Viestintätoimisto Medita Oy

CMADFI 2020 Helsingissä: Viestinnän megatrendit muuttavat somea

Jaa
Some-ammattilaisten maksuton koulutus- ja verkostoitumistilaisuus Suomen yhteisömanageripäivä CMADFI 2020 järjestetään vapaaehtoisvoimin ja sponsorituella Helsingin yliopiston Tiedekulmassa 27. tammikuuta. Yhdeksännen CMADFI-päivän parisataa paikkaa varattiin loppuun päivässä heti ilmoittautumisen avauduttua.
Some-asiantuntija Johanna Janhonen on CMADFI-päivän pääjärjestäjä jo 9. kertaa. Kuva: Lvngroom Oy
Some-asiantuntija Johanna Janhonen on CMADFI-päivän pääjärjestäjä jo 9. kertaa. Kuva: Lvngroom Oy

CMADFI-päivän ohjelma kertoo, mikä somea työkseen tekeviä juuri nyt puhuttaa. Joka vuosi osallistujat kertovat heitä eniten kiinnostavat teemat ja äänestyksen pohjalta valittuihin aiheisiin etsitään sopivat puhujat verkkopalavereissa.Tälläkin kertaa kuullaan edelläkävijöiden kokemuksia käytännön ratkaisuista, kiinnostavia esimerkkitapauksia ja tutkijoiden näkemyksiä.

Viestinnän megatrendien vaikutusta sosiaaliseen mediaan esimerkiksi pohtii puheviestinnän professori Pekka Isotalus Tampereen yliopistosta ja Helsingin yliopiston tutkijatohtori Salla-Maaria Laaksonen kertoo, miten asiantuntijat saadaan viestimään somessa. Parinkymmenen puhujan joukossa on esimerkiksi Mesenaatin ja Siivouspäivän jakamistalousyrittäjä Pauliina Seppälä, Verohallinnon viestintäsuunnittelijat Nanna Jussila ja Inka Leisma, somen algoritmit tunteva tekoäly-yrittäjä Mikko Alasaarela, sekä Goforen markkinointi- ja viestintäjohtaja Petra Sievinen.  

– Yhteisömanagereita kiinnostavat aina viestinnän johtaminen ja ihmisten osallistaminen. Viime vuosien kestoaiheita ovat myös visuaalisuus ja videot sekä somealustoilla tapahtuvan vuorovaikutuksen mittaaminen ja analytiikka, tapahtuman primus motor, some-asiantuntija Johanna Janhonen kertoo.

– Tänä vuonna korostuivat myös podcastit ja ensimmäistä kertaa etenkin nuorten tavoittaminen. Meillä on myös aiempaa enemmän paneeleita, esimerkiksi somenhallinnan työkalujen käytöstä keskustelevat Osuuskauppa Keskimaan, Tiedon ja WWF Suomen edustajat.

CMADFI-päivän matala osallistumiskynnys on tarjonnut kasvavalle verkossa tapahtuvan vuorovaikutuksen ammattikunnalle yhteisen tilaisuuden käsitellä ajankohtaisia aiheita. Johanna Janhosen aloitteesta joka vuosi eri paikkakunnilla toteutettu tapahtuma jakaa osaamista ja verkostoja myös maantieteellisesti uusille alueille. Päivän puheenvuoroja voi vapaasti seurata myös verkossahttps://cmad.fi/striimi .

 – Tapahtuma järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Helsingissä, mikä sai liikkeelle runsaasti ensikertalaisia, jotka ovat aiemmin seuranneet tapahtumaa somen kautta, Janhonen toteaa.

Tapahtuman aikaista verkostoitumista tuetaan esimerkiksi lounastreffeillä, joiden aiheet vaihtelevat Instagramin vuorovaikutuksesta YouTuben algoritmeihin ja tiedesomesta yhteisömanagerin jaksamiseen. Keskustelu jatkuu varsinaisen tapahtuman jälkeen jatkoilla, jotka ovat avoimet kaikille asiasta kiinnostuneille.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoa 


Yhteisömanagereiden yhteisömanageri ja CMADFI-tapahtuman pääjärjestäjä


Johanna Janhonen, puh. 040 506 1960


johanna@piilotettuaarre.fi

Kuvat

Some-asiantuntija Johanna Janhonen on CMADFI-päivän pääjärjestäjä jo 9. kertaa. Kuva: Lvngroom Oy
Some-asiantuntija Johanna Janhonen on CMADFI-päivän pääjärjestäjä jo 9. kertaa. Kuva: Lvngroom Oy
Lataa
CMADFI kokoaa vuosittain ison joukon somen ammattilaisia jakamaan kokemuksiaan ajankohtaisista aiheista. Kuva: Lvngroom Oy
CMADFI kokoaa vuosittain ison joukon somen ammattilaisia jakamaan kokemuksiaan ajankohtaisista aiheista. Kuva: Lvngroom Oy
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Viestintätoimisto Medita Oy
Viestintätoimisto Medita Oy
c/o Sofia Helsinki, Sofiankatu 4 C
00170 Helsinki

https://medita.fi

CMAD on lyhenne sanoista Community Manager Appreciation Day. Joukkoistettuna vapaaehtoisvoimin suunniteltua tapahtumaa on vietetty Suomessa joka vuoden neljäntenä maanantaina vuodesta 2012. 

Lisätietoja https://cmad.fi/mika-cmad

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Viestintätoimisto Medita Oy

Sinäkin saatat olla yhteisömanageri – Yhteisön palveleminen somessa kuuluu moneen ammattiin9.1.2023 13:17:47 EET | Tiedote

Yhteisömanagerointi kuuluu osana moneen ammattiin: Päätoimittaja, nuorisotyöntekijä, yrittäjä, henkilöstöpäällikkö, tubettaja, rehtori, markkinointijohtaja, pappi, somevastaava, yhteisömanagereille vuotuista CMADFI-seminaaria järjestävä Johanna Janhonen luettelee. – Kaikki yhteisömanagerit eivät vieläkään tunnista omasta työstään tätä roolia, vaikka olemme yrittäneet tuoda tehtävää esiin jo 11 vuoden ajan tämän teemapäivän kautta.

Minne some on menossa – 10. CMADFI tuo uusinta tietoa alan ammattilaisille19.1.2021 07:32:10 EET | Tiedote

Somealustojen vallankäyttö on puhuttanut pitkään, mutta erityisen huomion kohteeksi aihe on noussut viime viikkoina Facebookin ja Twitterin suljettua Yhdysvaltain presidentin käyttäjätilit väkivaltaisen mellakan jälkeen. Mihin suuntaan sosiaalinen media on menossa ja miten siihen tulisi suhtautua, jos se on iso osa omaa arkea tai jopa työpaikka? Somen ajankohtaisia ilmiöitä tarkastellaan alan ammattilaisten maksuttomassa CMADFI 2021 koulutus- ja verkostoitumispäivässä verkossa 25. tammikuuta.

Tekoäly, yhteisöllisyys ja analytiikka kiinnostavat someammattilaisia – CMADFI 2019 risteilee Turusta Tukholmaan17.1.2019 08:46:48 EET | Tiedote

Tammikuun neljäntenä maanantaina muistetaan taas viestinnän ammattilaisia, jotka huolehtivat palveluista ja rakentavasta vuorovaikutuksesta sosiaalisen median yhteisöissä. Yhdysvalloista lähtenyt Community Manager Appreciation Day elää ja voi hyvin Suomessa. Vertaisoppimistapahtuma järjestetään tänä vuonna 27.–28.1. laivaristeilyllä Viking Gracella Turusta Tukholmaan ja takaisin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye