Päivälehden museo

Museossa keskustellaan uutiskuvien muutoksesta

Jaa
”Tilanne päällä! Lehtikuvaamisen uusi aika” -seminaarissa kohtaavat kuvaajakonkari Peter Jansson ja uuden polven palkittu kuvaaja Seppo Kärki.

Miten kuvatoimittajat käsittelevät eettisesti kuolemaa ja väkivaltaa sisältäviä kuvia? Mitä on tapahtunut uutiskuvalle ja sen arvostukselle median murroksessa? Millaista uutta osaamista vaaditaan 2020-luvun lehtikuvaajalta? Mistä free-kuvaaja saa näinä aikoina leipänsä, kun lukijat ja toimittajat kuvaavat itse?

Näistä teemoista keskustellaan keskiviikkona 11. maaliskuuta kello 16.30–19 Päivälehden museossa Helsingissä järjestettävässä Tilanne päällä! Lehtikuvaamisen uusi aika -seminaarissa. Museossa on samaan aikaan esillä lehtikuvaaja Peter Janssonin Tilanne päällä! -valokuvanäyttely, johon voi tutustua seminaarin alkajaisiksi.

Seminaarissa puhuvat tutkijatohtori Jenni Mäenpää Helsingin yliopistosta, Suomen kuvajournalistien puheenjohtaja Hanna-Kaisa Hämäläinen ja palkittu video- ja valokuvaaja Seppo Kärki Ilta-Sanomista.

Loppukeskustelussa kohtaavat ”vanhan liiton” lehtikuvaaja Peter Jansson ja uuden polven monitaituri Seppo Kärki. Jansson ei halunnut ryhtyä kuvaamaan videoita ennen eläkkeelle jäämistään. Kärjelle muun muassa video- ja drone-kuvaus ovat arkea toimituksessa.

Keskustelua johtaa median murroksesta väitellyt yhteiskuntatieteiden tohtori ja vapaa toimittaja Pasi Kivioja.

Seminaari on suunnattu journalismista, mediasta ja kuvajournalismista kiinnostuneille kuvaajille, toimittajille, tutkijoille, opiskelijoille ja muille aihepiiriä seuraaville. Seminaarin järjestävät yhteistyössä Viestintäluotsi Oy ja Helsingin Sanomain Säätiö.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Seminaarin ohjelma:

Tilanne päällä! Lehtikuvaamisen uusi aika -seminaari

klo 16.30 Peter Janssonin Tilanne päällä! -valokuvanäyttelyyn tutustuminen

klo 17 Seminaarin avaus: YTT Pasi Kivioja, Viestintäluotsi Oy

Kuoleman kuvat – kuvatoimittajan eettinen päätöksenteko: tutkijatohtori Jenni Mäenpää, Helsingin yliopisto

Free-kuvaajan toimeentulo uudessa mediaympäristössä: Hanna-Kaisa Hämäläinen, Suomen kuvajournalistien puheenjohtaja

Kuvajournalismin uudet mahdollisuudet: Video- ja valokuvaaja Seppo Kärki, Ilta-Sanomat

Paneelikeskustelu: Mitä tapahtui uutiskuvalle? Eläkkeellä oleva lehtikuvaaja Peter Jansson, Hanna-Kaisa Hämäläinen, Seppo Kärki ja Jenni Mäenpää. Keskustelua johtaa Pasi Kivioja.

Klo 19 Tilaisuuden lopetus

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pasi Kivioja, p. 040 7187242
pasi.kivioja@viestintaluotsi.fi

Tietoja julkaisijasta

Päivälehden museo
Päivälehden museo
Ludviginkatu 2-4
00130 HELSINKI

09-122 5210http://www.paivalehdenmuseo.fi

Päivälehden museo, avoinna ma-su klo 11-17 / Myös tilauksesta / Vapaa pääsy. Päivälehden museo on osa Helsingin Sanomain Säätiötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Päivälehden museo

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme