Mellakka Helsinki

Japanilainen metsäkylpy avaa aistit ja poistaa stressiä - uutuuskirja kertoo, miksi metsässä oleskelu on ihmelääke

Jaa
Shinrin-Yoku – Japanilaisen metsäkylvyn salaisuudet -kirjassa opastetaan stressaantuneita kaupunkilaisia virkistäytymään metsässä ja imemään itseensä luonnon terapeuttisia vaikutuksia.

Metsäkylpykirjan kirjoittanut japanilainen tohtori Qing Li on tutkinut metsälääketieteen vaikutuksia japanilaisiin jo kolmenkymmenen vuoden ajan. Hän on havainnut metsäkylvyillä eli terapeuttisilla kävelyretkillä luonnossa olevan monenlaisia positiivisia terveysvaikutuksia.

”Metsäkylvyt muun muassa alentavat verenpainetta, tehostavat aineenvaihduntaa, lievittävät masennusta ja parantavat immuunijärjestelmän toimintaa. Lisäksi metsäkylvyn on todettu alentavan verensokeria, parantavan keskittymiskykyä ja muistia, nostavan kipukynnystä sekä auttavan painonhallinnassa”, hän sanoo.

Metsäkylvyssä ei ole kyse vain luonnosta tai liikunnasta, vaan sen ideana on rauhoittaa mieli ja ruumis vastaanottamaan nykyhetki stimuloiden kaikkia viittä aistia. Japanissa lääkärit voivat jopa määrätä potilaita metsään lukuisten terveysvaikutusten vuoksi.

”Metsässä voidaan nähdä, haistaa, koskettaa, maistaa ja kuulla ympärillä oleva kauneus. Metsäkylpy on aistien kehittämistä niin, että metsässä oleskelu auttaa elimistöä parantamaan itsensä.”

Stressi monien sairauksien takana

Metsäkylpyjä on harjoitettu Japanissa pitkään, mutta ne ovat tarpeellisia myös muualla. Kaupungeissa elämä on stressaavaa ja stressi sairastuttaa. Ihmiset kärsivät yhä enemmän sydänkohtauksista, aivohalvauksista, syövistä ja masennuksesta. Samalla kaupunkilaisten luontokosketus on vähentynyt. Esimerkiksi eurooppalainen työssäkäyvä ihminen viettää peräti 90 prosenttia päivästään sisätiloissa ja enimmäkseen ruutujen ääressä. Yhdysvalloissa vastaava luku on vielä suurempi.

”Jo lyhyt hetki metsässä edistää hyvinvointia ja tekee hyvää, mutta kahden tunnin metsäkylpy auttaa jo hyvin irtautumaan teknologiasta ja hidastamaan tahtia. Metsähetki palauttaa ihmisen nykyhetkeen”, Li vakuuttaa.

Tohtori Qing Li on metsälääketieteen johtava asiantuntija. Hän toimii immunologina Tokiossa sijaitsevassa Nippon Medical Schoolissa ja kuuluu Task Force on Forests and Human Health -ryhmän kantaviin voimiin. Kirjan tekijätiimi on sama kuin Hygge-menestysteoksessa, joten luvassa on upean visuaalinen kokemus. Kirjan kustantaa Readme.fi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot, haastattelupyynnöt sekä pdf- ja arvostelukappaleet:


Anniina Nissinen
+358 400 380010
anniina@mellakkahelsinki.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Mellakka Helsinki
Mellakka Helsinki
Pursimiehenkatu 29-31 A
00150 HELSINKI

info@mellakkahelsinki.fihttp://mellakkahelsinki.fi

Mellakka Helsinki on luova PR- ja viestintätoimisto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Mellakka Helsinki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme