Helsingin yliopiston kansainvälisiin maisteriohjelmiin 4 700 hakemusta

Perjantaina 10.1.2020 päättyneeseen maisterihakuun tuli yhteensä 4704 hakemusta, mikä on 21 prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Hakijoiden määrä on kasvanut kolme vuotta peräkkäin ja on nyt kolminkertainen verrattuna vuoteen 2017, jolloin kansainväliset maisteriohjelmat uusittiin.
Suosituimman ohjelman paikan jakavat Master's Programme in Data Science sekä Master's Programme in Environmental Change and Global Sustainability, jotka saivat molemmat 355 hakemusta. Kolmanneksi eniten hakemuksia, 269, sai Master's Programme in Computer Science. Neljänneksi kiri uusi ohjelma, Master's Programme in Changing Education, 263 hakemuksella.
Hakemuksia tuli 128 maasta (2019: 127 maasta). Eniten hakemuksia tuli Suomen jälkeen Nigeriasta, Kiinasta ja Intiasta. Kiinalaisten hakemusten määrä kasvoi edellisvuodesta huimat 65 prosenttia. Suomalaisten osuus oli 24 prosenttia (2019: 26 %).
Lukuvuosimaksuvelvollisten eli EU- ja Eta-maiden ulkopuolisten hakijoiden prosenttiosuus oli 62 (2019: 59 %). Ennen lukuvuosimaksujen käyttöönottoa vuonna 2017 noin kolme neljäsosaa hakemuksista tuli EU- ja Eta-maiden ulkopuolelta. 81 prosenttia lukuvuosimaksuvelvollisista hakijoista haki myös apurahaa.
Helsingin yliopiston ensimmäisen kansainvälisen kandiohjelman hakijamäärä tuplaantui
Samassa haussa haettiin myös Helsingin yliopiston ensimmäiseen kansainväliseen kandiohjelmaan, Bachelor's Programme in Scienceen. Haku täydentyy myöhemmin, sillä osa hakijoista hakee ohjelmaan yhteishaun kautta. Tässä haussa ohjelmaan tuli 148 hakemusta, mikä oli yli kaksinkertainen määrä edelliseen vuoteen verrattuna.
– Vaikka tämä on vasta ohjelman toinen toimintavuosi, mielenkiinto sitä kohtaan maailmalla kasvaa nopeasti. Hakemista harkitsevat ottavat oma-aloitteisesti yhteyttä ohjelman nykyisiin opiskelijoihin saadakseen siitä lisätietoja. Suomen koulutusjärjestelmän vetovoima on kansainvälisesti todella merkittävä. Siksi onkin tärkeää kertoa koulutusohjelmasta kiinnostuneille, että suomalainen kandiohjelma tarjoaa mahdollisuuden opiskella luonnontieteiden neljää tärkeintä oppiainetta englanniksi, toteaa kandiohjelman johtaja, professori Fluyra Djurabekova.
Tavoitteena lahjakkaiden opiskelijoiden monikulttuurinen joukko
Helsingin yliopiston hakijapalvelujen päällikkö Sini Saarenheimo iloitsee, että ohjelmat kiinnostavat yhä useampia opiskelijoita. Tavoitteena on saada mahdollisimman hyviä ja motivoituneita opiskelijoita koulutusohjelmiin ja yliopisto etsiikin jatkuvasti keinoja hakemusten laadun parantamiseen entisestään.
– Opiskelijavalintojen ”luonnonlaki” on toki se, että kun on suuri määrä hakijoita, joista valita, joukosta löytyy tavoittelemamme lahjakkaiden opiskelijoiden monikulttuurinen joukko kouluttautumaan globaalien haasteiden ratkaisijoiksi, Sini Saarenheimo sanoo.
Päätökset valittavista opiskelijoista ja myönnettävistä apurahoista tehdään maalis–huhtikuun vaihteessa, minkä jälkeen opiskelijat ilmoittavat, ottavatko he opiskelupaikan vastaan. Opinnot alkavat syksyllä 2020.
Tarkemmat tilastot hakijamääristä julkaistaan viikon 3 aikana
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Hakijapalveluiden päällikkö Sini Saarenheimo
sini.saarenheimo@helsinki.fi, p. 050 448 0840
Kuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta

PL 3
00014 Helsingin yliopisto
02941 22622 (mediapalvelu) 02941 911 (vaihde) (vaihde)https://www.helsinki.fi/fi/yliopisto
Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen yhteisö, joka tuottaa tieteen voimalla kestävää tulevaisuutta koko maailman parhaaksi. Kansainvälisissä yliopistovertailuissa Helsingin yliopisto sijoittuu maailman parhaan yhden prosentin joukkoon. Monitieteinen yliopisto toimii neljällä kampuksella Helsingissä sekä Lahden, Mikkelin ja Seinäjoen yliopistokeskuksissa. Lisäksi sillä on kuusi tutkimusasemaa eri puolilla Suomea ja yksi Keniassa. Yliopisto on perustettu vuonna 1640.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto
Kaksostutkimus avaa mitokondrioiden merkitystä geenisäätelyssä lihavuuden taustalla21.5.2025 07:55:00 EEST | Tiedote
Tuoreen kaksostutkimuksen mukaan heikentynyt mitokondrioiden toiminta voi vaikuttaa kehon rasvoittumiseen ja insuliinivasteen heikkenemiseen. Tämä puolestaan voi johtaa geenien säätelyyn vaikuttaviin kemiallisiin DNA-muutoksiin. Havainnot avaavat uusia mahdollisuuksia lihavuuden hoitoon mitokondrioiden toimintaan tai geenisäätelyyn vaikuttamalla.
Uusi koneoppimista hyödyntävä teknologia nopeuttaa hoidon löytymistä syöpään20.5.2025 10:05:13 EEST | Tiedote
Helsingin yliopistosta lähtöisin oleva MultivisionDx-spinout on kehittänyt koneoppimista hyödyntävän diagnostiikkateknologian, jonka avulla syöpää sairastavalle potilaalle luodaan yksilöllinen ”sormenjälki”. Menetelmän avulla potilaan ennustetta ja hoidon vastetta voidaan arvioida tarkemmin.
Peruskoulujen rehtorit tunnistavat moninaisuuden, mutta käytännön toteutus ontuu20.5.2025 08:00:00 EEST | Tiedote
Rehtoreilla on myönteinen asenne moninaisuutta kohtaan, mutta valmiudet sen johtamiseen kouluissa ovat puutteelliset.
Nuorten naisten käytösoppaat olivat ensimmäisiä askeleita kohti tasa-arvoista koulutusta19.5.2025 10:06:40 EEST | Tiedote
Nuorten naisten käytösoppaita alettiin julkaista 1700-luvulla. Ne olivat ensimmäinen tyttöjen itsensä luettavaksi suunnattu kirjallisuudenlaji.
Itiöt salamatkustajina – tutkimus valottaa lintujen roolia sienten levittäjinä16.5.2025 07:45:00 EEST | Tiedote
Tuoreessa väitöstutkimuksessa pohditaan lintujen ja sienten välisten vuorovaikutusten merkitystä ekosysteemeille. DNA-menetelmät paljastavat, että eri lintulajit kantavat mukanaan erilaista sienilajistoa ja levittävät niitä uusille kasvupaikoille. Yhteensä linnuista löydettiin yli 600 sienilajia.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme