Metsäravintola Nielu on Suomen paras ruokamatkailutuote 2021

Kilpailun tavoitteena on vahvistaa elämyksellisen ruokamatkailun tuotteistamista Suomessa, etsiä kärkituotteita sekä vahvistaa aitoa yhteistyötä.
Palkinnot luovuttivat maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä ja Senior Director Kristiina Hietasaari (Visit Finland / Business Finland) Helsingin kaupungintalolla järjestetyssä palkintojenjakotilaisuudessa.
Voittajassa yhdistyvät ruokamatkailun elämyksellisyys ja uudenlainen ajattelu
Suomen paras ruokamatkailutuote -palkinnon voitti Metsäravintola Nielu (Bites&Bubbles Oy), joka arviointiraadin mukaan on upea ja tyylikkäästi erilainen ravintola, jossa todellinen fine dining tuodaan keskelle suomalaista metsää.
Ruokamatkailutuote on helposti saavutettavissa, ja vastuullisuus sekä ekologiset ulottuvuudet on huomioitu ravintolan konseptissa.
– Illallinen metsässä Nuuksion kansallismaisemassa on ylistys ruokamatkailua ja -kulttuuria kohtaan. Metsänsuojelu ja yhteiskuljetukset ravintolaan tukevat hienosti ympäristönäkökulmaa. Asiakas kokee tekevänsä samalla hyvää ostaessaan tuotteen. Kotimaisten raaka-aineiden, kuten villiyrttien, käyttö on onnistunutta. Metsäravintola Nielussa erottuvat elämyksellisyys ja uudenlainen ajattelu, summaa raati.
Vastuullisuuteen ja paikallisuuteen perustuva ruokamatkailu sai kiitosta
Hungry for Finland -kilpailulla on tarkoitus rohkaista ruoka- sekä matkailuverkostoja kehittämään vastuullisuuteen ja paikallisuuteen perustuvaa ruokamatkailua. Tänä vuonna erityistavoitteena oli lisäksi saada mukaan uusia tuotteita, joilla korona-ajasta noustaan. Kilpailuun pystyi siis osallistumaan uudellakin kehitteillä olevalla ratkaisulla.
Kilpailuun osallistui 77 ruokamatkailutuotetta Suomesta, joista 33 oli kehittämisvaiheessa. Pääpalkinnon lisäksi kilpailussa valittiin kolme merkittävää ruokamatkailutekoa ja jaettiin viisi kunniamainintaa eri ruokamatkailutuotteille.
Merkittävä ruokamatkailuteko -tunnustuksen saivat Kyrö Distilleryn illallispaketti, Ravintola Nokan Menu Nokka ja Taste of Slow Häme -tuote, jonka taustalla on Taste of Häme -verkosto (Hahkialan Kartano, Pekkolan tila, Iloranta ja Tiirinkoski).
Kunniamaininnat saivat Gastrojuna/Gastrotrain (GreenEscape Oy), Lapland Hotelsin hotelliaamiainen, Päivä muikunkalastajan mukana (Activity Maker ja Ovaskala) ja Wine in the Woods (Finland Naturally Experiences).
Finaalissa niin ikään mukana ollut Pohjois-Savon tuotetarjonta sai kokonaisuutena yhden kunniamaininnan. Kokonaisuuteen kuuluvat SATOA Kuopio Food Festival- ja SATOA Goes WILD -ruokafestivaalit sekä European Region of Gastronomy -juhlavuosikokonaisuus, jonka on toteuttanut Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset / ProAgria.
Mikä Hungry for Finland?
Vuonna 2015 ensimmäisen kerran järjestetty Hungry for Finland -kilpailu (H4F) on osa ruokamatkailun kansallista kehittämistä, jota koordinoi Haaga-Helia ammattikorkeakoulu.
Arviointiraadin muodostivat seuraavat tahot, jotka ovat myös kilpailun rahoittajia: maa- ja metsätalousministeriö, Business Finland / Visit Finland, Maa- ja metsätaloustuottajien Keskusliitto MTK / Lomalaidun ry, Maa- ja kotitalousnaisten Keskus ry, D.O. Saimaa / Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy, Suomen Keittiömestarit ry ja Helsingin kaupunki.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Kristiina Havas, ruokamatkailun projektipäällikkö, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, kristiina.havas@haaga-helia.fi, puh. 0500 688 332
Kristiina Adamsson, ruokamatkailun asiantuntija, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, kristiina.adamsson@haaga-helia.fi puh. 040 488 7595
Kuvat
Liitteet
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Koulutamme liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkimme ja kehitämme näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietojenkäsittely, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, liiketoiminnan palveluratkaisut ja kielet, journalismikoulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus.
Meille on tärkeää, että opiskelijoillamme on heti valmistuttuaan vahvat siteet työelämään. Panostamme toiminnassamme yrittäjyyteen, yhteistyöhön, innovatiivisuuteen ja kansainvälisyyteen.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Mediakutsu: AMK-päivät käyntiin 7.5.5.5.2025 08:04:18 EEST | Tiedote
Ammattikorkeakoulujen vaikuttavin vuosittainen tapahtuma käynnistyy keskiviikkona 7.5.2025. Helsingin Messukeskuksessa esiintyvät mm. tasavallan presidentti Alexander Stubb, tiede- ja kulttuuriministeri Mari-Leena Talvitie ja OKM:n ylijohtaja Sirkku Linna.
Opiskelijoiden avoin kirje johti muutokseen: useat mediat ottaneet aikaleiman käyttöön sosiaalisessa mediassa2.5.2025 11:06:48 EEST | Tiedote
Aikaleima kertoo uutisvideon alkuperäisen julkaisupäivän, ja sen tarkoitus on vahvistaa uutisten läpinäkyvyyttä ja luotettavuutta nopeasti muuttuvassa someympäristössä.
Kouluttautuminen kiinnostaa sekä nuoria että aikuisia – Haaga-Helia tunnetuin ammattikorkeakoulu29.4.2025 09:15:00 EEST | Tiedote
Taloustutkimuksen bränditutkimus selvitti korkeakoulujen kiinnostavuutta ja tunnettuutta. Tutkimus valottaa yli 5000 suomalaisen suomalaisten koulutukseen liittyviä ajatuksia.
Journalismin sokea piste paljastuu TikTokissa – opiskelijat vaativat aikaleimaa uutisvideoihin28.4.2025 07:00:00 EEST | Tiedote
Yhä useampi nuori seuraa uutisia pääosin TikTokista, jossa julkaistuista uutisvideoista puuttuu yksi keskeinen asia: julkaisuaika. Ilman julkaisuaikaa vanhat uutiset voivat levitä yhä uudelleen, näyttää tuoreilta ja näin vääristää todellisuutta.
Haaga-Helia rakentaa tulevaisuuttaan – vuoden 2024 tärkeimmät luvut ja avaukset24.4.2025 09:51:08 EEST | Tiedote
Haaga-Helia ammattikorkeakoulun vuoden 2024 vuosikertomus on julkaistu. Korkeakoulu panosti erityisesti laadukkaaseen koulutukseen ja tutkimukseen, kansainvälisyyteen sekä jatkuvaan oppimiseen.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme