
Kutsu: Ravintola-alan huiput kilpailevat Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2020 suomenmestaruudesta Gastro Helsinki – ammattitapahtumassa 12-13.3.2020

Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija 2020 -kilpailujen semifinaalit käydään torstaina 12.3 klo 10:00-16:00 kilpailualueella. Molempien kilpailujen finalistit julkistetaan kilpailupäivän päätteeksi klo 17:00. Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailut huipentuvat finaaleihin perjantaina 13.3 klo 10:00-15:00, jonka jälkeen klo 16:00 julkistetaan ja palkitaan kummankin kilpailun voittajat. Vuoden Kokki -kilpailuun osallistuu 16 semifinalistia ja Vuoden Tarjoilija -kilpailuun 16 semifinalistia edustaen ravintola-alan ammattiosaamista eri puolelta Suomea. Finaaleissa kilpailee 8 kokkia ja 8 tarjoilijaa.
Vuoden Kokki 2020 kilpailujohtajana toimii Ismo Sipeläinen, Vuoden Kokki 2015 ja Vuoden Tarjoilija 2020 kilpailujohtajana Maria Suihkonen, Vuoden Tarjoilija 2013. Vuoden Kokki 2020 -kilpailun päätuomarina toimii Filip Langhoff, ravintola Jord. Vuoden Tarjoilija 2020 -kilpailun päätuomarina toimii Miia Sironen, Yöpuu Yhtiö Oy. Salipuolen ja keittiön avustavissa tehtävissä kilpailussa nähdään ravintola-alan opiskelijoita ohjaajineen Perho Liiketalousopistolta. Kilpailujen juontajat ovat Risto Mikkola ja Anikó Lehtinen.
Vuoden Tarjoilija 2020 -semifinalistit:
 Aartti Sannamari, Ravintola Kalatori, Rauma
 Allikivi Egle, Share Company, Espoo
 Angelov Christian, Finnjävel Salonki, Helsinki
 Finni Joona, Ravintola Figaro, Jyväskylä
 Hartman Freja, Nordic Pizza Company, Turku
 Holmberg Jonas, Ravintola Kaskis ja Kakolan Ruusu, Turku
 Hämäläinen Sebastian, Tallink Silja Oy, Helsinki
 Hänninen Tiia, freelancer, Hämeenlinna
 Kämppi Otto, Viking Line Gabriella, Helsinki
 Kärki Anu, Armas Catering, Tampere
 Nordlund Milla, Ravintola Kalatori, Rauma
 Pajari Katariina, Gastro Bar Sesonki, Järvenpää
 Pöyhtäri Minea, Santa's Resort & Spa Hotel Sani, Kalajoki
 Salonen Jeremias, Ravintola Kaskis, Turku
 Söderback Pernilla, Restaurant HEJM, Vaasa
 Tse Kelvin, Ravintola Pastis, Helsinki
Vuoden Kokki 2020 semifinalistit:
 Hakamäki Sami, Restaurant HEJM, Vaasa
 Harrivaara Simo, Ravintola Ventuno, Helsinki
 Helenius Lari, Ravintola Olo, Helsinki
 Hokkanen Teemu, Fazer Food Services/UPM Pääkonttori, Helsinki
 Kaihola Markus, Sahanlahti Resort, Puumala
 Korhonen Ville, Ravintola Savoy, Helsinki
 Kuivasniemi Tomi, Grill it/Paja kongressi, Tampere
 Mustonen Kim, Kuori Food and Wine, Turku
 Pulkkinen Jarkko, Ravintola Finnjävel/Salonki, Helsinki
 Päivästö Kim, Ravintola Demo, Helsinki
 Roiniola Matti, Ravintola Kakolanruusu, Turku
 Selin Simon, Restaurant HEJM, Vaasa
 Shiwan Kozeen, I AM, Helsinki
 Suomalainen Niko, Ravintola Olo, Helsinki
 Valkama Jesse, Ravintola Emo, Helsinki
 Väärti Turo, Ravintola Juuri, Helsinki
Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -kilpailujen vastuullinen järjestäjä Suomessa on ELO-Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö yhteistyössä laajan yhteistyökumppaniverkoston kanssa. Kilpailutoiminnan pääyhteistyökumppaneita ovat: HKScan Finland Oy, Messukeskus, Metos Oy Ab, Valio Oy, Viking Line Oyj, ja Wihuri Oy Aarnio Metro-tukku sekä yhteistyökumppaneita ovat: Ainoa Winery Oy, Jubilee Oy, Decanter, E.Ahlström Oy, Haaga-Helia, Diversey Suomi Oy, Laurea, MaRa ry, Meira Oy, MTK ry, Oksasen Puutarha Oy, Pajunen Oy, Perho Liiketalousopisto, Polar Electro Finland Oy, Puljonki, Ruokatieto Yhdistys ry / Hyvää Suomesta, SLC ry ja Vitriini-lehti.
Linkit:
 
 Vuoden Kokki
 www.vuodenkokki.fi
 Facebook ja Instagram @vuodenkokki #vuodenkokki #ruokakulttuuri #gastrohelsinki
Vuoden Tarjoilija
 www.vuodentarjoilija.fi
 Facebook ja Instagram @vuodentarjoilija #vuodentarjoilija #juomakulttuuri #gastrohelsinki
Kuvat Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2020 semifinaaleista ja finaaleista päivittyvät kuvapankkiin, kuvaajana Santeri Stenvall / ELO-säätiö https://www.flickr.com/photos/elosaatio/albums/72157713011942033
  
 ELO-säätiö
 www.elo-saatio.fi
Kuvateksti: Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2020 suomenmestaruudesta kilpailee 16 kokkia ja 16 tarjoilijaa Gastro Helsinki -tapahtumassa 12-13.2.2020. Kuva: Santeri Stenvall / ELO-säätiö.
 Kuva: Santeri Stenvall/ELO-säätiö
Huomioi myös median akkreditoituminen Gastro Helsinki -ammattitapahtumaan joko ennakkoon osoitteessa www.messukeskus.com/uutishuone tai tapahtuman aikana Messukeskuksen Lehdistökeskuksessa.
Yhteyshenkilöt
Lisätietoja: 
Bettina Lindfors (haastattelupyynnöt)
Toimitusjohtaja
ELO Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö
+ 358 40 920 9810
bettina.lindfors@elo-saatio.fi
@BettinaLIndfors 
Kuvat

Linkit
Tietoja julkaisijasta
ELO – Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö sr.Pajuniityntie 11
00320 Helsinki
http://www.elo-saatio.fi
ELO-Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö tuo yhteen alan tekijät, tukijat ja tulevaisuuden toivot. Vuonna 2009 perustettu säätiö tekee töitä yhdessä laajan verkostonsa kanssa, jotta Suomi nousee kansainvälisesti kiinnostavaksi ruoka-, juoma- ja ravintola-alan edelläkävijäksi.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta ELO – Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö sr.
Vuoden Kokki, Vuoden Tarjoilija, Bocuse d’Or Academy Finland kilpailutoiminta jatkuu katkeamattomana uusine pääjärjestäjineen31.8.2020 09:58:00 EEST | Tiedote
Tiedote 31.8.2020. ELO-säätiön hallinnoima ravintola-alan kansallinen ja kansainvälinen kilpailutoiminta siirtyy uusille pääjärjestäjille syyskuusta alkaen. Bocuse d’Or kilpailutoiminta siirtyy Bocuse d’Or Academy Finland ry:lle. Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija kilpailutoiminnan järjestämisvastuu siirtyy Wihuri Oy Aarnio Metro-tukulle. Sekä Bocuse d’Or että Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija kilpailutoiminta jatkuu katkeamattomana uusine pääjärjestäjineen ja nykyisine ammattilais- ja yhteistyökumppaniverkostoineen suunnitelmien ja tavoitteiden mukaisesti.
Euroopan Bocuse d’Or -kilpailut siirretään syyskuulle20.3.2020 14:34:39 EET | Tiedote
Bocuse d’Or -kilpailuja järjestävä GL-events ilmoitti tänään, että toukokuun lopulle Tallinnaan suunniteltu Bocuse d’Orin Euroopan-osakilpailu pidetään 3.- 4. syyskuuta 2020.
Päivitetty tiedote: Vuoden Kokki 2020 ja Vuoden Tarjoilija 2020 on valittu13.3.2020 17:23:50 EET | Uutinen
Vuoden Kokki 2020 on Lari Helenius (Ravintola Olo, Helsinki) ja Vuoden Tarjoilija 2020 on Christian Angelov (Ravintola Finnjävel Salonki. Ruoanlaiton ammattilaisten Vuoden Kokki- ja salipuolen ammattilaisten Vuoden Tarjoilija SM-kilpailujen finaalit käytiin 13.3.2020 Messukeskuksessa.
Vuoden Kokki 2020 ja Vuoden Tarjoilija 2020 on valittu13.3.2020 17:02:07 EET | Uutinen
Vuoden Kokki 2020 on Lari Helenius (Ravintola Olo, Helsinki) ja Vuoden Tarjoilija 2020 on Christian Angelov (Ravintola Finnjävel Salonki). Ruoanlaiton ammattilaisten Vuoden Kokki- ja salipuolen ammattilaisten Vuoden Tarjoilija SM-kilpailujen finaalit käytiin 13.3.2020 Messukeskuksessa.
Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija -finalistit vuodelle 2020 on valittu - seuraa finaalia suorassa lähetyksessä13.3.2020 10:02:19 EET | Tiedote
Vuoden Kokki ja Tarjoilija 2020 -finalistit julkistettiin Gastro Helsinki -ammattitapahtumassa 12.3. Kahdeksan huippukokkia ja -tarjoilijaa jatkaa finaaliin, joka järjestetään poikkeuksellisesti suurelta yleisöltä suljettuna. Vuoden Kokki ja Tarjoilija 2020 -finaalia voi seurata tänä vuonna suorana Ilta-Sanomien verkkosivuilla Ruokala-osiossa 13.3. klo 10-14.