Olaf Brewing Oy

Savonlinnalaisen pienpanimon oluiden valmistus alkaa Brasiliassa

Jaa
Savonlinnalaisen pienpanimon Olaf Brewingin oluiden valmistus alkoi Brasiliassa. Panimon oluet valmistetaan suomalaisesta maltaasta Savonlinnassa kehitettyjen reseptien mukaan. Oluiden valmistus Brasiliassa tapahtuu Santa Catarinan osavaltiossa sijaitsevassa Jaragua Do Sulin kaupungissa panimoyhtiö Cherokee Brewingin tuotantolaitoksessa. Alkuvaiheessa tuotantokapasiteetti on 100 000 litraa kuukaudessa ja oluet myydään pääasiassa 14 miljoonan asukkaan Sao Paolon alueen vähittäistavarakauppoihin ja ravintoloihin, sekä craft-oluisiin erikoistuneisiin kauppoihin ympäri Brasilian.

Globaalin olutbrändin rakentamisen ensiaskeleita

- ”Olaf-oluiden tuotannon aloittaminen Brasiliassa kuulostaa uskomattomalta, ja pitkään tätä projektia on työstettykin. Ensimmäiset yhteydet Brasiliaan saatiin joulukuussa 2019 ja siitä asti olemme asiaa edistäneet. Korona toi luonnollisesti oman hidasteensa asiaan, mutta nyt olemme siinä vaiheessa, että ensimmäiset oluterät ovat tölkissä ja toimitettuna kauppojen hyllyille ja ravintoloiden hanoihin Brasiliassa.” toteaa Olaf Brewing Oy:n toimitusjohtaja Petteri Vänttinen.

Vänttinen jatkaa: ”Olafin tarina on alusta asti ollut myötätuulessa, ja olemme määrätietoisesti tehneet työtä toimintamme kehittämiseen ensin kotimaassa ja samalla muokanneet brändiämme ja toimintaamme ennakkoluulottomasti tukemaan kansainvälistymistä. Voidaankin todeta, että vielä 5 vuotta sitten olutta pantiin kellarissa 200 litran erissä muuttotappiokunnan ravintoloihin ja kauppoihin – nyt paikallisherkkua juodaan Amazonilla asti!”

Toiminnan tavoitteista ja tulevaisuudesta Vänttinen kertoo: ”Brasilia on maailman kolmanneksi suurin olutmarkkina ja nyt löytyneiden paikallisten yhteistyökumppanien avulla Olafilla on mahdollisuudet kasvattaa myyntiään merkittävästi. Suomalaisen, kylmästä pohjoisesta tulevan olutbrändin on mahdollista erottua Brasilian kilpaillulla markkinalla ja olemme saaneet jo nyt toiminnan alkuvaiheessa erittäin rohkaisevia viestejä paikallisilta ostajilta ja kuluttajilta.”

Tavoitteet korkealla

Vänttinen jatkaa: ”Missä olemme Brasiliassa viiden vuoden päästä? Paljon ehtii tapahtua sellaisessa ajassa – viisi vuotta sitten Olaf Brewing aloitteli toimintaansa ja nyt tuotamme satojatuhansia litroja olutta vuodessa panimollamme Savonlinnassa, tuomme yksinoikeudella maahan yhtä maailman arvostetuinta craft-olutbrändi Mikkelleriä ja oluitamme valmistetaan ja myydään Brasiliassa. Tavoitteenamme on luoda Olafista maailmanlaajuisesti tunnettu olutbrändi ja se matka on nyt alkanut.”

Brasiliaan on perustettu oluiden valmistusta ja tavaramerkkejä hallinnoiva yhtiö Cervejaria Olaf Ltda, jota johtaa brasilialainen Eduardo Basso. Basso kommentoi: ”Olemme saaneet erittäin hyvää palautetta niin oluiden ostajilta kuin kuluttajiltakin Olaf-oluiden laadusta sekä hyvin erottuvasta designistä. Kylmän ja pohjoisen Suomen ja lämpimän Brasilian olutkulttuureiden yhdistäminen on uusi ja mielenkiintoinen asia Brasiliassa ja uskomme Brasilian markkinalla olevan suuria mahdollisuuksia Olaf-oluille.”

Olaf-oluet ovat toiminnan alkaessa myynnissä miljoonakaupunki Sao Paolon vähittäistavarakaupoissa ja ravintoloissa sekä Santa Catarinan ja Paranán osavaltioissa. Lisäksi oluet löytyvät brasilialaisen craft-oluisiin keskittyneen Mestre Cervejeiro-ketjun myymälöistä kautta Brasilian.

Ensimmäiset Brasiliassa lanseerattavat oluet ovat Olaf Midnight Sun Pale Ale, Olaf Tott Double IPA, Olaf Pale Ale Low-carb 1,2 %, maailman parhaaksi stoutiksi vuoden 2020 World Beer Awardseissa valittu Northern Comfort Imperial Stout sekä Olaf Pils. Oluet pakataan 473 ml tölkkeihin ja niitä myydään myös ravintoloille isommissa hanakäyttöön tarkoitetuissa keg-astioissa.

Linkit:
www.olafbrewing.com
www.instagram.com/olafbrewing

Kuvia voi ladata kuvapankista:
https://mustanvirranpanimo.kuvat.fi/kuvat/OLAF+BRAZIL/
(tuotantokuvat ja tuotteiden kuvat vapaasti käytettävissä, merkittävä tekijäksi Olaf Brewing Oy)
https://www.olafbrewing.com/nossahistoria (sivusto portugaliksi)
https://mestre-cervejeiro.com/lojas-2/ (Mestre Cervejeiro-ketjun liikkeet kautta Brasilian)

Yhteyshenkilöt

Petteri Vänttinen, toimitusjohtaja
Olaf Brewing Oy, 050 563 8764

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Olaf Brewing Oy
Olaf Brewing Oy
Laivamiehentie 5
57510 SAVONLINNA

050 563 8764https://www.olafbrewing.com

Olaf Brewing Oy on Savonlinnassa vuonna 2015 perustettu pienpanimo. Yhtiö on kasvanut vauhdikkaasti, liikevaihto on oli vuonna 2017 69 000€ ja vuonna 2020 1 400 000€. Yhtiö aloitti vuonna 2021 oluiden maahantuonnin ja tuo nyt maahan yksinoikeudella tanskalaisen huippu-craftpanimo Mikkellerin oluita. Yhtiö oli myös vuonna 2020 ensimmäinen hygieniatoimialan ulkopuolinen toimija joka aloitti koronaepidemian alussa käsidesin tuotannon. Tähän mennessä yhtiö on myynyt oluitaan pääosin päivittäistavarakauppoihin ja ravintoloihin kotimaassa, ja myös tehnyt vientiä Venäjälle, Sveitsiin ja Tanskaan. Tällä hetkellä yritys työllistää ympäri vuoden 5 täyspäiväistä työntekijää. Savonlinnan vilkkaan kesäsesongin aikana yritys työllistää 4:ssä eri Savonlinnan alueella sijaitsevassa toimipisteessään (3 ravintolaa, 1 myymälä) 17 henkilöä. Yritys tunnettiin aiemmin nimellä Mustan Virran Panimo, nimi muuttui vuoden 2020 Olaf Brewingiksi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Olaf Brewing Oy

Pienpanimon NATO-olut sai satojen miljoonien yleisön, varastot myytiin tyhjäksi ja nyt otetaan OTAN-lonkeroa                28.6.2022 10:00:00 EEST | Tiedote

Savonlinnalainen pienpanimo Olaf Brewing Oy julkaisi toukokuussa Suomen Nato-hakemuksen jättämisen yhteydessä OTAN Olutta -oluen. Tuotteesta ja panimosta on julkaistu maailmalla lähes 3000 uutisjuttua ja mediaseurantayhtiö Meltwaterin raportin mukaan tuote päätyi satojen miljoonien ihmisten tietoon. Oluen kysyntä räjähti ja panimo myi varastot tyhjäksi viikossa. Oluen suosion siivittämänä panimo lanseeraa nyt OTAN Lonkeroa -long drink juoman kuuman NATO-kesän virvokkeeksi.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye