Storytel Oy

Audiotrendi ulottuu nyt liikuntaan – uusi, pelkkään ääneen perustuva juoksuvalmennussarja on ilmestynyt Storytelissä

Jaa
Äänikirjamarkkina kasvaa, ja audio tekee uusia aluevaltauksia ihmisten arkeen. Korona-aika on totuttanut ihmiset etäjumppiin, mutta nyt tulevat audiotreenit.

Storytelin uutuussarja Juoksukoulu on alusta lähtien äänimuotoon suunniteltu juoksuvalmennusohjelma. Oikeatempoinen musiikki tukee harjoittelua, eikä juoksijan aikaa kulu sopivan soittolistan kokoamiseen. Ammattilaisvalmentaja osaa ajankulun perusteella kertoa, missä kohtaa kannattaa vaihtaa kävelyaskel juoksuun ja kuinka pitkiä pätkiä aloittelijan tulisi juosta kerrallaan. Valmentaja kuulokkeissa myös kertoo, milloin lenkissä ollaan puolivälissä, jolloin kuulija voi kääntyä takaisin.

Audiotreenit ovat hyvin matalan kynnyksen tapa liikkua. Harjoitukset kannustavat lempeästi juoksuharrastuksen alkuun ja aloittaa voi täysin nollasta. Juoksukoulun tekijä Saija Huhtiniemi on toiminut juoksuvalmentajana ja yrittäjänä jo kymmenen vuoden ajan. Audiomuotoisia treenejä hän on tehnyt keväästä 2020 alkaen. Storytel Original -tuotantona audiotreenit esitellään nyt ensimmäistä kertaa myös äänikirjapalvelun käyttäjille.

– Tavoitteenani on kannustaa jokaista juoksemaan, sillä uskon, että jokainen ihminen on luotu juoksemaan. Jos juokseminen on tuntunut aiemmin pahalta, uskon, että syynä on se, että on lähdetty liikkeelle liian kovalla vauhdilla. Siihen nämä audiotreenit sopivat todella hyvin, sillä voin koko ajan muistuttaa, että nyt ei ole tärkeää pinnistellä maksimitehoilla, vaan luoda juoksemisen elämäntapa. Se tarkoittaa, että täytyy juosta usein ja hitaasti eikä täysillä ja harvoin, Huhtiniemi sanoo.

Audiotreeneistä pelastus sohvaperunoille

Audiotreenit ovat mukana kuulokkeissa missä ja milloin vain, joten formaatti sopii erityisen hyvin juuri aloitteleville liikkujille.

Juoksemiseen ääniohjattu valmennus sopii erityisen hyvin, sillä monesti suuren porukan juoksuharjoittelussa on rytmieroja. Jollekin tahti on liian kova ja toisille liian hidas.

– Mielestäni paras mittari juoksussa on aika eikä kilometrit. Siksi audiotreeni on loistava konsepti, sillä siinä jokainen saa saman valmennuksen, mutta voi edetä omaan tahtiin. Oman kehon kuunteleminen onkin juoksun tärkeimpiä oppeja, Huhtiniemi sanoo.

Myös lenkkeilyn toistuvuus on itse määriteltävissä audiotreenien muodossa. Ei tarvitse valita tiettyä päivää, vaan voi ottaa vastaan valmennuksen juuri silloin, kuin itselle parhaiten sopii.

Juoksutekniikkaa ja hyvinvointia arkeen kehopositiivisesti

Kymmenen puolen tunnin audiolenkin aikana saadaan myös paljon tietoa juoksutekniikasta, kuten askeltiheydestä, juoksuasennosta ja kestävyydestä. Jokaisella lenkillä on oma teemansa, joka laajenee myös muuhun elämään. Esimerkiksi Rytmi-jaksossa käsitellään sekä askellusta että juoksuharrastuksen sovittamista arkeen.

Myös esimerkiksi syöminen on asia, joka askarruttaa lähes jokaista juoksijaa tasoon katsomatta. Huhtiniemi antaa perusvinkkejä lenkkipäivien ruokavalioon, jossa ei tarvita keittiövaakaa tai kalorinlaskentaa. Tavoitteena on jaksaminen ja hyvä olo, ei laihdutus.

Valmentajan vinkkejä arkeen

Entä mitä tehdä silloin, kun ei vain millään jaksaisi lähteä lenkille? Huhtiniemi pureutuu aiheeseen Juoksukoulun viidennessä jaksossa, mutta jakaa lyhyesti kolme pointtia:

  1. “Muista se fiilis, mikä tulee – huonostikin kulkeneen – lenkin jälkeen.
  2. Huijaa itseäsi! Mene vaikka vain 15 minuutin lenkille, kunhan astut ulos.
  3. Oletko ihan oikeasti väsynyt, ylirasittunut tai tulossa kipeäksi? Joskus täytyy myös jäädä kotiin lepäämään.”

Saija Huhtiniemi (FM) on liikuntaneuvoja, personal trainer, Marathon Trainer -juoksuvalmentaja, ryhmäliikunnanohjaaja ja yrittäjä. Hän on valmentanut kuntojuoksijoita ja ohjannut juoksukouluja vuodesta 2011 alkaen. Hänen Juoksuklubi-audiotreeninsä ovat vieneet jo tuhansia suomalaisia lenkkipolulle. Saijan juoksutreenit pohjautuvat tutkittuihin, ammattijuoksijoidenkin soveltamiin kestävyysvalmennusoppeihin ja harjoitustapoihin, mutta niitä sovelletaan lempeästi kuntoliikkujan tarpeisiin sopiviksi, päämääränä aito liikunnan ilo.

Kymmenosainen Juoksukoulu-audiotreenisarja on kuunneltavissa yksinoikeudella Storytelissä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot ja lehdistökuuntelut:


Hanna Walldén

Marketing Manager,
Content & Communication

hanna.wallden@storytel.com

+358 50 352 8622

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Storytel Oy
Storytel Oy
Käenkuja 3Aa
00500 Helsinki

http://www.storytel.com

Storytel on yksi maailman johtavista äänikirjojen ja e-kirjojen suoratoistopalveluista, jonka visiona on tehdä maailmasta empaattisempi paikka tarinoiden kautta. Palvelu toimii älypuhelimelle tai tabletille ladattavan mobiilisovelluksen kautta ja antaa käyttäjälle mahdollisuuden nauttia tarinoista rajattomasti missä ja milloin vain. Suomessa Storytelin valikoima kattaa yli 300 000 ääni- ja e-kirjaa.

Paitsi digitaalinen kirjapalvelu Storytel on myös kasvava kustannuskonserni. Storytelin kustannustoiminta muodostuu useista kustantamoista, kuten Norstedts, Gummerus Kustannus, Massolit, StorySide, Aula & Co, Printz Publishing, People's Press, Rabén & Sjögren, B. Wahlströms ja Norstedts Kartor. Storytel julkaisee myös itse suoraan kuunneltaviksi kirjoitettuja Storytel Original -äänikirjoja, äänikirjasarjoja sekä podcasteja. Ruotsissa vuonna 2005 perustettu Storytel toimii tällä hetkellä yli 20 maassa ja sen pääkonttori on Tukholmassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Storytel Oy

Sisko Savonlahdelta Vastaa kysymykseen -niminen Storytel Original -haastattelusarja29.9.2021 13:54:46 EEST | Tiedote

Juuri uuden Kai minä halusin tätä -kirjansa julkaisseelta Sisko Savonlahdelta ilmestyy ääni- ja e-kirjapalvelu Storytelissä Vastaa kysymykseen -niminen haastattelusarja. Sarjassa suorapuheisina tunnetut suomalaiset vastaavat yllättäviin ja vähemmän yllättäviin kysymyksiin, jotka Sisko Savonlahti on löytänyt internetistä. Vastaa kysymykseen on Storytel Original -tuotanto ja kuunneltavissa vain Storytelissä.

Lucinda Rileyn Kadonnut sisar odotetusti Storytelin kesän kuunnelluin kirja - muut menestyjät yllättävät3.9.2021 11:43:40 EEST | Tiedote

Huippusuositun irlantilaiskirjailija Lucinda Rileyn Seitsemän sisarta -sarjan seitsemäs osa nousi odotetusti Storytelin kesän kappalemääräisesti kuunnelluimmaksi kirjaksi. Kymmenestä kuunnelluimmasta kirjasta kuusi oli lastenkirjoja. Top 10:ssä nähtiin myös Storytel Original -julkaisu Sydänjää, jonka ovat kirjoittaneet Camilla Läckberg ja Alexander Karim.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye