen, yleisöä kiinnostava kokonaisuus.
- Ruokamatkailun merkitys kasvaa jatkuvasti ja matkamessuilla käytävässä semifinaalissa pääsemme näyttämään maamme ruoka-aarteita sekä ravintola-ammattilaistemme osaamista ja palvelutaitoja myös kansainvälisille messuvieraille, kertoo kilpailujen projektipäällikkö Moila Ant-Wuorinen ELO-säätiöstä.
Kokkien annoksissa näkyy maamme perinteisten ruokalajien ja raaka-aineiden käsittely modernilla otteella – ruoissa on vivahteita meille monille tärkeistä ja tutuista lapsuuden mauista.
- Vuoden Kokki-kilpailujen alkukarsinnassa saimme lähes 50 tasokasta hakemusta ympäri Suomen ja Göteborgista saakka. Ennakkotehtävät arvioitiin nimettöminä ja suomalaisista huippukokeista koostunut raati valitsi jatkoon 15 kokkia. Lisäksi yksi kilpailija nostettiin edellisvuoden tapaan mukaan Instagramista villikortti-äänestyksellä, jonka voitti Henri Alén 757 äänellä, kertoo Vuoden Kokki-kilpailujen johtaja Heikki Liekola.
Vuoden Kokki 2017 ja Vuoden Tarjoilija 2017-kilpailujen semifinaalit käydään yleisön edessä Helsingin Messukeskuksessa Matka 2017-messujen yhteydessä 20.-21.1.Vuoden Kokki-kilpailun johtaja on Vuoden Kokki 2014 Heikki Liekola ja Vuoden Tarjoilija-kilpailun johtaja on Vuoden Tarjoilija 2016 Taneli Lehtonen. 8 Vuoden Kokki -semifinalistia ja 4 Vuoden Tarjoilija -semifinalistia jatkaa matkaansa loppukilpailuihin, jotka käydään 10.4. Rafla 2017-messuilla Peurungalla.
VUODEN KOKKI 2017-SEMIFINALISTIT
Mattias Åhman |
Restaurang Bhoga |
Göteborg |
Sami Sorvoja |
Ravintola Pöllöwaari |
Jyväskylä |
Janne Blomqvist |
Krog Roba / Hotel Lilla Roberts |
Helsinki |
Ville Leminen |
Smör |
Turku |
Pauli Ojala |
Ravintola Savoy |
Helsinki |
Mikko Lahtinen |
Ravintola Punkaharju |
Punkaharju |
Jarkko Pulkkinen |
Freelancer/ Tmi Beurre Noisette |
Tampere |
Kim Päivästö |
Ravintola Savoy |
Helsinki |
Teemu Boman |
Ravintola Finnjävel |
Helsinki |
Miiro Tähti |
Salutorget |
Helsinki |
Kozeen Shiwan |
Restaurant Ask |
Helsinki |
Niko Lehto |
Bistro Sinne |
Porvoo |
Matias Haapsaari |
Daphne |
Turku |
Ville Korhonen |
Ravintola Savoy |
Helsinki |
Joonas Kyllönen |
Café Huvila |
Helsinki |
Henri Alén |
Finnjävel/muru |
Helsinki |
VUODEN TARJOILIJA 2017-SEMIFINALISTIT
Ida Snellman |
Mustion Linna |
Raasepori |
Matias Santeri Pietarinen |
Ravintola Teatteri Kellobaari Cocktail lounge |
Helsinki |
Ronny Malmberg |
Farang |
Helsinki |
Noora Sipilä |
Ravintola Muru |
Helsinki |
Toni Feri |
Regina |
Helsinki |
Henriette Lindholm |
Mustion Linna |
Mustio |
Heidi Martikainen |
Ravintola Solna |
Helsinki |
Saara Pulkkinen |
Holiday club Saimaa |
Lappeenranta |
Yhteyshenkilöt
Lisätiedot
Moila Ant-Wuorinen
projektipäällikkö, ELO-säätiö
050 370 4742, moila.ant-wuorinen@elo-saatio.fi
Heikki Liekola
Vuoden Kokki –kilpailun johtaja, Vuoden Kokki 2014
040 514 5304, heikkiliekola@hotmail.com
Taneli Lehtonen
Vuoden Tarjoilija –kilpailun johtaja, Vuoden Tarjoilija 2016
040 5179909, taneli@murudining.fi
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta

Pajuniityntie 11
00320 Helsinki
http://www.elo-saatio.fi
ELO-säätiö eli Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö kokoaa suomalaisen ruokakulttuurin tekijät, näkijät ja resurssit saman pöydän ääreen. Kannustamme yhteistyöhön, jolla lisäämme ruokakulttuurimme arvostusta kotimaassa ja teemme siitä myös kansainvälisesti kiinnostavaa. Olemme myös juomakulttuurin asialla.
Innostamme suomalaiset syömään yhdessä Suomi 100 -juhlavuonna ja sen jälkeen. Vahvistamme suomalaista villiruokaosaamista ja yhdistämme kouluruokatoimijoita viestimään kouluruokailumme ainutlaatuisuudesta. Nostamme esiin suomalaisten ravintola-ammattilaisten osaamista organisoimalla vuosittain kokki- ja tarjoilijakilpailut ja vastaamalla Suomen osallistumisesta Bocuse d’Or -kokkien maailmanmestaruuskilpailuun.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö
Vuoden Kokki, Vuoden Tarjoilija, Bocuse d’Or Academy Finland kilpailutoiminta jatkuu katkeamattomana uusine pääjärjestäjineen31.8.2020 09:58:00 EEST | Tiedote
Tiedote 31.8.2020. ELO-säätiön hallinnoima ravintola-alan kansallinen ja kansainvälinen kilpailutoiminta siirtyy uusille pääjärjestäjille syyskuusta alkaen. Bocuse d’Or kilpailutoiminta siirtyy Bocuse d’Or Academy Finland ry:lle. Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija kilpailutoiminnan järjestämisvastuu siirtyy Wihuri Oy Aarnio Metro-tukulle. Sekä Bocuse d’Or että Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija kilpailutoiminta jatkuu katkeamattomana uusine pääjärjestäjineen ja nykyisine ammattilais- ja yhteistyökumppaniverkostoineen suunnitelmien ja tavoitteiden mukaisesti.
Euroopan Bocuse d’Or -kilpailut siirretään syyskuulle20.3.2020 14:34:39 EET | Tiedote
Bocuse d’Or -kilpailuja järjestävä GL-events ilmoitti tänään, että toukokuun lopulle Tallinnaan suunniteltu Bocuse d’Orin Euroopan-osakilpailu pidetään 3.- 4. syyskuuta 2020.
Päivitetty tiedote: Vuoden Kokki 2020 ja Vuoden Tarjoilija 2020 on valittu13.3.2020 17:23:50 EET | Uutinen
Vuoden Kokki 2020 on Lari Helenius (Ravintola Olo, Helsinki) ja Vuoden Tarjoilija 2020 on Christian Angelov (Ravintola Finnjävel Salonki. Ruoanlaiton ammattilaisten Vuoden Kokki- ja salipuolen ammattilaisten Vuoden Tarjoilija SM-kilpailujen finaalit käytiin 13.3.2020 Messukeskuksessa.
Vuoden Kokki 2020 ja Vuoden Tarjoilija 2020 on valittu13.3.2020 17:02:07 EET | Uutinen
Vuoden Kokki 2020 on Lari Helenius (Ravintola Olo, Helsinki) ja Vuoden Tarjoilija 2020 on Christian Angelov (Ravintola Finnjävel Salonki). Ruoanlaiton ammattilaisten Vuoden Kokki- ja salipuolen ammattilaisten Vuoden Tarjoilija SM-kilpailujen finaalit käytiin 13.3.2020 Messukeskuksessa.
Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -finalistit vuodelle 2020 on valittu - seuraa finaalia suorassa lähetyksessä13.3.2020 10:02:19 EET | Tiedote
Vuoden Kokki ja Tarjoilija 2020 -finalistit julkistettiin Gastro Helsinki -ammattitapahtumassa 12.3. Kahdeksan huippukokkia ja -tarjoilijaa jatkaa finaaliin, joka järjestetään poikkeuksellisesti suurelta yleisöltä suljettuna. Vuoden Kokki ja Tarjoilija 2020 -finaalia voi seurata tänä vuonna suorana Ilta-Sanomien verkkosivuilla Ruokala-osiossa 13.3. klo 10-14.