Älvsbytalo Oy

Talopakettien markkinat käyvät kuumana – Älvsbytalo ei ole lähtenyt hinnankorotuksiin mukaan

Jaa
Rakennustutkimus RTS Oy:n mukaan talopakettimarkkina on kuumentunut jo liikaa. Talojen kysyntä on koronan myötä kasvanut reippaasti, ja samaan aikaan rakennusmateriaalit ovat kallistuneet rajusti. Tämä on aiheuttanut merkittäviä korotuksia talopakettien hintoihin. Älvsbytalon toimintamalli on alalla poikkeuksellinen, eikä se ole lähtenyt mukaan hinnankorotuksiin.
Jan-Erik Rusk
Jan-Erik Rusk

Älvsbytalon toimitusjohtaja Jan-Erik Rusk arvioi, että lähes kaikkien rakennusmateriaalien hinnat ovat nousseet kuluvan vuoden aikana 10–35 %. Puutavaran hinta on Suomessa noussut lähes 60 %. (Tilastokeskus 7/2021). – Älvsbytalolla on oma saha, mikä auttaa meitä vastustamaan alan yleistä hintakehitystä ja pitämään talopakettiemme hinnat edelleen edullisina.

Perheyrityksen poikkeuksellinen toimintamalli

Älvsbytalon toimintamalli on rakennettu siten, että asiakas voi luottaa myös hinnoitteluun.

– Toimimme mieluummin pitkäjänteisesti, toteaa Rusk. – Ihmisillä pitää olla luottamus siihen, että hinta ei heilahtele yllättäen.

Toimintamalli perustuu pohjoismaisen perheyrityksen ydinajatukseen, jonka mukaan mahdollisimman monilla tulee olla varaa hyvään omakotitaloon. Älvsbytalojen tuotantoprosessi on hiottu tehokkaaksi kymmenien vuosien ja yli 44 000 rakennetun talon tuomalla kokemuksella.

Kaupan ehdot ovat ostajalle ainutlaatuiset. Ostaja maksaa Älvsbytalonsa vasta, kun se on muuttovalmis, eli talotoimittaja rahoittaa talon koko rakennusajan. Näin rakennusajalta ei kerry ostajalle rahoituskustannuksia, ja tarvittaessa hänellä on valmis talo mahdollisen lainansa vakuudeksi, mikä helpottaa pankin kanssa asiointia. Kaupalle annetaan myös hintatakuu: talotilauksen yhteydessä sovittu hinta on vuoden voimassa.

Suuret, pohjoismaiset yhteisostot

Älvsbytalo toimii Suomen lisäksi Ruotsissa ja Norjassa. Yhteispohjoismaiset materiaaliostot varmistavat, että kustannukset pystytään pitämään kurissa, ja talot ostajille edullisina.

Suomessa Älvsbytalot rakennetaan Kauhajoen talotehtaalla, joka on toiminut vuodesta 2005. Talopakettien kasvavaan kysyntään yritys vastaa kasvattamalla tuotantoaan ja työvoimaansa. Ruotsissa Älvsbyhus on maan suurin talovalmistaja.

Rakennustutkimus RTS Oy on puolueeton, suomalainen tutkimusyritys, joka on seurannut rakentamisen markkinoita jo vuodesta 1983.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:


Älvsbytalo Oy, toimitusjohtaja Jan-Erik Rusk,
puh. 020 793 9630, jan-erik.rusk@alvsbytalo.fi


Rakennustutkimus RTS Oy, tutkimusjohtaja Jaakko Jussila,
puh. 040 900 5610

Kuvat

Jan-Erik Rusk
Jan-Erik Rusk
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Älvsbytalo Oy
Älvsbytalo Oy
Keskustie 23
61850 Kauhajoki

020 7939 620https://www.alvsbytalo.fi

Älvsbytalo Oy kuuluu Älvsbyhus-konserniin, joka on Pohjoismaiden johtava muuttovalmiiden talojen valmistaja. Konserni on perheyritys kolmannessa polvessa. Tuotantolaitoksemme sijaitsevat Ruotsissa Älvsbynissä ja Bjärnumissa sekä Suomessa Kauhajoella. Älvsbytalomyyjämme palvelevat asiakkaita kaikkialla Suomessa. Olemme suunnitelleet, valmistaneet ja pystyttäneet jo yli 43 000 taloa tyytyväisille asiakkaille Pohjoismaissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Älvsbytalo Oy

Älvsbytalo bygger 36 egnahemshus i centrum av Nokia16.11.2020 10:00:00 EET | Tiedote

Meddelande 16.11.2020. Älvsbytalo sänker tröskeln för köp av egnahemshus genom att bygga ett helt egnahemshusområde intill Nokia centrum. Totalt 36 hus från Älvsbytalo byggs på egna tomter endast ett stenkast från Nokias järnvägsstation. De första husen färdigställs hösten 2021 och de helt inflyttningsklara husen kommer till försäljning via fastighetsförmedlingsbyrån Tampereen Arvohuoneistot Oy.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye