Osakeyhtiö lamit.fi

Isännöitsijöille suunnattu Taloyhtiön energiapeli on työkalu

Jaa
Toissa päivänä Lamit Oy:n julkaisema Taloyhtiön energiapeli on näppärä työkalu isännöitsijöille herätellä taloyhtiöiden väkeä energiatehokkaampaan asumiseen.
Taloyhtiön energiapeli on suunnattu taloyhtiöiden hallitusten jäsenille sekä isännöitsijöille tai henkilöille, jotka haluavat edistää taloyhtiönsä energia-asioita.
Kuvituskuva.
Taloyhtiön energiapeli on suunnattu taloyhtiöiden hallitusten jäsenille sekä isännöitsijöille tai henkilöille, jotka haluavat edistää taloyhtiönsä energia-asioita. Kuvituskuva.

Taloyhtiön energiapeli eli käytännössä pelillinen kysely yllättää, innostaa ja opettaa. Se haastaa vastaajan miettimään energia-asioiden kokonaisuutta ja kustannuksia uudella tavalla. Kysymysten lisäksi peli antaa vastauksia, joista on käytännön hyötyä taloyhtiön talouden hallinnassa.

Ajattele uudella tavalla!

Monesti taloyhtiön remontit liittyvät välillisesti tai välittömästi energiankulutukseen. Se on aivan luonnollista, sillä taloyhtiön kuluista menee 30-40 prosenttia energiaan. Tämän tietävät isännöitsijä varsin hyvin.

Taloyhtiön remontit ovat kalliita investointeja, siksi niitä mietitään huolellisesti taloyhtiöiden hallituksissa. 

Kaikkein kallein ratkaisu taloyhtiölle on tehdä pikkuhiljaa remontteja yksi toisensa perään. Halvin ratkaisu on tehdä kaikki energiankulutukseen liittyvät remontit samalla kertaa, ja hakea avustusta ARA:lta, joka myöntää avustusta jopa puolet energiaremontin kuluista. Sitä voi hakea vain kerran.

Lamit Oy:n toimitusjohtaja, energia-asiantuntija, Ari Järvinen törmää työssään lähes päivittäin siihen, että ARA:n energia-avustuksia ei haeta, koska se koetaan hankalaksi.
- Ilmainen raha jää käyttämättä, vaikka se olisi monelle taloyhtiölle tuiki tarpeellista. Esimerkiksi 200 000 euron energiaremontista saa parhaimmillaan puolet takaisin, sanoo Järvinen.

Miksi peli?

- Siksi, että se on helppo tapa osoittaa konkreettisesti mitä hyötyä taloyhtiölle koituu muun muassa ARA-avusteisesta energiaremontista, ympäristöasioista puhumattakaan. 

Taloyhtiön energiapelissä on muitakin mukavia tärppejä kuin raha. Peli kyselee: voiko taloyhtiöön sijoitettu datakeskus maksaa taloyhtiön energiakuluja? Se tiedustelee pelaajalta: voiko energiaremontin avulla saada 1970-luvun talosta nollaenergiatalon tai mikä on edullisin lämmitysjärjestelmä? Energia-asioiden tietämyksen taso selviää pelaajalle viimeisessä kohdassa prosenttilukuna, kuinka monta vastausta oli oikein.

Parhaimmillaan peli haastaa ajattelemaan uudella tavalla. Se on suunnattu taloyhtiöiden hallitusten jäsenille sekä isännöitsijöille tai henkilöille, jotka haluavat edistää taloyhtiönsä asioita.

Peli antaa myös konkreettisia esimerkkejä kuinka yhtiövastike voi laskea per neliö. 

Linkit

Lisätietoja:

Järvinen Ari 

Toimitusjohtaja, yrittäjä

kokenut energia-asiantuntija

Puhelin: +358 40 538 1869

ari.jarvinen@lamit.fi

Pelaa Taloyhtiön energiapeli tästä.

Esimerkkilaskelma Lamitin energiaremontista.

__________________________KAINALOON_____________________________________

Mikä ARA?

ARA on asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus, joka vastaa keskeisesti valtion asuntopolitiikan toimeenpanosta. ARA kuuluu ympäristöministeriön hallinnon alaisuuteen. 

ARA myöntää asumiseen ja rakentamiseen liittyviä avustuksia, tukia ja takauksia sekä ohjaa ja valvoo ARA-asuntokannan käyttöä. ARA on myös mukana asumisen kehittämiseen ja asuntomarkkinoiden asiantuntijuuteen liittyvissä hankkeissa ja tuottaa alan tietopalvelua.

ARA edistää ekologisesti kestävää, laadukasta ja kohtuuhintaista asumista. 

Lähde: www.ara.fi

Avainsanat

Kuvat

Taloyhtiön energiapeli on suunnattu taloyhtiöiden hallitusten jäsenille sekä isännöitsijöille tai henkilöille, jotka haluavat edistää taloyhtiönsä energia-asioita.
Kuvituskuva.
Taloyhtiön energiapeli on suunnattu taloyhtiöiden hallitusten jäsenille sekä isännöitsijöille tai henkilöille, jotka haluavat edistää taloyhtiönsä energia-asioita. Kuvituskuva.
Lataa
kuvituskuva
kuvituskuva
Lataa
kuvituskuva
kuvituskuva
Lataa
kuvituskuva
kuvituskuva
Lataa
kuvituskuva
kuvituskuva
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Osakeyhtiö lamit.fi
Ahjokatu 13
40320 Jyväskylä

040 538 1869http://www.lamit.fi

LAMIT.FI ON ENERGIA-ALAN ERIKOISOSAAJA

Osakeyhtiö lamit.fi vie yritykset, rakennukset ja prosessit kohti parempaa energiatehokkuutta. Autamme energian säästämisessä ja ympäristön suojelemisessa.

Ilmastonmuutosta hillitään asiantuntevilla toimilla, joita Lamit.fi suunnittelee ja toteuttaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Osakeyhtiö lamit.fi

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye