Storytel Oy

Suomalainen Tiina Kristoffersson vahvistamaan Storytelin kansainvälistä kustannustiimiä

Jaa
Suomalainen Tiina Kristoffersson on aloittanut Storytelin jatkuvasti kasvavassa globaalissa kustannustiimissä agenttina. Nimitys kertoo oman sisällöntuotannon merkityksellisestä roolista Storytelillä. Suomalaisille kirjailijoille tämä tarkoittaa lisää mahdollisuuksia menestyä myös kansainvälisesti.

Tiina Kristoffersson palaa kirja-alalle toimittuaan viimeiset vuodet hallintojohtajana KOM-teatterissa. Kristofferssonilla on pitkä kokemus kirjojen markkinoinnista ja suomalaisten kirjailijoiden edustamisesta maailmalla. 

Teatterivuosien jälkeen tuntuu innostavalta palata kirja-alalle. Tänä aikana Storytel on muuttanut kirjojen kuluttamisen tapoja voimallisesti, ja yritys luo jatkossakin uusia näköaloja niin kirjailijoille kuin lukijoille. Arvostan myös sitä, että kasvuyrityksen vauhdissa pääsen itsekin kasvamaan ammatillisesti”, sanoo Kristoffersson. 

Kristoffersson on aiemmin myös perustanut ja omistanut Stilton Literary Agency -agentuurin. “Aikaisemmin edustin käytännössä vain suomalaisia kirjailijoita ulkomailla. Nyt edustan luovia tekijöitä maailman lähes joka kolkasta”, hän jatkaa. 

Storytelin kansainvälisen kustantamisen tiimi auttaa paikallisten Storytel Original -tuotantojen kehittämisessä globaaleiksi ja tuottaa itse hankkeita, jotka suunnitellaan alusta lähtien useammalle markkina-alueelle. Agentuurin tehtävä tiimissä on mahdollistaa Storytel Originals -tuotantojen laajeneminen äänikirjoista myös muihin formaatteihin. Agentuurin päämaja on Tukholmassa.  

Storytelin 25 markkina-aluetta ovat kaikki omalla tavallaan ainutlaatuisia ja niin kiehtovia, että päässä alkavat surista kaikenlaiset ideat. Viimeksi kirjojen parissa työskennellessäni äänikirjaoikeuksista ei käyty vielä kovaa kädenvääntöä. Nyt käydään. Storytel on kuudessa vuodessa muuttanut kirjamaailmaa”, Kristoffersson kertoo. 

Storytelin omia kansainvälisiä Storytel Original -tuotantoja ovat muun muassa Camilla Läckbergin ja Alexander Karimin Sydänjää, Daniel Åbergin Virus ja Anthony Horowitzin Sherlock Holmes (2022). 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Noora Kunttu
PR & Events Manager
noora.kunttu@storytel.com
0503236752

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Storytel Oy
Storytel Oy
Käenkuja 3Aa
00500 Helsinki

http://www.storytel.com

Storytel on yksi maailman johtavista äänikirjojen ja e-kirjojen suoratoistopalveluista, jonka visiona on tehdä maailmasta empaattisempi paikka tarinoiden kautta. Palvelu toimii älypuhelimelle tai tabletille ladattavan mobiilisovelluksen kautta ja antaa käyttäjälle mahdollisuuden nauttia tarinoista rajattomasti missä ja milloin vain. Suomessa Storytelin valikoima kattaa yli 300 000 ääni- ja e-kirjaa.

Paitsi digitaalinen kirjapalvelu Storytel on myös kasvava kustannuskonserni. Storytelin kustannustoiminta muodostuu useista kustantamoista, kuten Norstedts, Gummerus Kustannus, Massolit, StorySide, Aula & Co, Printz Publishing, People's Press, Rabén & Sjögren, B. Wahlströms ja Norstedts Kartor. Storytel julkaisee myös itse suoraan kuunneltaviksi kirjoitettuja Storytel Original -äänikirjoja, äänikirjasarjoja sekä podcasteja. Ruotsissa vuonna 2005 perustettu Storytel toimii tällä hetkellä yli 20 maassa ja sen pääkonttori on Tukholmassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Storytel Oy

Sisko Savonlahdelta Vastaa kysymykseen -niminen Storytel Original -haastattelusarja29.9.2021 13:54:46 EEST | Tiedote

Juuri uuden Kai minä halusin tätä -kirjansa julkaisseelta Sisko Savonlahdelta ilmestyy ääni- ja e-kirjapalvelu Storytelissä Vastaa kysymykseen -niminen haastattelusarja. Sarjassa suorapuheisina tunnetut suomalaiset vastaavat yllättäviin ja vähemmän yllättäviin kysymyksiin, jotka Sisko Savonlahti on löytänyt internetistä. Vastaa kysymykseen on Storytel Original -tuotanto ja kuunneltavissa vain Storytelissä.

Lucinda Rileyn Kadonnut sisar odotetusti Storytelin kesän kuunnelluin kirja - muut menestyjät yllättävät3.9.2021 11:43:40 EEST | Tiedote

Huippusuositun irlantilaiskirjailija Lucinda Rileyn Seitsemän sisarta -sarjan seitsemäs osa nousi odotetusti Storytelin kesän kappalemääräisesti kuunnelluimmaksi kirjaksi. Kymmenestä kuunnelluimmasta kirjasta kuusi oli lastenkirjoja. Top 10:ssä nähtiin myös Storytel Original -julkaisu Sydänjää, jonka ovat kirjoittaneet Camilla Läckberg ja Alexander Karim.