Suomen museoliitto

Yli 250 museoalan ammattilaista ja vaikuttajaa Museopäiville Vaasaan

Jaa
Valtakunnalliset museopäivät järjestetään Vaasassa ensi viikolla 23.–25.5. Yli 250 museoalan ammattilaisen ja vaikuttajan vuotuisilla tapahtumapäivillä kuullaan vaikuttavaa museoasiaa teemalla Euroopan ajankohtaisimmat museot 2030? Ohjelmassa on Vuoden museon palkitseminen, ajankohtaisia puheenvuoroja, keskustelutilaisuuksia sekä Suomen museoliiton 95. vuosikokous.

Vuoden museo 2018 palkitaan

Museopäivät huipentuu torstaina 24.5. Museopalkintogaalaan. Gaalassa palkitaan Vuoden museo 2018. Finalisteja ovat Aineen taidemuseo Torniosta, Muumimuseo ja Pelimuseo Tampereelta, Suomen Ilmailumuseo Vantaalta, EMMA – Espoon modernin taiteen museo sekä Suomen kansallismuseo Helsingistä. 

Vuoden museojulkaisu 2018 -finaalissa ovat: Ainolasäätiön Ainola, Suomen kansallismuseon Julkinen ja kätketty Suomi, Hotelli- ja ravintolamuseon Nautinnon nälkä,Espoon modernin taiteen museo EMMAn Rut Bryk – Elämän taide ja Tekniikan museon Tekniikan maa.

Kansainvälisiä näkökulmia tuovat: Jette Sandahl, Berndt Arell ja Miapetra Kumpula-Natri

Tanskalainen Jette Sandahlon museoalan moniosaaja, joka on julkaissut paljon ja ollut pitkään mukana ICOMin ja European Museum Forumin toiminnassa. Hän pohtii puheenvuorossaan museon käsitettä ja tehtävää nykyaikaisessa muuttuvassa yhteiskunnassa. 

Useiden taidemuseoiden johtajana ja kulttuurialojen luottamustehtävissä Suomessa ja Ruotsissa toiminut Berndt Arell puhuu uudesta museopolitiikasta Ruotsissa. Mikä suomalaisia ja ruotsalaisia yhdistää ja erottaa? Mikä naapurimme museopoliittisessa keskustelussa juuri nyt on erityisen kiinnostavaa?

Euroopan parlamentin jäsen Miapetra Kumpula-Natrin aihe on Museot ja kulttuuriperintö eurooppalaisessa kontekstissa.Kaupan ja palvelujen kehittämiseen erikoistunut Mikko Tapanainenpuhuu museoiden brändäämisestä aiheella Suomalaiset museot – Loistavin museobrändi Euroopassa 2030?

Media on tervetullut seuraamaan Museopäiviä ja haastattelemaan puhujavieraita ja museoalan päättäjiä. Haastattelupyynnöt kannattaa esittää mahdollisimman ajoissa, jotta niihin voidaan vastata parhaalla mahdollisella tavalla. 

Tapahtuman järjestävät Suomen museoliitto, Vaasan kaupunki ja Vaasan kaupungin museot.

Museopäivien ohjelma 

Vuoden museo 2018 -finalistien esittelyvideo

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot ohjelmasta


Leena Tokila


Koulutus- ja kehittämisjohtaja, Suomen museoliitto


Leena.tokila@museoliitto.fi
040 534 6232


Median haastattelupyynnöt ja ilmoittautumiset tapahtumaan


Nelli Korpi


Viestintäpäällikkö, Suomen museoliitto


Nelli.korpi@museoliitto.fi


0444 300 704


Ulla KalliokoskiTp. markkinointisuunnittelija


Vaasan kaupunki


Ulla.kalliokoski@vaasa.fi


040 646 4044


Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen museoliitto
Suomen museoliitto
Pohjoisesplanadi 35 Aa
00100 HELSINKI

museoliitto(a)museoliitto.fihttp://www.museoliitto.fi

Suomen museoliitto on museoalan keskusjärjestö. Sen 203 yhteisöjäsentä ylläpitävät yli 400 ammattimaisesti hoidettua museokohdetta: kulttuurihistoriallisia museoita, taidemuseoita ja tiedekeskuksia. Museoliitto valvoo museoiden etua, edustaa museoita alan yhteisissä kysymyksissä ja toimii museoiden yhteistyöverkostona.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen museoliitto

Museoliitto ja ICOM Suomen komitea palkitsevat Vuoden museon – kilpailun finaalin on valittu viisi vaikuttavaa museota12.2.2024 12:00:14 EET | Tiedote

Suomen museoliiton ja Kansainvälisen museoneuvosto ICOMin Suomen komitean järjestämän Vuoden museo 2024 -kilpailun finaaliin on valittu viisi museota. Voitosta kilpailevat Chappe, Luostarinmäen museokortteli, Suomen Metsämuseo Lusto, Saamelaismuseo ja luontokeskus SIIDA sekä Varkauden museokeskus Konsti. Vuoden museo -tunnustuspalkinto jaetaan tänä vuonna kymmenettä kertaa

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye