Olaf Brewing Oy

OTAN-oluesta tuttu panimo pani maanpuolustusoluen yhdessä Mighty Finland-yhteisön kanssa

Jaa
Olaf Brewingin ja Mighty Finland-yhteisön yhteistyö-olut juhlistaa suomalaista maanpuolustustahtoa, henkeä ja tahtoa. Olut on saatavilla päivittäistavarakaupoista kautta maan. Oluen ulkonäkö ja nimi on saanut inspiraationsa Puolustusvoimien kaluston nimeämisperinteestä ja värimaailmasta.
Valokuvaaja: Veikka Partanen. Kuva vapaasti käytettävissä.
Valokuvaaja: Veikka Partanen. Kuva vapaasti käytettävissä.

Savonlinnalainen, Nato-oluesta tutuksi tullut pienpanimo Olaf Brewing sekä sosiaalisissa medioissa maanpuolustukseen keskittyvä Mighty Finland -yhteisö ovat yhteistyössä luoneet oluen maanpuolustajille. Monelle Puolustusvoimista tuttu nimeämiskulttuuri on luonnollisesti löytänyt tiensä myös oluen nimeen. Olut M/22 on Olaf Brewingin ja Mighty Finlandin tapa vetää käsi lippaan suomalaiselle maanpuolustustahdolle.

Inttikulttuuri, intin aikaiset muistot ja tarinat sekä yhteinen vastuu turvallisuudesta elävät vahvana Suomessa. Tätä sukupolvelta toiselle periytyvää kulttuuria halutaan oluella nostaa esille.

Olut M/22 on raikas ja maukas lager. Idea lähti liikkeelle sen jälkeen, kun Olaf Brewing ja Mighty Finland tekivät yhteistyötä maailmalla menestystä niittäneen OTAN-oluen tiimoilta. Puolikkaasta heitosta lähtenyt idea poiki lopulta konkreettisen tuotteen.

Suosittua maanpuolustusaiheita käsittelevää Mighty Finland Podcastia juontavat Ville ja Wille ovat oluesta erittäin innoissaan ja toteavatkin yhteen ääneen: “Suomessa elävä maanpuolustuskulttuuri on upea ja tärkeä juttu. Vaikka olut ei suoraan maanpuolustukseen liity, ja painotammekin oluen vastuullista nauttimista, elävät esimerkiksi inttitarinat ja palveluksen aikaiset muistot vahvasti nimenomaan saunailloissa ja illanvietoissa. Meistä on hienoa olla mukana kehittämässä suomalaista inttikulttuuria tällä tavoin!”

Olaf Brewingin toimitusjohtaja Petteri Vänttinen jatkaa: "Olafilla olemme mielellämme mukana maanpuolustus-aiheisen oluen panemisessa. Suomalaisten vahva maanpuolustustahto on näinä aikoina varsinkin juhlistamisen arvoinen asia ja siksipä tämän oluen tekeminen yhdessä Mighty Finlandin kanssa tuntui meille luontevalta. Kohderyhmänä oluelle ovatkin kaikki suomalaiset maanpuolustustyötä tekevät ja siitä kiinnostuneet ja eritoten reserviläiset, joihin toki kuulumme itsekin."

Olut M/22 on saatavilla ympäri maan S-ryhmän Prismoissa ja hyvinvarustelluissa K-kaupoissa. Oluelle on rakennettu myös Puolustusvoimien kalustolaatikkoa muistuttava 12 olutta sisältävä lahjapakkaus, jota saa Olaf Brewingin oman panimokaupan lisäksi Varustelekasta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Petteri Vänttinen
Puh. 0505638764
Email. petteri@olafbrewing.com

Kuvat

Valokuvaaja: Veikka Partanen. Kuva vapaasti käytettävissä.
Valokuvaaja: Veikka Partanen. Kuva vapaasti käytettävissä.
Lataa
Valokuvaaja: Veikka Partanen. Kuva vapaasti käytettävissä.
Valokuvaaja: Veikka Partanen. Kuva vapaasti käytettävissä.
Lataa
Valokuvaaja: Veikka Partanen. Kuva vapaasti käytettävissä.
Valokuvaaja: Veikka Partanen. Kuva vapaasti käytettävissä.
Lataa
12 pack.Olaf Brewing Oy. Kuva vapaasti käytettävissä.
12 pack.Olaf Brewing Oy. Kuva vapaasti käytettävissä.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Olaf Brewing Oy
Olaf Brewing Oy
Laivamiehentie 5
57510 SAVONLINNA

050 563 8764https://www.olafbrewing.com

Olaf Brewing Oy on Savonlinnassa vuonna 2015 perustettu pienpanimo. Yhtiö on kasvanut vauhdikkaasti, liikevaihto on oli vuonna 2017 69 000€ ja vuonna 2020 1 400 000€. Yhtiö aloitti vuonna 2021 oluiden maahantuonnin ja tuo nyt maahan yksinoikeudella tanskalaisen huippu-craftpanimo Mikkellerin oluita. Yhtiö oli myös vuonna 2020 ensimmäinen hygieniatoimialan ulkopuolinen toimija joka aloitti koronaepidemian alussa käsidesin tuotannon. Tähän mennessä yhtiö on myynyt oluitaan pääosin päivittäistavarakauppoihin ja ravintoloihin kotimaassa, ja myös tehnyt vientiä Venäjälle, Sveitsiin ja Tanskaan. Tällä hetkellä yritys työllistää ympäri vuoden 5 täyspäiväistä työntekijää. Savonlinnan vilkkaan kesäsesongin aikana yritys työllistää 4:ssä eri Savonlinnan alueella sijaitsevassa toimipisteessään (3 ravintolaa, 1 myymälä) 17 henkilöä. Yritys tunnettiin aiemmin nimellä Mustan Virran Panimo, nimi muuttui vuoden 2020 Olaf Brewingiksi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Olaf Brewing Oy

Pienpanimon NATO-olut sai satojen miljoonien yleisön, varastot myytiin tyhjäksi ja nyt otetaan OTAN-lonkeroa                28.6.2022 10:00:00 EEST | Tiedote

Savonlinnalainen pienpanimo Olaf Brewing Oy julkaisi toukokuussa Suomen Nato-hakemuksen jättämisen yhteydessä OTAN Olutta -oluen. Tuotteesta ja panimosta on julkaistu maailmalla lähes 3000 uutisjuttua ja mediaseurantayhtiö Meltwaterin raportin mukaan tuote päätyi satojen miljoonien ihmisten tietoon. Oluen kysyntä räjähti ja panimo myi varastot tyhjäksi viikossa. Oluen suosion siivittämänä panimo lanseeraa nyt OTAN Lonkeroa -long drink juoman kuuman NATO-kesän virvokkeeksi.

Savonlinnalaisen pienpanimon oluiden valmistus alkaa Brasiliassa13.7.2021 09:45:00 EEST | Tiedote

Savonlinnalaisen pienpanimon Olaf Brewingin oluiden valmistus alkoi Brasiliassa. Panimon oluet valmistetaan suomalaisesta maltaasta Savonlinnassa kehitettyjen reseptien mukaan. Oluiden valmistus Brasiliassa tapahtuu Santa Catarinan osavaltiossa sijaitsevassa Jaragua Do Sulin kaupungissa panimoyhtiö Cherokee Brewingin tuotantolaitoksessa. Alkuvaiheessa tuotantokapasiteetti on 100 000 litraa kuukaudessa ja oluet myydään pääasiassa 14 miljoonan asukkaan Sao Paolon alueen vähittäistavarakauppoihin ja ravintoloihin, sekä craft-oluisiin erikoistuneisiin kauppoihin ympäri Brasilian.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye