
Suomalaiset saavat liian vähän kuitua – Tällä trendiruualla varmistat päivän kuituannoksen

Tuoreimpien FinRavinto-tutkimustulosten mukaan kaksi kolmasosaa suomalaisesta aikuisväestöstä sai ruokavaliostaan liian vähän hiilihydraatteja ja kuitua. Suositusten mukaan kuitua tulisi saada ruoasta päivittäin 25–35 grammaa, mutta tutkimuksen mukaan keskimääräinen kuidunsaanti oli 21 grammaa vuorokaudessa.
-Täysjyväviljat ovat tärkeä hiilihydraattien ja kuidun lähde. Yksi kaurapuuroannos sisältää noin 4 grammaa kuitua, joten jo puurolautasellinen päivässä riittää lisäämään kuidunsaantia merkittävästi, toteaa Raision ravitsemusasiantuntija Marja Vakkuri.
Puuro on perinteinen suomalainen superfood
Kaurapuuro valmistetaan täysjyvähiutaleista, jotka sisältävät jyvän kaikki ravinteikkaimmat osat. Kaura sisältää tasapainoisessa suhteessa proteiinia, hyviä hiilihydraatteja ja terveellistä rasvaa.
- Puuron kuidut hellivät vatsaa ja hidastavat hiilihydraattien imeytymistä. Erityisesti kauran liukoinen beetaglukaani-kuitu auttaa pitämään verensokeriarvot tasaisena aterian jälkeen. Kaurapuuro sopii myös vatsavaivoista ja ärtyvän suolen oireyhtymästä kärsivien FODMAP-ruokavalioon, sanoo Vakkuri.
Kauran beetaglukaani-kuitu auttaa myös alentamaan veren kolesteroliarvoja. Suositeltava määrä on vähintään 3 grammaa beetaglukaania päivässä. Esimerkiksi yhdessä annoksessa täysjyväkaurahiutaleita on 1,8 g beetaglukaania. Liukenemattomat kuidut lisäävät ruokamassan määrää suolistossa ja nopeuttavat sen kulkua ruoansulatusjärjestelmän läpi.
Kaurapuuro on perinteikäs suomalainen aamiaisruoka, mutta soveltuu myös muilla aterioilla nautittavaksi. Monipuolinen puuro on muokattavissa erilaisilla lisukkeilla omaan makuun ja hetkeen sopivaksi. Marjat ja pähkinät parantavat puuroannoksen ravintoarvoja entisestään.
Miten sinä tuunaisit puuron? Ota talteen puuroreseptejä: elovena.fi/reseptit
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Raisio-konserni, markkinointiviestintäpäällikkö Mervi Nieminen
p. 0400 641 976
mervi.nieminen@raisio.com
Kuvat

Linkit
Tietoja julkaisijasta
Raisio Oyj
Raisio on kansainvälinen yhtiö, joka keskittyy terveelliseen ja vastuullisesti tuotettuun ruokaan. Tunnettuja brändejämme ovat mm. Benecol, Elovena, Nalle ja Sunnuntai. Raision tuotteissa korostuvat hyvinvointi, terveellisyys, maku ja kestävä kehitys. Vahva osaamisemme ja into kehittää uutta varmistavat kannattavan kasvun. Raision osakkeet noteerataan Nasdaq Helsinki Oy:ssä. Vuonna 2018 konsernin jatkuvien toimintojen liikevaihto oli 228 miljoonaa euroa ja vertailukelpoinen liiketulos 26 miljoonaa euroa. Meidän ruokamme tekee hyvää Terveydelle, Sydämelle ja Maalle. Lisätietoja Raisiosta löytyy osoitteesta www.raisio.com.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Raisio-konserni
Raisio-konsernin hiilidioksidipäästöt pienenivät 75 prosenttia – tavoitteena hiilineutraalius vuonna 20239.4.2019 09:00:00 EEST | Tiedote
Vuonna 2018 Raisio-konserni vähensi hiilidioksidipäästöjään merkittävästi. Kokonaishiilidioksidipäästöt laskivat 75 prosenttia edellisvuodesta, ja yhtiön tehdasalue Raisiossa on jo hiilineutraali. Raisio pyrkii täysin hiilineutraaliin omaan tuotantoon viimeistään vuonna 2023.
Joka kolmas syö viikoittain välipalakeksejä29.3.2019 09:48:32 EET | Tiedote
LEHDISTÖTIEDOTE Suomalaiset saavat lähes viidenneksen päivittäisestä energiastaan välipaloista. Helpot välipalakeksit ovat kuluttajatutkimuksen mukaan vakiinnuttaneet paikkansa kuluttajien arjessa.
Benella-kalalla merkittäviä positiivisia vaikutuksia Itämeren hyvinvointiin ja suomalaiseen elinkeinoon26.3.2019 10:00:00 EET | Tiedote
LEHDISTÖTIEDOTE, 26.3.2019 Raision teettämä vaikuttavuusarviointi lisää ymmärrystä kotimaisen kalankasvatuksen vaikuttavuudesta läpi arvoketjun. Hankkeen tulokset kertovat Benella-kirjolohen tuotannon hillitsevän Itämeren rehevöitymistä ja tukevan paikallista elinkeinoelämää.
Elovena Murua syömällä lähemmäs ravitsemussuosituksia26.2.2019 10:34:49 EET | Tiedote
Jo parin liha-annoksen korvaaminen viikossa Elovena Murulla parantaa merkittävästi ruokavalion ravitsemuksellista laatua. Tuoreiden FinRavinto 2017 -tutkimustulosten mukaan suomalaiset syövät liian paljon punaista ja prosessoitua lihaa sekä saavat liian vähän kuitua.
Raisio luopuu muovipakkauksista viimeistään vuonna 202318.12.2018 08:35:38 EET | Tiedote
Raisio luopuu muovipakkauksista ensimmäisten elintarvikeyritysten joukossa. Lisäksi Raision tavoitteena on, että kaikki kuluttajapakkaukset ovat täysin kierrätettäviä.