


Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2018 -kilpailuihin ennätysmäärä hakijoita – 12 semifinalistia valittu

Vuoden Kokki –kilpailua on järjestetty vuodesta 1995. Arvostetun tittelin ovat vuosien aikana voittaneet mm. Pekka Terävä, Aki Wahlman, Markus Aremo, Matti Jämsén, Eero Vottonen ja Erik Mansikka. Nyt valittava Vuoden Kokki on järjestyksessä kahdeskymmenes. Vuoden Tarjoilija -kilpailua on järjestetty vuodesta 2013. Nyt valitaan 6. Vuoden Tarjoilija.
Vuoden Kokki - ja Tarjoilija -kilpailun järjestelyistä vastaa ELO-säätiö. Kilpailua kehitetään yhdessä aiemmin Vuoden Kokki - tai Vuoden Tarjoilija -tittelin saaneiden kanssa. Heistä valitaan myös vuosittain kilpailujohtajat.
ELO-säätiö tekee yhteistyötä nyt neljättä kertaa järjestettävän Kouluruokakilpailun kanssa. Kouluruoan ammattilaiset valtaavat kisakeittiöt 14.3. Kilpailun järjestelyistä vastaa Continental Foods Finland. Kouluruoka-, Vuoden Kokki - ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut ovat tärkeä osa Gastro Helsinki -ammattilaismessujen ohjelmaa.
Tänä vuonna Vuoden Kokki -kilpailun johtajana toimii Vuoden Kokki 2011 Henri Kotkavuori ja Vuoden Tarjoilija -kilpailun johtaja on ensimmäinen, vuonna 2013 valittu Vuoden Tarjoilija Maria Suihkonen.
Kotimaista, kasvispainotteista ja palvelukulttuuria
Vuoden Kokki - ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut elävät ajassa. Usein kilpailuissa esiin nostetuista teemoista, raaka-aineista ja valmistustavoista syntyy ilmiöitä.
– Tämän vuoden tehtävissä kasvispainotteisuus korostuu, kilpailujohtaja Henri Kotkavuori paljastaa.
– Vuoden Tarjoilija -kilpailussa mitataan teknisen osaamisen lisäksi kilpailijoiden kykyä yhdistää elämyksellisyys aitoon asiakaskohtaamiseen haastavissakin tilanteissa, kilpailujohtaja Maria Suihkonen kertoo.
Kumppaniyhteistyö tiivistyy, palkinnot paranevat
Hyvien ammattilaisten ja rohkeiden yrittäjien ansioista syntyy maailmanmaineeseen asti yltäviä ravintolakonsepteja ja Suomen maine ruokamatkailun kohdemaana kasvaa.
– On hienoa, että maassamme on edelläkävijäyrityksiä, jotka haluavat satsata siihen, että syntyy areenoita, joihin parhaat ravintola-alan osaajat kokoontuvat. Satsaus vaikuttaa myös alan kiinnostavuuteen ja nuorten hakeutumiseen ravintola-alalle, ELO-säätiön johtaja Seija Kurunmäki iloitsee.
ELO-säätiön kilpailutoiminta rahoitetaan kokonaan kumppaniyhteistyöllä. Vuoden Kokki - ja Tarjoilija 2018 -kilpailu sai tänä vuonna yhden uuden pääkumppanin. Wihuri Oy Aarnio Metro -tukku satsaa Vuoden Kokki -kisan lisäksi Bocuse d’Or -kilpailuun. Muut kilpailun pääkumppanit ovat Valio, Metos ja Messukeskus. Yhteistyö on tiivistä myös mm. HKScanin, MTK:n, E. Ahströmin, Pajusen, Arvo Kokkosen ja Perho Liiketalousopiston kanssa. Vuoden Tarjoilija -kilpailun pääkumppani on Pernod Ricard Finland Oy. ELO-säätiön kumppanuushaku tälle kaudelle on edelleen käynnissä.
Vuoden Tarjoilija -kilpailun voittaja saa Henrik Bitten rahaston myöntämän 10 000 € apurahan ja Vuoden Kokki -voittaja saa Suomen Messusäätiön myöntämän 10 000 € apurahan ammattitaidon kehittämistä varten. Sen lisäksi parhaiten pärjänneet saavat kumppaneiden myöntämiä tavara- ja matkapalkintoja.
VUODEN KOKKI 2018 -semifinalistit
-
Matti Roiniola, Kakolanruusu, Turku
-
Teemu Boman, Ravintola Finnjävel, Helsinki
-
Karoliina Jaakkola, Ravintola Muru, Helsinki
-
Mikko Kaukonen, Food Camp, Helsinki
-
Ville Korhonen, Ravintola Savoy, Helsinki
-
Kim Mustonen, OLO Garden, Helsinki
-
Mikko Pynnönen, Ravintola OLO, Helsinki
-
Anssi Riihimäki, Ravintola OLO, Helsinki
-
Sami Sorvoja, Ravintola Pöllöwaari, Jyväskylä
-
Alfred Tallberg, Ravintola Latva, Juuri Yhtiöt, Helsinki
-
Kalle Tanner, Villa Störsvik, Siuntio
-
Jesse Valkama, Ravintola OLO, Helsinki
VUODEN TARJOILIJA 2018 -semifinalistit
-
Chris Angelov, Ravintola Ask, Helsinki
-
Anna Antinjuntti, Ravintola Isä Camillo, Kuopio
-
Juulia Eloranta, Ravintola C, Tampere
-
Jenna Hintzell, Ravintola Finnjävel, Helsinki
-
Leeni Hyvärinen, Royal Ravintolat Oy, Helsinki
-
Kiia Kinnunen, Ravintola Pihvitupa, Hiekkasärkät-Kalajoki
-
Heidi Martikainen, Ravintola Savoy, Helsinki
-
Sacha Nuikka, Ravintola OLO, Helsinki
-
Eveliina Paananen, Ravintola Pöllöwaari, Jyväskylä
-
Saara Pulkkinen, Holidayclub Saimaa, Ravintola Le Biff, Lappeenranta
-
Noora Sipilä, Ravintola Ora, Helsinki
-
Heidi Taskinen, Finnjävel, Helsinki
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Kirsi Yazan, Projektikoordinaattori, ELO-säätiö,
050 439 3883, kirsi.yazan@elo-saatio.fi
Haastattelupyynnöt
Henri Kotkavuori, Vuoden Kokki 2018 –kilpailujohtaja,
040 092 0362, henrikotka@hotmail.com
Maria Suihkonen, Vuoden Tarjoilija 2018–kilpailujohtaja,
044 284 7848, ma.suihkonen@gmail.com
Kuvat



Linkit
Tietoja julkaisijasta

Pajuniityntie 11
00320 Helsinki
http://www.elo-saatio.fi
ELO- Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö kokoaa näkijät, tekijät ja resurssit saman pöydän ääreen. ELO-säätiö nostaa esiin suomalaista ruokaosaamista ja ruoka-alan ilmiöitä ja toimii näyttämönä suomalaiselle ravintola-alan huippuosaamiselle, tavoitteena tehdä Suomesta ruokamatkailun ykkösmaa.
ELO-säätiö organisoi Vuoden Kokki- ja Tarjoilija -kilpailut sekä vastaa Suomen osallistumisesta Bocuse d’Or -kokkien maailmanmestaruuskilpailuun. Suomi100 –juhlavuonna säätiö koordinoi yhteistyöhankkeen, joka innosti suomalaisia syömään yhdessä. ELO-säätiö on kestävän gastronomian asialla ja yhdistää kouluruokatoimijoita viestimään kouluruokailumme ainutlaatuisuudesta.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta ELO - Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö
Vuoden Kokki, Vuoden Tarjoilija, Bocuse d’Or Academy Finland kilpailutoiminta jatkuu katkeamattomana uusine pääjärjestäjineen31.8.2020 09:58:00 EEST | Tiedote
Tiedote 31.8.2020. ELO-säätiön hallinnoima ravintola-alan kansallinen ja kansainvälinen kilpailutoiminta siirtyy uusille pääjärjestäjille syyskuusta alkaen. Bocuse d’Or kilpailutoiminta siirtyy Bocuse d’Or Academy Finland ry:lle. Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija kilpailutoiminnan järjestämisvastuu siirtyy Wihuri Oy Aarnio Metro-tukulle. Sekä Bocuse d’Or että Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija kilpailutoiminta jatkuu katkeamattomana uusine pääjärjestäjineen ja nykyisine ammattilais- ja yhteistyökumppaniverkostoineen suunnitelmien ja tavoitteiden mukaisesti.
Euroopan Bocuse d’Or -kilpailut siirretään syyskuulle20.3.2020 14:34:39 EET | Tiedote
Bocuse d’Or -kilpailuja järjestävä GL-events ilmoitti tänään, että toukokuun lopulle Tallinnaan suunniteltu Bocuse d’Orin Euroopan-osakilpailu pidetään 3.- 4. syyskuuta 2020.
Päivitetty tiedote: Vuoden Kokki 2020 ja Vuoden Tarjoilija 2020 on valittu13.3.2020 17:23:50 EET | Uutinen
Vuoden Kokki 2020 on Lari Helenius (Ravintola Olo, Helsinki) ja Vuoden Tarjoilija 2020 on Christian Angelov (Ravintola Finnjävel Salonki. Ruoanlaiton ammattilaisten Vuoden Kokki- ja salipuolen ammattilaisten Vuoden Tarjoilija SM-kilpailujen finaalit käytiin 13.3.2020 Messukeskuksessa.
Vuoden Kokki 2020 ja Vuoden Tarjoilija 2020 on valittu13.3.2020 17:02:07 EET | Uutinen
Vuoden Kokki 2020 on Lari Helenius (Ravintola Olo, Helsinki) ja Vuoden Tarjoilija 2020 on Christian Angelov (Ravintola Finnjävel Salonki). Ruoanlaiton ammattilaisten Vuoden Kokki- ja salipuolen ammattilaisten Vuoden Tarjoilija SM-kilpailujen finaalit käytiin 13.3.2020 Messukeskuksessa.
Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -finalistit vuodelle 2020 on valittu - seuraa finaalia suorassa lähetyksessä13.3.2020 10:02:19 EET | Tiedote
Vuoden Kokki ja Tarjoilija 2020 -finalistit julkistettiin Gastro Helsinki -ammattitapahtumassa 12.3. Kahdeksan huippukokkia ja -tarjoilijaa jatkaa finaaliin, joka järjestetään poikkeuksellisesti suurelta yleisöltä suljettuna. Vuoden Kokki ja Tarjoilija 2020 -finaalia voi seurata tänä vuonna suorana Ilta-Sanomien verkkosivuilla Ruokala-osiossa 13.3. klo 10-14.